Copy
NIEUWSBRIEF  eindejaar 2013
Bekijk deze email in uw browser

Beste windhondenliefhebbers

Het jaar 2013 loopt langzaam ten einde en het nieuwe jaar 2014 maakt reeds zijn opwachting. . . 
 

2013 was voor de galgo español zoals steeds een ellendig jaar. Om een idee te geven hier een recent voorbeeld van 3 december. Ook werden weeral vele greyhounds ge-euthanaseerd omdat ze niet meer voldeden voor te racen.  Het leed is hier verborgen in tegenstelling tot de galgos in Spanje. Toch komt er af en toe iets aan de oppervlakte. Zo vond men in juni in Noord Ierland een mooie jonge greyhound met afgesneden oren. Vermits greyhounds een tatouage hebben in de oren is het opzoeken van de eigenaar hierdoor onmogelijk. 
 
 
In juni was ik voor Greyhounds Rescue Belgium v.z.w. en voor DutchGalgoLobby in Straatsburg om steun te betuigen aan de actie ivm de galgo español waarvan we willen dat de jacht verboden wordt met deze honden en ze als huisdier moeten beschouwd worden. Spijtig genoeg hebben onvoldoende volksvertegenwoordigers de declaratie ondertekend. Ik zal in mei 2014 in herinnering brengen wie geantwoord heeft. Het moge een hulp zijn om te weten aan wie u uw stem zult geven bij de verkiezingen op 24 mei.
 
 
In juli ter gelegenheid van Greyhounds Memorialday nodigden we onze collega's van G.I.N. uit waar we reeds vele jaren mee samen werken en konden we de goede band aanhalen met hen en versterken. Ik maak hier van de gelegenheid gebruik om hen te danken voor hun hulp aan ons en aan de greyhounds en de galgo español.
 
 
Op 24 november werd ik uitgenodigd door DutchGalgoLobby om de premiere van de film "FEBRERO" bij te wonen. De film toont op een voortreffelijke en aangrijpende wijze het leven van de galgo español met de galguero (=jager). Een trailer van de film ziet u hier. Inmiddels won de film een prijs in Pamplona in de categorie educatie. Enkele foto's van die dag in Spijkenisse (bij Rotterdam).

DutchGalgoLobby is een stichting die enkel lobbyt en geen honden plaatst en ze zoekt naar mogelijkheden om de volledige film ter beschikking te stellen van het publiek.


Van het voorbije jaar 2013 onthou ik vooral dat er sinds midden juli 20 honden terug kwamen bij Greyhounds Rescue Belgium. We zorgden uiteraard voor een nieuwe en goede thuis. In de meeste gevallen werd het een betere thuis. Met zeer veel dank aan de opvanggezinnen was het telkens mogelijk om snel een oplossing te bieden. Hierover meer in een volgende nieuwsbrief.


Ziezo dit was een kort overzicht van de hoogtepunten van 2013. Rest me enkel nog in naam van het Bestuur en in naam van alle GRB-vrijwilligers jullie een mooi einde jaar te wensen met aangename feesten. Zorg verder goed voor je greyhounds en/of voor je galgos. Kom veilig en gezond door 2014. Hou er rekening mee dat er vuurwerk afgeschoten wordt en sommige honden hiervan bang zijn.


 

Doe mee aan de kerstbalactie van de webmaster:


Versier de kerstboom met een virtuele kerstbal aan 10,- EUR/pc. Elke storting van 10,- voor een kerstbal krijgt een nummer.
Op 26 januari 2014 tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt een nummer uitgeloot en dit nummer wint een overnachting voor 2 personen in het mooie charmehotel van Lissewege: Het Spanienhof alsook een geschenkbon voor een etentje voor 2 personen in Restaurant De Pepermolen.Stort nu EUR 10,- per kerstbal op het rekening nr.
IBAN : BE63 7330 0186 0208 met vermelding "KERSTBAL".

 
Met vriendelijke greyhound en galgo groeten
Het is een eer om voor een greyhound te zorgen
 
uw Voorzitter
Hervé Marysael
 
Steun het GRB Cash project aub!

 
Copyright © 2013 Greyhounds Rescue Belgium, All rights reserved.