Copy
A&R10 - architectuur & restauratie - Raadhuisplein 1 - 3951 XV Maarn - www.aenr10.nl - info@aenr10.nl - 0343-700236
View this email in your browser

A&R10 | waardecreatie in herbestemming
 

Het is u waarschijnlijk niet ontgaan: na een intensieve ontwerp periode bij diverse herbestemmingsprojecten, presenteren wij met trots de voortgang van onderstaande projecten.  

Koopovereenkomst Simon Stevinkazerne 
Voor de Simon Stevinkazerne te Ede is de koopovereenkomst getekend en dit werd feestelijk gevierd met onze opdrachtgever Woningbouwcorporatie Woonstede en de Gemeente Ede. De presentatie en plantoelichting door onze architect Lillian Brinks werd al snel opgepikt door de lokale krant. De start bouw staat nu gepland op begin december! 

Krantenartikel Edense Post d.d 12 juli 2017
Simon Stevinkazerne | fotograaf Olof van Aken

Nieuw project | voormalige Hoefsmederij 

Afgelopen periode hebben wij mogen ontwerpen aan de monumentale Hoefsmederij op het voormalig kazerneterrein in Ede. Het pand zal zowel van buiten als van binnen worden gerestaureerd. Een bijzondere plek waar vroeger werkplaatsen waren voor de cavalerie. Op de zuidelijke kop bevond zich de beslagloods, waar de paarden werden beslagen. De gevel aan deze zijde werd gedomineerd door een grote opening waardoor de paarden naar binnen werden geleid. Deze opening hebben wij teruggebracht in het ontwerp. 

Wij zijn verheugd dat Platform Militair Historisch Ede (PMHE) voor een groot deel zijn intrek zal nemen in de Hoefsmederij. Een publieke functie die perfect aansluit in de omgeving van het kazerneterrein. 
De aankomende periode gaan we het interieur ontwerpen welke we laten aansluiten op deze bijzondere herbestemming

Hoefsmederij te Ede | bron: historische foto van MHIP

Nieuw project!

In Driebergen zijn wij gevraagd om een bestaande woning en voormalige graanschuur uit te breiden en te restaureren. Wij zijn gevraagd vanwege onze ervaring met het verbouwen van gemeentelijke monumenten. De woning zal intern worden verbouwd met behoud van de historische waarden, aan de achterzijde komt een bijzondere uitbreiding. 

Haalbaarheidsonderzoek herbestemming

Haalbaarheid

Eigenaren en belangstellenden van monumenten kunnen vanaf 1 oktober 2017 een aanvraag indienen voor de Subsidieregeling stimulering herbestemming monumenten. Voor meer informatie, bekijk de animatie en bel ons gerust bij interesse! Link naar filmpje

Idee tot werkelijkheid | wederopbouw boerderij Leusden
Zoals beloofd willen wij jullie de foto's niet onthouden. Deze bewijzen de verborgen potentie die de wederopbouw boerderij in zich heeft. Het realiseren van een kangeroewoning geeft aan dat het ontwerpen in bestaande bouw maatwerk is, maar zeker niet onmogelijk!
Kernpunten bij een dergelijke ontwikkeling zijn privacy, levensloop bestendig, architectuur en respect voor het bestaande karakteristiek. Bekijk meer foto's op onze website.

Wederopbouw boerderij te Leusden | fotograaf Suzanne Paap

Ideeën werkelijkheid laten worden

Met een vrijblijvend schetsgesprek en een helder stappenplan weet u precies waar u aan toe bent. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0343 700 236. Stuur uw vraag of idee naar: info@aenr10.nl.

 

Kantoor A&R10 | herbestemming Raadhuis Maarn

Onze locatie Raadhuis Maarn

Trots zijn wij dat we nu kunnen zeggen dat we niet alleen advies geven in herbestemming, maar dat we gevestigd zijn in een eigen herontwikkeling. Het Rijksmonument Raadhuis te Maarn. Link naar filmpje kom gerust een keertje kijken. 

Volg onze laatste ontwikkelingen op Facebook en Instagram!

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
Website
Website

A&R10 b.v. 

b.    Raadhuisplein 1 | 3951 XV Maarn

p.    Postbus 78 | 3950 AB Maarn

t.     0343 700 236

e.    info@aenr10.nl

w.    www.aenr10.nl

Copyright © 2017 A&R10 bv, All rights reserved.
A&R10 heeft uw e-mail adres rechtmatig verzameld in omstandigheden als vergaderingen, e-mail contact of bij evenementen, als u weet dat deze informatie verstrekt wordt. A&R10 doet zijn uiterste beste om dergelijke informatie te verwerken in overeenstemming met de privacy regelgeving en in alle veiligheid. Als u zich wilt uitschrijven voor de nieuwsbrief kan dit via deze koppeling

Disclaimer: De nieuwsbrief is met grote zorg samengesteld, aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
A&R10 · Raadhuisplein 1 · Postbus 78, 3950 AB Maarn · Maarn, Utrechtse Heuvelrug 3951 XV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp