Copy
Nieuws van Greyhounds Rescue Belgium v.z.w.

zondag 11 november :


Het is zondag 11 november en ik spreek af met Charlotte van 112carlotagalgos. Sinds maanden probeert ze een galga te vangen die reeds meer dan een jaar op de dool is in bebouwd gebied. We rijden er naar toe en spreken af met een kennis van haar die de galga al een hele tijd heeft geobserveerd en haar gewoontes kent.
 
Ze zegt dat de galga elke dag hier op dit rondpunt komt en in de zon gaat liggen. We plaatsen de bestelwagen met zicht op het rond punt. Een vangkooi wordt strategisch geplaatst en de Spaanse vrouw heeft wat vlees gekocht om in de kooi te bevestigen. Enkele stukjes vlees worden overal verspreid om haar te lokken. Alles is zorgvuldig voorbereid en we zitten met 6 personen in de bestelwagen te wachten tot de galga komt opdagen. Het is 14:30 en het wachten begint. Enige tijd later wordt het erg donker en plots begint het hevig te waaien en te regenen. De galga zal ergens veilig verscholen zitten en komt zeker niet opdagen.

Na 2 uren in de bestelwagen in het spaans gekwetter van de andere 4 passagiers krijgen Charlotte en ikzelf er een punthoofd van. Ik weet ondertussen niet meer hoe ik me moet draaien en keren om beter te zitten.
 
Plots merk ik als eerste de galga op en vol spanning zien we LEES VERDER >>

 

vangkooi

De vangkooi

wordt strategisch geplaatst en de Spaanse vrouw heeft wat vlees gekocht om in de kooi te bevestigen.
Charlotte met de galgos

Charlotte en galgos

Charlotte van 112carlotagalgos in haar finca met kennels.
Copyright © 2012 Greyhounds Rescue Belgium, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp