Copy
Over een (gratis) masterclass Agile & Lean, Agile organisaties, requirements engineering, en nog veel meer.
E-zine van cibit academy | inspearit
Mini-masterclass Agile & Lean

Mini-seminar Agile & Lean (gratis)
Op dinsdag 16 april 2013 organiseren inspearit en Symbol B.V. samen de mini-masterclass Agile & Lean. Een uitgelezen kans om in korte tijd de verschillen en overeenkomsten tussen Lean, Agile en afgeleiden te ervaren. Ook Kanban, Flow en Scrum passeren de revue. In deze interactieve mini-masterclass wordt theorie afgewisseld met praktijk en is volop ruimte om ervaringen te delen.
Lees verder
 


Blog: Van Scrum team naar agile organisatie
Brian Teunissen vertelt: "In mijn werk als managementcoach en -adviseur op het gebied van agile werkwijzen kom ik bij vele bedrijven en IT-afdelingen. Door mijn uitgebreide ervaring bij grootschalige implementaties van agile werkwijzen zie ik een interessant patroon in het behalen van daadwerkelijk rendement."
Lees verder

 

Opleidingen in de spotlight
 1. Agile Project Management & Scrum
  Steeds meer organisaties werken agile, maar hoe realiseer je daadwerkelijk de voordelen? Eendaagse cursus, start 3 april.
 2. Training IREB Certified Professional for Requirements Engineering
  Leer in drie dagen alles over het eenduidig definiëren en bijhouden van wensen en eisen. Na het examen ontvang je internationaal erkende IREB certificaat. Opleiding start 15 april.
 3. Cursus Scrum Master
  Wil je inzicht en vaardigheid? De valkuilen van Scrum voorkomen? Volg dan deze 2-daagse cursus, je bent dan in staat Scrum succesvol toe te passen in projecten. Start 22 april.
 4. Opleiding Business Intelligence & Analytics
  Leer hoe je BI succesvol inzet en met Analytics meer waarde haalt uit data ter verbetering besluiten en prestaties. Deze 5-daagse opleiding start 24 april.
 5. Opleiding Financieel management van IT
  Grondig leren hoe je waardegericht management van IT toepast en gedegen adviezen geven die beslissers serieus nemen & vertrouwen. Deze 5-daagse opleiding start ook 24 april.


Het einde van de white hat hacker?

Blog: Het einde van de white hat hacker?

"Een tijdje geleden bezocht ik alt-s.nl – een evenement over computerbeveiliging", vertelt Marc Chang Sing Pang. "Een van de sprekers was Henk Krol, Tweede Kamerlid voor de 50Plus partij. Hij vertelde over een rechtszaak waarin hij terecht staat wegens het inbreken in een computersysteem." Marc kwam tot een onaangename conclusie.
Lees verder
 


NEN7510 in de Zorg
Op woensdag 13 maart jl. heeft Expert consultant Paul Peursum heeft tijdens de inspiratiesessie van DNV Business Assurance een presentatie gegeven met als titel: "Risico-analyses uitvoeren op een pragmatische grondslag". Tijdens deze presentatie is Paul ingegaan op het uitvoeren van een risico-analyse, en op welke manieren hier pragmatisch mee om te gaan is zonder dat dit ten koste gaat van de waarde van de analyse.
Lees verder
 


Requirements zijn springlevend

Blog: Requirements zijn springlevend

"Afgelopen winter werd in een blog van Ron Tolido de dood van requirements voorgesteld. Met de lente in aantocht zou ik juist willen stellen: laat requirements leven. Je inspanningen worden hoogstwaarschijnlijk ruimschoots beloond", meent Sven van der Zee.
Lees verder
 


Eerste (ISC)² Dutch Chapter Networking Event
(ISC)² is de wereldwijde, not-for-profit leider in het opleiden en certificeren van informatie security professionals gedurende hun hele loopbaan.De meest bekende certificering is CISSP. (ISC)² heeft een wereldwijd Chapter Program voor uitwisseling van kennis en ervaringen. Het bestuur van de (ISC)² Dutch Chapter (in oprichting) wil je graag uitnodigen voor de eerste netwerkbijeenkomst op donderdag 25 april 2013 bij inspearit in Bilthoven.
Lees verder
 


Voorbij de proces-architectuurhype

Blog: Voorbij de proces-architectuurhype
Maarten Cornelissen vertelt praktijkverhalen: "Normaalgesproken was Henk een vrolijke kerel, die schouderkloppen uitdeelde alsof het pepermuntjes waren. Vandaag zag hij eruit alsof hij naar een begrafenis moest."
Lees verderIREB erkent cibit academy
cibit academy is eind 2012 door de International Requirements Engineering Board (IREB) erkend als Training Provider. cibit academy – al jaren de nummer 1 opleider op het gebied van Requirements Engineering - biedt in 2013 ook diverse mogelijkheden om opgeleid te worden tot Certified Professional for Requirements Engineering. Dat kan door deelname aan een van de trainingen met open inschrijving en dat kan door het laten verzorgen van een exclusieve training in de eigen organisatie. 
Lees verderPON Academy dag
Op 28 maart verzorgt cibit academy twee masterclasses op de PON Academy dag:

 • Business IT alignment en innovatie in outsourcingsrelaties, door: Drs. Harm Spoor
 • Opdrachtgeverschap in sourcingsrelaties, door: Dr George Leih
Op deze dag wordt een aantal proeflessen gegeven zodat potentiële deelnemers inhoudelijk aan de diverse opleidingen kunt 'snuffelen' en daarmee een goed beeld krijgen van de desbetreffende opleiding. Deelname is gratis.
Lees verder
 

Reminder: Mini-masterclass Besluitvorming in IT: voorbij de business case
Op donderdag 28 maart 2013 organiseert inspearit de (gratis) mini-masterclass “Besluitvorming in IT: voorbij de business case”. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Lees verder
 


Volg ons op Twitter
Wil je op de hoogte blijven van blogs, nieuws over opleidingen en leuke acties? Volg ons dan op Twitter: @cibitacademy