Copy
Over Agile & Lean, cyber security, business cases, TCO en Enterprise Architectuur
E-zine van cibit academy | inspearit
Mini-masterclass Agile & Lean druk bezocht

Druk bezochte mini-masterclass Lean & Agile
Op dinsdag 16 april is er weer een mini-masterclass gegeven bij inspearit in Bilthoven. Het onderwerp was deze keer Lean en de relatie met Agile. Er waren twee sprekers. Dennis van Lent, van onze partner Symbol, vertelde over de basisprincipes van Lean in een productieomgeving en demonstreerde dit met een oefening. Na de pauze verzorgde de tweede spreker, Karel van de Meent van inspearit, een presentatie over de relatie tussen Lean en Agile in een IT-omgeving.
Lees verder

 

Whitepaper Succes met opdrachtgeverschap
Ben je geïnteresseerd in professioneel opdrachtgeverschap? Download dan onze whitepaper. Het is nl. een verkorte weergave van het boek 'Succes met Opdrachtgeverschap!' geschreven door Olaf Agterbosch (SYSQA), Wouter Raemaekers (inspearit), Ton Tijdink (inspearit) en Johan Zandhuis (SYSQA). Het boek levert een gemeenschappelijke basis voor opdrachtgevers en opdrachtnemers die bruikbare handvatten zoeken voor meer grip op ICT-projecten en beheer. De whitepaper is geschreven voor managers en geïnteresseerden die een eerste indruk willen krijgen van dit boek.
Download de whitepaper

Tip: de opleiding Opdrachtgeverschap begint op ma 27 mei
 

Business cases

Blog: Wie het beslissingsmodel de schuld geeft, is onkundig

"Business cases hebben het gedaan. Nog even en ze hebben afgedaan. Laatst was ik op een druk bezochte bijeenkomst over de zin en onzin van business cases. De een klaagde dat business cases nooit uitkwamen, terwijl de ander het een probleem vond dat ze juist altijd uitkwamen." Ton Tijdink stelt: "Ik vind het slecht gesteld met de kennis en waardering van de business case. Dat moet en kan anders".
Lees verder
 


Opleidingen in de spotlights

 1. Opleiding infrastructuur-architectuur
  5-daagse opleiding: je leert de beste methoden en technieken op een juiste manier in te zetten. En rekening houden met practices en trends. Start ma 13 mei.
 2. Opleiding Performance verbetering van ICT-processen
  Krimpende budgetten en steeds hogere eisen vereisen performance verbetering. Maar hoe pak je dat aan? Deze opleiding geeft concrete antwoorden. Start di 14 mei 2013
 3. Cursus Agile & Scrum Essentials
  IT-organisaties kiezen ervoor om projecten agile aan te pakken, om sneller en goedkoper betere systemen te realiseren. Door deze cursus te volgen weet je wat agile onderscheidt van traditionele aanpakken, begrijp je de essentie van agility en ken je ook de valkuilen. Start do 16 mei.
 4. Opleiding Management van Informatiebeveiliging
  Ben je verantwoordelijk voor het opzetten van informatiebeveiligingsprocessen binnen je organisatie? Deze opleiding helpt je om informatiebeveiliging deugdelijk in te richten en op draaiend te houden, ook in de ogen van de auditor die dadelijk voor je deur staat. Start vr 24 mei.
 5. Opleiding Praktische Informatiebeveiliging
  In deze 5-daagse opleiding leer je informatiebeveiliging in te zetten in jouw eigen praktijk. Start ma 27 mei.
 6. Opleiding Requirements Engineering Practitioner
  IT-systemen worden steeds complexer en betrokkenen hebben vaak tegengestelde belangen. Klanten accepteren geen systemen die niet volledig voldoen aan hun verwachtingen. Leer om een gedeeld begrip van de vraagstelling te bewerkstelligen. Start wo 29 mei.
   

Extra locaties: Rotterdam en Eindhoven

Extra opleidingslocaties: Rotterdam en Eindhoven

cibit academy doet een experiment met extra opleidingslocaties in Rotterdam en Eindhoven. We hebben extra uitvoeringen van de populaire cursus Scrum Master en opleiding Business IT-strategie & -informatieplanning gepland in Rotterdam en Eindhoven.
lees verder

 

Blog: Risicomanagement voor de IT-architect
Martin is de architect van de organisatie waar ik mijn product-audit uitvoer. Na zijn inleidend verhaal over de structuur van de applicatie, stel ik de vraag waar ik maar zelden een acceptabel antwoord op krijg: "Hoe hebben jullie de non-functional requirements uitgewerkt?" Na een lange stilte en een vragende blik van Martin volgt het onzekere antwoord...
Lees verder

Tip: de opleiding IT-risicomanagement start op di 21 mei 2013
 

Besluitvorming in de IT; enthousiast ontvangen mini-masterclass
Op donderdag 28 maart 2013 organiseerde cibit academy de mini-masterclass Besluitvorming in de IT: voorbij de business case, een sneak preview van nieuwe onderwerpen in de opleiding Financieel Management van IT die op 24 april 2013 van start gaat. Bijna 30 deelnemers kwamen naar onze opleidingslocatie in Bilthoven.
Lees verder
 


Beweeglijkheid

Blog: Overleef een cyber-aanval door gebruik van de Cloud
Matthijs Crielaard: “Volgens mij ontbreekt er namelijk iets fundamenteels in onze kijk op cyber security. De huidige beveiliging is gebaseerd op een visie die vergelijkbaar is met fortificaties. Dit terwijl militairen als lang weten dat het levensgevaarlijk kan zijn om je in te graven en af te wachten. Een dergelijke aanpak ontaardt al snel in een uitputtingsslag, waarbij we gaandeweg steeds zwaarder en kostbaarder maatregelen moeten inzetten…”
Lees verder
 


Blog: Tour d'architectuur, 1e etappe
Daniel Mast deed een rondje langs de velden, een tour d'architectuur. Op zoek naar de succesverhalen van enterprise architectuur. Hij was benieuwd in hoeverre prachtige methoden en technieken als TOGAF en DYA zich in de praktijk manifesteren. Wat werkt nou echt in de praktijk en wat vooral ook niet.
Lees zijn eerste blog hierover

Tip: de opleiding Enterprise Architectuur begint op do 16 mei 2013.
 

TCO

Blog over TCO: koersen op eigen kompas of benchmarking
Ton Tijdink: "Zorg ervoor dat je de TCO zelf kan berekenen en onderhouden. Alleen dan is benchmarking zinvol en alleen dan kun je TCO gebruiken als stuurmiddel voor je output management of voor wat voor IT-bezit dan ook."
Lees verderVolg ons op Twitter
Wil je op de hoogte blijven van blogs, nieuws over opleidingen en leuke acties? Volg ons dan op Twitter: @cibitacademy