Copy
Over de 7 handvatten voor succes met architectuur die we op het LAC2013 gepresenteerd hebben
Bekijk deze mail online
7 handvatten voor succes met architectuur
Met trots lanceerde inspearit haar visie op architectuur op het Landelijk Architectuur Congres 2013. Een visie waarin wij zeven handvatten aanreiken aan architecten om succesvoller te worden. Via zeven blogs, geschreven door ervaren collega's op het gebied van architectuur, worden de handvatten stuk voor stuk toegelicht. Rik Farenhorst: â€œWij zijn heel trots op de vele positieve reacties die wij ontvangen hebben tijdens het LAC. Veel architecten gaven aan echt behoefte te hebben aan onze handvatten en zoeken steun in het effectief implementeren/oppakken van de handvatten in hun werkpraktijk. De energie die wij over dit onderwerp hebben willen delen met de aanwezigen is goed aangekomen, en dat sterkt ons om actief door te gaan de komende periode, om samen met de community de handvatten verder vorm te geven en in nog meer organisaties te gaan gebruiken.”
Download Rik's presentatie
Wees kwetsbaar én ambitieus 
10% van de tijd de held
De architect, Superman in IT-Metropolis is de linking pin tussen alle betrokkenen van het IT-landschap, heeft een vinger in de pap bij requirements management, ontwerp, realisatie én de overgang naar beheer. Weet alles, bedenkt alles: de architect is een superheld. Of niet?
Lees verder
Voeten in de modder, hoofd in de wolken
Wanneer je geen Einstein bent...
Je kan de arena van de enterprise architect verdelen in de conceptuele business georiënteerde bovenwereld (Up), en de op praktische oplossingen georiënteerde benedenwereld (Down). Om geloofwaardig te zijn als enterprise architect is moet je Up blijkgeven van wat er Down speelt en vise versa.
Lees verder
Laat de techniek los
You're Fired!
Hoe vaak zie je niet enterprise architecten moeite hebben om gezien te worden binnen organisaties. Maar ja, vind je het gek als ze continu blijven zeuren over metamodellen, frameworks, tools en artefacten.
Actie: 20% korting op al onze opleidingen
Schrijf je deze maand in op een opleiding die start in januari of februari 2014. Als je de kortingscode DEC20 gebruikt, dan krijg je 20% korting. Deze actie is niet te combineren met andere acties.
Bekijk al onze opleidingen
Connect to peers
Je moet bijblijven
Het vakgebied van IT verandert voortdurend en razendsnel. Is het voor specialisten al lastig genoeg om hun kennis op peil te houden en moeten zij zich al regelmatig laten bijspijkeren, voor de generalist die de IT-architect is, is de uitdaging extra groot. Veranderende technologie kunnen cruciaal zijn voor de strategie van je bedrijf, nieuwe uitdagers op de markt een kans geven, of ‘slechts’ een kostenvoordeel opleveren. Je moet bijblijven, maar hoe?
Een effectieve architect is een kameleon
Kies de juiste kleur
Veel architecten zijn intelligente mensen met een sterk ontwikkeld analytisch vermogen en een scherpe, kritische blik. Dat kun je hen eigenlijk niet kwalijk nemen, zo zijn ze nu eenmaal geboren of opgeleid. En zolang architecten zich bewust zijn van hun beperkingen, is er niets aan de hand. De problemen ontstaan als een architect zich focust op zijn sterke kanten, zonder stil te staan of zijn weapon of choice wel toepasselijk is.
Wat zijn jouw prioriteiten voor 2014?
We beschrijven hier zeven handvatten waarmee architecten (meer) succes kunnen hebben. Graag horen we van je welke daarvan voor jou het meest relevant zullen zijn in 2014.
Geef jouw mening
Spreek de taal van de organisatie
De alfa factor in effectiviteit
Veel van onze architectuurcursussen en trainingen voor architecten gaan over "communiceren" als belangrijk onderdeel van ons architectenwerk. Die trainingen begin ik soms als volgt: "ooit ben ik elektrotechniek gaan studeren. En dat deed ik destijds niet uit een passie voor intermenselijke communicatie!". Maar als je de rol van architect ambieert is het goed om de inhoud in het juiste perspectief te zien!
Wees Agile
Agile organisaties en de rol van architect
Wat betekent agile nu voor ons, voor de architecten? Wij kennen maatregelen, werkwijzen of reflexen die agility in de weg staan. Voor een deel zijn die inherent aan onze opdracht. Het is de taak van de architect om vooruit te kijken en over projecten heen te kijken. Dat vergt op zijn minst een beetje BDUF (Big design upfront). Aan de andere kant moeten wij ook onderkennen dat veel van onze grootse plannen gesmoord worden in de waan van de dag.
Schrijf een gastblog over architectuur
Heb jij ervaringen met architectuur waarvan collega-architecten kunnen leren? Vertel dan jouw verhaal in de aankomende e-zine. Je bereikt hiermee potentieel 11.000 IT'ers en IT-opdrachtgevers.
Neem contact op over de mogelijkheden en voorwaarden
Copyright © 2013 inspearit | cibit academy, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences