Copy
AANTAL TERUGKOMERS IN 2014 ENORM GESTEGEN.

AANTAL TERUGKOMERS IN 2013 ENORM GESTEGEN.

Wij hebben de laatste maanden van 2013 enorm veel mails en telefoons gekregen van adoptanten met de vraag hun grey of galgo terug te nemen, dit met de meest uiteenlopende redenen, gaande van verhuis, scheiding, ziekte, allergie tot het niet voldoen aan de verwachtingen die ze in het hondje stellen, hondjes die vaak al 2 a 6 jaar bij hun baasjes zijn.

En ieder jaar opnieuw komen er toeval of niet meer honden terug net voor de verlofperiode zoals in de zomermaanden.
Uiteraard nemen wij onze verantwoordelijkheid op, en zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing om het hondje ASAP terug te nemen, vaak onder enorme druk, onze opvanggezinnen zitten vol maar zijn steeds weer bereid toch een uitzondering te maken, voor dat ene noodgeval, een plots terugkomerke, om welke reden ook.

Dit brengt ook kosten voor ons mee, hondjes moeten gecheckt worden bij de dierenarts, terug gevaccineerd worden, want vaak zijn de vaccinaties niet op tijd gebeurd, voeding etc...
Dit wordt niet gedekt door het terugname bedrag van 50 euro, een deelname in deze kosten, ook voor de herregistratie.

Een vaak terugkomend probleem is dat de mensen simpelweg geen tijd hebben, alles moet snel gaan de dag van vandaag, hondjes moeten vaak al van in den beginne perfect zijn.
De tijd dat het hondje krijgt om zich aan te passen, lijkt steeds korter te worden, en toch krijgt men voldoende info op onze INFO-SESSIES deze info dient als leidraad bij een adoptie. Waar komt het hondje vandaan, hoe leven de galgootjes daar in de refugio's in Spanje, de greyhounds die vaak in kennels gehouden worden bij hun trainer tot ze met pensioen mogen.
Stuk voor stuk honden met een zeer specifiek verleden, gaande van renpaard naar gemartelde jager. De ene angstig, getraumatiseerd, de andere dan weer totaal niet, maar elk van hen is anders, elk van hen heeft zijn eigen verhaal.

Windekes die ze ter plaatse konden redden, vaak in erbarmlijke toestand zijn honden die men heeft moeten leren om weer hond te zijn, mogen rennen, mogen spelen enz... 
Het is aan ons adoptanten om deze honden terug te leren huisdier te zijn!
In het beste geval en gelukkig een vaakvoorkomend geval voelen de windekes zich al gauw goed in hun nieuwe gezin, ze vinden het zalig te mogen genieten van warmte en liefde, maar er zijn er ook die angstig zullen zijn bij aankomst, die tijd nodig hebben, en ja, soms veel tijd om opnieuw te leren vertrouwen, om te weten dat ze niet achtergelaten worden als je uit huis gaat, dat kan weken , maar dat kan ook maanden duren .

Vaak krijgen we de vraag : "Is die hond katvriendelijk", een standaardvraag, maar hoe hondvriendelijk is uw kat???
Een reactie van een kat kan zeer dreigend zijn, bolle rug, dikke staart, blazen, uithalen met hun klauwen. Is het dan niet wat veel gevraagd om dan niet te reageren??
Inderdaad ook dit kan een reden zijn om een hond terug te brengen naar de v.z.w.

Greyhounds Rescue Belgium heeft sinds april vorig jaar meer dan 20 honden terug genomen, en succesvol herplaatst, en wij zullen dit blijven doen!
Maar indien u contact met ons wil opnemen, voor een afstand, om welke reden ook, wij zijn geen asiel, we beschikken niet over kennels, doch we zullen zo snel mogelijk zorgen voor een oplossing, een aanvaardbare oplossing, AANVAARDBAAR vooral voor de hond die weer een traumatische ervaring zal op doen, door de herplaatsing.

Maar lieve mensen aarzel niet, heeft u problemen na adoptie , hoe klein ook, vragen, bedenkingen, bel gerust, wij zullen tijd maken en naar u luisteren, en wij staan graag met raad en daad paraat.

Bij deze wil ik onze opvanggezinnen bedanken voor hun voortdurende inzet, voor het openzetten van hun huis, en voor het deel uitmaken van het verhaal van alle honden die in tijdelijke opvang komen, terugkomers of nieuwe aankomers, voor elk van hen is de start die ze krijgen in hun opvanggezin, de start van een nieuw verhaal in een nieuw leven. 
Dank u Serge en Marisie
Dank u Johan
Dank u Kim, Eva en Staf
Dank u Sam en Nele
Dank u Martine
Dank u Jenny
Dank u Sandra
Dank u Evelyne
ook dank aan allen die zich opnieuw hebben opgegeven om te beginnen als opvanggezin.


Ineke Covens
Beheerder FaceBook - Coördinatrice opvanggezinnen

Nawoord :
Voor elke galgo die terugkomt en herplaatst moet worden is er een galgo in Spanje die via GRB niet tijdig uit de perrera (=dodingstation) kan gehaald worden en gered en dus sterft. Dat is het ergste.
- Hervé  
  Voorzitter
 
 
Copyright © 2014 Greyhounds Rescue Belgium, All rights reserved.