Copy
nieuwsbrief GRB - Mijn vlucht naar Malaga op 28 september 2012
www.greyhoundsrescue.be

 

Mijn vlucht naar Malaga op
vrijdag 28 september 2012

 

Dit keer vertrek ik uit Oostende, het is dichter bij mijn woonplaats en bovendien sparen we tijd en geld.  De vlucht verloopt, zoals steeds met Jetair, uitstekend.
Eens in Malaga geland brengt een taxi me naar het hotel.
 
Eind juni werden in Malaga 5 galgos gered en weggebracht in veiligheid na een tweede poging om ze te stelen. Ze werden ondergebracht in de met video bewaakte kennels van Cats and Dogs. We kregen een gunstige prijs omdat GRB een rescue organisatie is. In de kennels van Vera - die GRB voor een deel sponsort - was er spijtig genoeg geen plaats meer.  In de maanden daaropvolgend hoor ik niet van Vera dat er plaats vrij is in haar kennels en dus blijven de galgos in Cats and Dogs. Dit is een extra uitgave voor GRB en ik lig hier wakker van.  Elke euro wordt bij GRB doordacht besteed.  In gedachten neem ik me voor om het de volgende keer anders te doen.
 
Op mijn terugreis zal ik Honey meenemen, een jonge beige galga die nog zeer speels is.
 
Charlotte van 112carlotagalgos gaat ze ophalen en gaat er rechtstreeks mee naar haar dierenarts voor een laatste bloedonderzoek en check-up. Opgelucht hoor ik enkele uren later dat alles OK is en het europees paspoort is in orde. Honey is reisklaar.
 
 
Laat in de namiddag komt Charlotte me ophalen en verteld me honderduit over een finca die ze vanaf 1 oktober zal huren met ruimte en mogelijkheid om kennels te plaatsen voor de galgos die ze opvangt. Een woordje uitleg voor de lezers die Charlotte niet kennen. Charlotte is een Engelse vrouw die jaren geleden met vakantie in Spanje halsoverkop verliefd werd op haar Spaanse man Dioni. Samen hebben ze 3 kinderen. Charlotte was zo erg aangegrepen door het lot van de galgo español dat ze de organisatie 112carlotagalgos oprichtte. Wie haar ontmoet beseft dat ze een bijzonder iemand is die zich zeer sterk engageerd voor de galgo en de podenco. Beide windhonden zijn de meest vervolgde dieren in Spanje.
 
 
Charlotte neemt me mee naar een parking dicht bij een boedha tempel waar ze afgesproken heeft met een Spaanse familie die een galgo komen adopteren.
 
De adopanten zijn stipt op de afspraak. Een vrouw stapt uit de BMW, haar vriendin met haar zoon en dochter blijken de adoptanten te zijn. Als de deur van de bestelwagen geopend wordt breekt de jonge vrouw bij het zien van de angstige galga in tranen uit. Ze slaagt er maar niet in haar tranen te bedwingen en ze wijkt geen seconde van de galga. De galga Victoria was een hoopje ellende toen ze bij 112carlotagalgos aankwam. Charlotte is gespecialiseerd in het behandelen van getraumatiseerde en zwaar mishandelde honden. Ze gaf de galga de naam Victoria want ze overwon de dood en de ernstige mishandeling en verwaarlozing.
 
Eindelijk is de jonge vrouw klaar voor een fotoshoot. De lezers van de website en blog van 112Carlota willen weten hoe het deze galga vergaan is. Bij het afscheid komt de jonge Spaanse vrouw op me toe en zegt me ontroerd in vloeiend engels : "I Apologize for my people for what they do to the galgos. Thank you so much for what you do for the galgo español. Please keep up doing your job with the charity and thank you so much". Ik had dit niet verwacht en diep geraakt zeg ik haar : "I assure you I will do my very best for the galgo español. Help spread the word". Haar handruk is stevig en vasbesloten. Ik vroeg haar om het verder te vertellen en organisatie's zoals die van Charlotte te steunen. De galga Victoria is zeer goed terechtgekomen. Ik ben behoorlijk onder de indruk : een spaanse familie die een galgo adopteerde en zich bovendien exuseerde voor wat haar volk de galgo aandoet en me dankt voor het werk dat ik doe met GRB.
 
Dit is voor mij uitsluitend mogelijk met de steun die ik van eenieder van jullie krijg.

Ik zal dit ogenblik nooit meer vergeten, ik zie hierin een teken van hoop voor de galgo español, de galgo waarop Spanje fier zou moeten zijn.
 
Greyhounds Rescue Belgium moet zijn werk verder zetten. Steun mij in mijn missie voor de redding van de galgo español.
Steun Greyhounds Rescue Belgium : doe nu een maandelijkse gift. Elke euro is welkom.

Ik dank u van harte.
Met vriendelijke greyhound en galgo groeten

 
Hervé 
Voorzitter GRB
 
PS: Mijn volgende nieuwsbrief zal gaan over : Wat is CASH ?  Volgende week meer over het GRB-CASH project . . .  

Charlotte en adoptant

Charlotte geeft een woordje uitleg over de galga Victoria.

VICTORIA

De galga Victoria was een hoopje ellende toen Charlotte ze in opvang kreeg en zich er om bekommerde.
Copyright © 2012 Greyhounds Rescue Belgium, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp