Copy
nieuwsbrief GRB
www.greyhoundsrescue.be

De vlucht naar Alicante op

1 maart 2013 van
Ineke en Kim

 

Op 1 maart vertrek naar Alicante , vier windekindjes ophalen en op weg helpen naar een nieuw waardig leven, daar staan we voor : het succesvol herplaatsen van de GALGO ESPAÑOL. Deze keer vlieg ik met vrijwilligster Kim.
 
Onze bestemming is GALGOS DEL SOL, de refuge van Tina, waar we enkele dagen zullen overnachten en helpen met de verzorging van de honden en het reinigen van hun kennels.

Dit keer waren de paar dagen in Murcia wel heel INTENS, overal dolende honden te zien niet enkel galgo’s of podenco’s, grote, kleine op zoek naar eten, een veilige schuilplaats, langs de wegen kadavers van dode galgo’s. Tina van Galgos del Sol, weet ze allemaal liggen, daar één, en daar, en daar ... het blijft maar doorgaan ... 
 
Het meest intense op deze korte trip was toch het kunnen vangen van een ronddolende galga, we zagen haar lopen in de verte, we bevonden ons in Tina's auto op een snelweg, snel afdraaien, zoekend naar de galgo die we in de verte zagen, na even zoeken vinden we haar, ze is enorm angstig, ze blijft steeds op dezelfde plaats rondcirkelen, maar de angst is te groot... na een aantal pogingen geven we op, voor nu...
We willen haar niet verdrijven, als ze de snelweg over zou lopen zou dit fataal kunnen zijn.
 
De volgende dag gaan we terug, het regent pijpestelen, in de buurt van het galgootje zit een vastgeketende hond, in een pover bakstenen hokje. Tina vermoedde dat ze daar wel eens bij zou kunnen zitten om tegen de regen te schuilen en ze had gelijk, Kim en Ik zetten ons voor het hokje, de andere hond zit voor de galgo en is niet echt blij met onze aanwezigheid, we proberen in te schatten hoe het beestje gaat reageren, gaat hij aanvallen, of niet?
 
Ondertussen kletsnat blijven we de hondjes aanspreken, steken hun wat lekkers toe in hun schuilplaatsje, na een tijdje kunnen we ze al lichtjes aanraken, het galgootje draait haar hoofdje, ze beeft over heel haar lichaam, haar gezichtje is vol met littekens. Uiteindelijk lukt het Kim om de lus van de leiband over haar kopje te schuiven, spannend, wat gaat de andere hond doen, ik maak de ketting waaraan hij vast ligt iets korter, ik hou hem vast, mocht hij uithalen…

Kim kan de galgo er zachtjes uittrekken, oppakken en veilig in de auto steken !


WAT EEN OPLUCHTING…


Onmiddellijk richting dierenarts... de galga is haar bekend, geen chip, nog maar pas een nestje gekregen, ze is zo n 14 jaar oud. 
De dierenarts blijkt de eigenaar te kennen, en belt hem op, verontwaardigt proberen we iets van het telefoongesprek te verstaan, beginnen al te panikeren, even later komen we te weten dat de jager de pups heeft, maar de galga niet langer van nut is!
 
NU pas is ze veilig! 
 
Na een 14 jarig bestaan in hel, mag ze nu haar laatste levensjaren genieten van een zorgzame en liefdevolle omgeving.
Haar naam is ANNIE.
 
En hier lieve mensen is het ons allemaal om te doen, wil u ook een deel uitmaken van hun verhaal : steun ons dan met ons CARE & SHARE project (CASH).
Uw steun gaat terplaatse, uw steun zal de levens redden van de GALGO ESPAÑOL.
 
 
Ineke.
 

Galga vangen

De galga wordt gered

Ineke en Kim

Galga ANNIE, 14 jaar oud bij de dierenarts
Copyright © 2013 Greyhounds Rescue Belgium, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp