Copy

 
View this email in your browser
Beste Relatie,

Wij zijn na een mooie zomer terug met nieuwe inspiratie en laten jullie graag al het e.e.a. zien. A&R10 staat bekend om het ontdekken van de verborgen potentie. Maar wist u dat wij onze naam echt eer aan doen door onze mogelijkheden van het totaalconcept voor projecten te realiseren, dus inclusief 3D inscannen en BIM-modelleren

Al sinds 2010 zetten wij ons in voor specifieke projecten die net even anders zijn. Op dit moment zal de herbouw starten van een winkelpand in Huizen. Na de  brand vorig jaar blijft dit beeldbepalend pand behouden in het centrum van Huizen. Ook is voor de nieuwbouw van een zorg appartementen-complex in Heel een omgevingsvergunning aangevraagd. Dit is wat ons kenmerkt, wij schakelen mee met onze huidige opdrachtgevers om ze te ondersteunen in hun vraagstukken. Gewaardeerd wordt dat wij de kracht van zowel herontwikkeling als nieuwbouw beheersen.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
- Open monumentendag | 14 september
- Realisatie herbouw
in beeldbepalend stadsgezicht | Kerkstraat Huizen
- Ingediend: nieuwbouw 50 zorgappartementen | Heel
- Enthousiast over eindresultaat | Ede
- 70% subsidieoor herbestemmingsonderzoek | dichte deuren kunnen open!
- Nieuw gezicht | Paul Rabius gestart als BIM-Modelleur 
OPEN MONUMENTENDAG | 14 SEPTEMBER
Op open monumentendag 14 september geeft A&R10 tweemaal een presentatie over het ontstaan van de herbestemming van het raadhuis en projecten van A&R10. Hoe deze met behoud van karakter functioneel te maken zijn. Aansluitend zal er een rondleiding worden gegeven in het raadhuis waarbij ook de klokkentoren te bezichtigen is. Ook ons eigen kantoor in het souterrain, met de voormalige politiecellen, is een aansprekend voorbeeld hiervan.
De presentatie is tweemaal bij te wonen:  om 10:00 en 11:30 uur locatie Raadhuisplein 1 | etage zolder. 
REALISATIE HERBOUW WINKELPAND | HUIZEN  
Op 9 september start de herbouw van een aantal winkelruimten met appartementen in het centrum van Huizen. Ongeveer één jaar geleden werd dit beeldbepalend pand, oorspronkelijk een boerderij door brand verwoest. Op basis van een 3d scan van de overgebleven resten, is door ons een ontwerp gemaakt waar de oude gevels in zijn geïntegreerd. Aan de voor- en achterzijde wordt een nieuw gedeelte aangebouwd met extra winkelruimte en 4 bergingen, boven de winkels worden 4 appartementen gerealiseerd. Door de herbouw van het bestaande deel blijft het historische karakter van de plek behouden. Het glas-in-lood wordt hersteld en de dakkapellen in het moderne deel krijgen franse balkons. De appartementen zijn toegankelijk via een galerij aan de achterzijde, waardoor de voorzijde zijn authentieke uitstraling behoud. Het rechterdeel heeft een nieuwe moderne uitstraling en is ondergeschikt aan het historische karakter van het oorspronkelijke hoofdgebouw. Het proces is begeleid door DPS (Dupont Project Support) uit Amersfoort. De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door Solide Bouw&Advies uit Bunschoten. Meer beelden van dit project staan op onze website
INGEDIEND 50 ZORGAPPARTEMENTEN | HEEL
Met gepaste trots laten wij u het nieuwbouw project van 50 zorgappartementen zien, welke wij voor zorginstelling Daelzicht te Heel hebben ontworpen. In het exterieur wordt verwezen naar de Hoeve bouw welke zeer karakteristiek is in Heel. Dit kenmerkt zich in kopgevels gecombineerd met langsgevels, als de gevel doorzetten in het dakvlak. Maar ook de entree van het gebouw is als een poort opgenomen in het volume. De materialisering van de buitengevel is een afwisseling van baksteen en wit keimwerk. Zowel het exterieur als het interieur is ontworpen door A&R10. Hierbij is rekening gehouden met zo min mogelijk prikkels voor de cliënten. 
De appartementen zijn toegankelijk via gangen met duidelijke zichtlijnen die onderbroken worden door kleurstelling per afdeling. Het ontwerp en procesbegeleiding voor dit project wordt in samenwerking met Leesberg adviseurs uitgevoerd. 
ENTHOUSIAST OVER EINDRESULTAAT| EDE

Aan de Rijk Tigelaarstraat in Ede hebben wij op het voormalig kazerneterrein 2 kazerne gebouwen mogen herbestemmen tot 40 sociale huur appartementen. Ieder appartement heeft zijn eigen karakteristieke element, dit varieert in buitenruimte, een raam of bijzondere nis. Om extra buitenruimte te creëren zijn nieuwe ingrepen in de gevels gerealiseerd. Balkons, loggia’s en tuinen refereren naar het militaire verleden, evenals de naamborden en historische beelden in de gangen. Het historische karakter van het interieur is zoveel mogelijk behouden. De balkons zijn zo gesitueerd in de gevels dat de schaduw niet over het merendeel van de tuinen valt. Stalen kozijnen zijn voorzien van monumenten isolatieglas en staan garant voor een betere isolatie. Alle aanpassingen zijn gedaan onder toezicht van monumentenzorg, aangezien deze twee panden na de herbestemming als gemeentelijke monument zullen blijven bestaan. 

De Simon Stevinkazerne is voor haar warmtebehoefte verbonden aan het groene warmtenet van Warmtebedrijf Ede.Tot slot behoren alle huurwoningen door de toegevoegde isolatie ruimschoots in energielabel A, wat het geheel een zeer duurzaam karakter geeft.

70% SUBSIDIE VOOR HERBESTEMMING

"Dichte deuren kunnen open" Bent u eigenaar van een gebouw dat zich niet gemakkelijk leent voor een andere bestemming zoals kerken, industriegebouwen, scholen, boerenschuren, kloosters en kastelen? Dan kunt u gebruik maken van de subsidie voor herbestemming. A&R10 heeft dergelijke studies voor diverse opdrachtgevers uitgevoerd. Voor voorbeelden en het zien van onze werkwijze bekijk de uitleg in deze  video.  Door gebruik te maken van deze subsidie krijgt u 70% van onze kosten vergoed door de rijksoverheid. 

Wij helpen u graag met het aanvragen van de haalbaarheid subsidie deze kan vanaf 1 oktober tot en met 30 november worden aangevraagd. 

PAUL RABIUS| GESTART ALS BIM-MODELLEUR
Paul Rabius is ons team komen versterken als BIM-modelleur. Hij heeft hiervoor ook gewerkt aan monumenten dus hij voelt zich al snel bij ons snel thuis. Wij gaan uit van een mooie langdurige samenwerking
A&R10 LAAT DE VERBORGEN POTENTIE ZIEN

Denkt u wel eens "wat zou ik met deze locatie willen..." "Wat is er mogelijk?" "Hoe kunnen de appartementen goed gerealiseerd worden, zodat er kwaliteit gebouwd wordt". "Of bijvoorbeeld zijn er voldoende parkeerplekken en bergingen mogelijk?..." Wij denken graag mee in de mogelijkheden van uw project.  
 

BRAINSTORMEN...
Eens kennismaken?... Nieuwsgierig?... of gewoon eens vrijblijvend van gedachten wisselen, waardoor u getriggerd wordt om uw ideeën kracht bij te zetten? Neem gerust contact met ons op: 0343 700 236, of mail ons op: info@aenr10.nl Dit kan net dat ene duwtje in de goede richting zijn.
 
VOLG ONZE LAATSTE ONTWIKKELINGEN

A&R10 | architectuur en restauratie
Raadhuisplein 1, 3951 XV Maarn

0343 700 236
info@aenr10.nl
www.aenr10.nl
Copyright © 2019 A&R10 bv, All rights reserved.
A&R10 heeft uw e-mail adres rechtmatig verzameld in omstandigheden als vergaderingen, e-mail contact of bij evenementen, als u weet dat deze informatie verstrekt wordt. A&R10 doet zijn uiterste beste om dergelijke informatie te verwerken in overeenstemming met de privacy regelgeving en in alle veiligheid. Als u zich wilt uitschrijven voor de nieuwsbrief kan dit via deze koppeling

 
Disclaimer: De nieuwsbrief is met grote zorg samengesteld, aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&R10 · Raadhuisplein 1 · Postbus 78, 3950 AB Maarn · Maarn, Utrechtse Heuvelrug 3951 XV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp