Copy
Kersthappening december 2014

Bezoek bestuur GRB aan 112 Carlota GalgosHet was intussen een jaar geleden dat we nog een bezoekje brachten aan Charlotte Del Rio en haar gezin die zich ontfermen in hun knusse refuge over de galgo Español.

Wat meteen in het oog springt bij een bezoekje aan Charlotte, is de sfeer, de gezelligheid,  zalig gelukkige hondjes die je komen begroeten, ongedwongen en spontaan maar toch met de nodige kennis. 

Voor alle etappes van de rescue is er bij Charlotte een specifiek plaatsje, een rustig plaatsje voor de zeer angstige, nieuwe getraumatiseerde windekes die binnen komen,
weer een ander knus huisje als quarantaine waarin ze elk een mandje hebben die liefdevol is gedekt met een zacht deken,een vers gewassen fleecekes, speelgoedjes....  iets lager op het domein vind je de grotere groep honden die al geacclimatiseerd zijn, die getest zijn en negatief bevonden zijn aan ziektes, hondjes die allemaal samen spelen, opnieuw leren genieten, vertrouwen ...en die uiteindelijk zullen vertrekken voor adoptie.
Charlotte werkt bewust bijna helemaal alleen met haar gezin, op die manier kan ze zelf met de honden bezig zijn, ze verzorgen, ze leren kennen, ze observeren en wat zeer belangrijk is voor ons, een beschrijving geven van het hondje, we weten zijn verleden, vanwaar komt het, hoe gedraagt hij zich in de refuge, met wat heeft hij het moeilijk enz...

Wij steunen Charlotte maandelijks met het GRB CASH-Project, dit is uiteraard enkel en alleen mogelijk door uw maandelijks bijdrage en ter plaatse ziet men dat deze steun helemaal en enkel en alleen ten voordele gaat van de hondjes, er staat een grote mand bomvol speelgoed, een kast vol met zorgvuldig gewassen dekentjes en jasjes voor de galgo's.
Ook wij brachten jasjes mee die we kregen van: "Vero's galgo-jassen voor asiels en organisaties", maar liefst 20 stuks mochten we schenken, en wat was Charlotte er blij mee, de hondjes kregen dan ook' s avonds allen een mooi warm nieuw jasje aan, de andere gebruikte jasjes, worden gewassen en uiteraard opnieuw gebruikt, geen verspilling hier.

Wat Charlotte voor ons zo speciaal maakt, en waarvoor we zo een enorme respect hebben voor haar werk, is de eenvoud, het spontane samensmelten, van gezelligheid, liefde, verzorging met "rescue" in al zijn facetten alsof het de normaalste zaak ter wereld is.
PASSIE, LIEFDE EN GEDREVENHEID maar ook FAMILIE, KNOW-HOW en GEZELLIGHEID maken dit zoveel meer dan een refuge, geen kennel, geen tralies, wel liefdevol gebouwde huisjes, in mooie kleurtjes, tekeningen...

Voor ons is deze manier van werken de ideale combinatie voor de geredde windekes op weg naar adoptie.

Anneke en Ineke

Op de kersthappening van 21 december is Charlotte van 112carlotagalgos aanwezig en signeert haar boek.

De kerstwens van een galgoDit is een waarheidsgetrouw verhaal in het toevluchtsoord 112 Carlota Galgos te Spanje, over de droom van een eeuwige thuis van een galgo.

Een magisch verhaal, kan de kerstman en de galga-fee deze galgo's kerstwens vervullen?

Lees hier een previewDe kerstbalactie van de webmaster.

Doe mee aan de kerstbalactie van de webmaster:
Versier de kerstboom met een virtuele kerstbal aan 10,- EUR/pc. 

Stort nu EUR 10,- per kerstbal op onze rekening nr.
IBAN : BE63 7330 0186 0208 met vermelding "KERSTBAL".
Breng uw printcartridges mee naar onze evenementen
Breng uw printcartridges mee naar onze evenementen.
Volgende evenement is de Kersthappening op 21 december.
Copyright © 2014 Greyhounds Rescue Belgium, All rights reserved.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp