Copy
El teixit social alacantí davant de l’emergència social pel Coronavirus.

 

El teixit social alacantí davant de l’emergència social pel Coronavirus.

 
Us informen del suport que des de La Cívica - Escola Valenciana de l'Alacantí hem donat al següent manifest

El teixit social alacantí davant de l’emergència social pel Coronavirus.
 
Hui, a Alacant, com en la resta del món, ens trobem davant d’una situació d’emergència social i sanitària global d’una enorme gravetat que està afectant, amb major intensitat,  les persones o grups més vulnerats, especialment, persones majors o que estan soles, dones víctimes de violència masclista, persones sense llar, menors en protecció, persones immigrants i sol·licitants de refugi, persones en situació de dependència, i  barris ja afectats per l’exclusió. Una situació que mostra, per si algú tinguera cap dubte, que les societats, i la seua  administració més propera, necessiten comptar amb eines de lluita contra la pobresa i la desigualtat.

Hui, a Alacant, com en la resta del món, les mesures de control sanitari, el confinament, la ralentització productiva, la destrucció de llocs de treball, la pèrdua d’ingressos en les famílies,... ens han posat a prova com a societat; i la nostra ciutat, fins i tot en les pitjors circumstàncies, no dona un pas enrere i hi manifesta un compromís solidari exemplar.
Perquè som una ciutat acollidora celebrem la ràpida reacció del teixit social i d’un gran nombre de persones, mobilitzades aquestos dies, en paral·lel amb l’Ajuntament, per a  respondre i resoldre  amb  agilitat situacions de necessitat que han vingut a sumar-se al crònic estat de pobresa de la nostra ciutat.

Perquè estem per una ciutat inclusiva, ens emociona la resposta incondicional d’entitats socials, ciutadania, però, també, associacions veïnals, organitzacions culturals, esportives, sindicals,... fins i tot empreses i grups d’amics i amigues que estan posant-se en marxa en accions de suport a la població més vulnerable a l’epidèmia però, també, per a respondre a les necessitats bàsiques de famílies, de veïns i veïnes que s’han quedat sense recursos.
Així, les entitats sotasignants volem manifestar:
 
1. Que és imprescindible que el nostre Ajuntament prioritze, especialment en aquestos moments d’emergència social, la protecció dels drets de les persones i dels barris més exposats a l’exclusió. “Les persones són el primer”, per això insistim en la necessitat urgent d’un Pla d’Inclusió Social que preveja mecanismes d’acció ràpida, immediata, davant d’aquestes situacions.

 2. Que posem en valor i volem visibilitzar la importància que està tenint la capacitat de reacció solidària del teixit social que, en poc de temps, s’ha organitzat i ha construït una xarxa d’iniciatives (voluntariat per barris, lliurament d’aliments i productes d’higiene, activitats en xarxes socials,...) que estan en la primera línia de resposta a les urgències que estan apareixent.
 
 3. Que estes dinàmiques veïnals i familiars no supleixen  l’obligació d’impulsar i coordinar l’Acció Social i els Serveis Socials comunitaris, que són els que han de garantir  la protecció dels drets fonamentals de totes les persones, en especial les més afectades per aquesta crisi que ha afegit més pobresa i vulnerabilitat a les seues vides. És per això, que reivindiquem una major dotació professional i pressupostària de l’àrea d’Acció Social Municipal, així com, de manera prioritària, articular un sistema d’accés àgil als serveis municipals essencials que en aquest moment es troben col·lapsats o suspesos com ara el Padró Municipal. Així mateix,  demanem una coordinació màxima amb altres administracions, per a una major agilitat en tràmits i ajudes de tots els àmbits (salut, aliments, habitatge, renda, etc).

4- Que, una vegada superada aquesta situació, serà el moment d’obrir un procés dialogat, obert, lleial i participatiu que emmarque el treball de les entitats socials com a complement necessari a l’activitat municipal per i per a la ciutadania.
Perquè som una ciutat fraterna mereixem un marc legal i administratiu que reflectisca l’entrega, l’amistat, la cohesió, la solidaritat que hi estem demostrant com a societat. Un marc que incloga un Pla d’Inclusió Social ampli per a la nostra ciutat, participatiu, amb  mesures  des de totes les àrees, amb recursos humans i econòmics suficients, amb la coordinació entre administracions, amb pressupost i dotació suficient i una pràctica de l’acció social àgil i completa. Un marc coherent amb l’estat social i democràtic i amb el compromís amb els  Drets Humans i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

PERQUÈ NO S’EIXAMPLE  MÉS LES DESIGUALTATS: VISIBILITAT I RESPOSTES CONJUNTES PER A LES PERSONES I BARRIS VULNERABLES DE LA NOSTRA CIUTAT
 
 
ENTITATS SIGNANTS
1. Plataforma contra la pobreza, la exclusión y la desigualdad social en Alicante 2. CC.OO. L´Alacantí-Les Marines
3. Diversitat
4. Pacha Mama
5. UGT L´Alacantí-La Marina
6. CVX Tiberiades
7. CVX Adonai
8. Comunidades Cristinas Populares
9. Mesa Interreligiosa de Alicante
10. A.VV. Ciudad Elegida
11. Despensa Solidaria
12. Entrepobles
13. AMPA I.E.S. Virgen del Remedio
14. Centro Loyola de Alicante
15. Donyet Ardid
16. Colectivo Atacatá
17. Asociación de cantautores y cantautoras de Alicante La Explanada
18. Toma la Plaza Alacant-15M
19. Marea Roja Alacant
20. Parroquia San Gabriel
21.Parroquia B. Francisco Castelló
22. HOAC ciudad Alicante
23. PIC - Plataforma de Iniciativas Ciudadanas
24. FISAT- Fundación Iniciativa Solidaria Ángel Tomás
25. Migrantes con derechos
26. Marea Blanca
27. AMA Made in Cielo
28. CGT
29. A.VV. Barrio Colonia Requena
30. AMPA CEIP San Nicolás de Bari
31. A.VV. Divina Pastora
32. Asociación Vecinal Gran Vía Sur Puerto
33. Plataforma Feminista de Alicante
34. Observatorio de Mayores y Medios de Comunicación de la UPUA
35. A. VV. Plaza del Mediterráneo
36. A. VV. Virgen del Remedio (Plaza de Orán), La Paz y San Evaristo
37. A . VV. y Consumidores Garbinet- Bulevar
38. Proyecto Cultura y Solidaridad
39. Secretariado Diocesano de Migraciones/Asti Alicante
40. Unión de Europeístas y Federalistas de la Comunidad Valenciana (UEF CV)
41. Solidaridad Internacional País Valenciano
42. Nazaret Alicante
43. Caritas Diocesana Orihuela Alicante
44. La Cívica - Escola Valenciana de l´Alacantí
45. AMPA CEIP Ramón Llull Alicante
46. AMPA CEIP Rabassa de Alicante
47.A.VV. Nou Alacant
48. A.VV. San Gabriel
49.A.VV. Puerto Babel
50. A.VV. José Antonio y adyacentes
51. Asociación Sereco Recuperaciones
52. A.VV. Casco Antiguo 53. AGRASAL, Federación provincial de asociaciones
54. A.VV. del Barrio de San Blas - AVESAN
55. A.VV. Centro-Diputación-Renfe
56. Asociación en Defensa de la Accesibilidad Universal y Movilidad Integral del Peatón, Alicante Camina
57. Asociación La Casa de la Historia Europea
58. Fundación Secretariado Gitano
59. Plataforma en defensa de la Ley de Dependencia
60. Arquitectura Sin Fronteras
61. Coordinadora Valenciana de ONGD
 
 

La Cívica - Escola Valenciana
C/ Perú 16. Bl. 2.
Local esquerra
03008. Alacant

Tel.  965 923 145
Mòb. 607 930 565
www.lacivica.cat
lacivica@lacivica.cat

 
PROTECCIÓ DE DADES. En virtut de les lleis vigents en matèria de protecció de dades (LOPD) us informem que us hem enviat aquest correu utilitzant les dades de contacte que ens vau facilitar al seu moment i  que es troben incorporades al fitxer de la nostra titularitat. Teniu dret a sol•licitar l'accés, la modificació o la cancel•lació de les vostres dades, incloent-hi l'adreça de correu electrònic, del nostre fitxer. Per favor, contacteu amb nosaltres per la via que preferiu per a fer-ho, com també per a realitzar qualsevol consulta sobre aquesta qüestió.

 no vull rebre més el butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp