Copy
Danske Bank

Højesteret: 
Valuarvurdering var for høj. Nu skal sælger tilbagebetale millionbeløb

Højesteret vurderede tilbage i marts, at en køber havde betalt overpris for en andelsbolig, da ejendommens værdi var ansat for højt af en valuar. Nu skal den tidligere andelshaver tilbagebetale 1,1 millioner kroner til køber. I en parallel dom var der intet erstatningskrav at hente. Bliv klogere på de to afgørelser, og deres betydning for lignende søgsmål i fremtiden.

En fejlbehæftet valuarvurdering kostede sælger dyrt ➝
Andelsboligforeninger har gode muligheder for at udnytte rekortlave renter

Andelsboligforeningerne har gode muligheder for at udnytte rekordlave renter

For tiden er mediebilledet fyldt godt op med historier om rekordlave realkreditrenter. Vi har set negative renter på FlexLån® med rentebindingsperioder helt op til fire-fem år, og vender vi blikket mod de fastforrentede lån, er der for nyligt blevet lanceret et 30-årigt fastforrentet lån med en kuponrente på 1 procent. Bliv klogere på, hvordan den lave rente udnyttes bedst i jeres forening.

Sådan udnytter I de rekordlave renter i foreningen ➝

Beretninger fra to andelsboligforeninger langt fra storbyen

Historier om et glohedt andelsboligmarked, penge under bordet og bestyrelser, der skal administrere kilometerlange ventelister, kan for nogle andelsboligforeninger lyde ugenkendeligt. Vi møder to andelsboligforeninger – en i Sønderjylland og en på Bornholm – og får deres beretning om livet i en andelsboligforening langt fra den hektiske storby.

Hvordan står det til i andelsboligforeningerne langt fra storbyen? ➝
Badmodul

3 råd fra eksperten: Når badeværelset skal renoveres korrekt

Det er vigtigt, at andelsboligforeningen opsætter rammer for kvaliteten af de badeværelsesrenoveringer, der udføres i boligerne. Badeværelset er en af boligens mest komplekse rum at renovere, og det kan få store konsekvenser, hvis rørene ikke bliver håndteret med den rette faglighed eller gulvet ikke bliver vådsikret korrekt. Badeværelsesspecialisten Badmodul A/S deler sine tre bedste råd til, hvordan du som andelshaver kommer bedst fra start med en badeværelsesrenovering.

3 råd fra eksperten: Når badeværelset skal renoveres korrekt ➝

Opgangsdøren skal sikre mod brand, indbrud og varmetab

Opgangsdøren er indgangen til foreningsuniverset. Den skiller ude fra inde, beboere fra ikke beboere, og så har opgangsdøren den vigtige funktion som tryghedsskaber. Opgangs- og hoveddøre skal sikre mod indbrud, brand og andre uforudsete hændelser, så rammerne for et sikkert bosted er på plads. Derfor er udskift og vedligehold af foreningens døre en vigtig sag. Her får I gode råd til gavnlig dørudskiftning.

Opgangsdøren skal sikre mod brand, indbrud og varmetab ➝

Skal andelshaveren betale boligafgift på ny hems?

Læs hvad ekspert Erik Matthiesen svarer ➝
 

Andelsportal.dk - Nyheder, viden og tilbud på byggeopgaver til andelsboligforeninger

Du modtager denne e-mail, fordi du har tilmeldt dig vores nyhedsbrev. Afmeld nyhedsbrevet

Copyright © Andelsportal.dk