Copy
Nieuws van Greyhounds Rescue Belgium v.z.w.

Greyhounds around the GlobeIn het weekend van 15/16 oktober 2016 was Palm Beach County in Florida het middelpunt van een wereldwijde inspanning om greyhound races te beeindigen. Twee dozijn experts in dierenwelzijn kwamen samen om aanwezig te zijn als pleitbezorgers op de eerste internationale wereldconferentie, genaamd "Greyhounds around the globe".

Nog steeds zijn er greyhoundraces in 8 landen op 146 renbanen. Het is routine geworden dat greyhounds gekwetst worden, gebroken poten, een gebroken nek, peesverrekkingen of spierscheuren hebben.
Sommige honden sterven tijdens het racen, anderen worden afgemaakt omdat ze economisch ineens minder waarde hebben. Ze worden trager naarmate ze ouder worden.
Meer dan 12.000 kwetsuren zijn gedocumenteerd in de VS sinds 2008. In Florida sterft er gemiddeld om de drie dagen een greyhound.
In New South Wales, Australië tonen officiële rapporten van de overheid dat 39 greyhounds stierven tijdens het racen in de laatste 2 maanden, alsook dat in de laatste 12 jaar 70% van de honden vernietigd werd, sommigen reeds als puppies.
In de Canidrome in Macau bevind zich de enige legale ractrack in China.
De greyhounds krijgen er nauwelijks verzorging van een dierenarts. Er worden ongeveer 39 honden per maand geeuthanaseerd. Dit wegens het ontbreken van een adoptieprogramma, hierdoor ontkomt geen enkele hond levend de renbaan.
In de landen Groot Brittanië, Mexico, Ierland, Vietnam en Nieuw Zeeland worden er geen statistieken bijgehouden. De cijfers aangaande kwetsuren en dode greyhounds blijft een geheim van de industrie.

Een wereldwijde beweging ontstond om deze wrede industrie te bekampen. Beetje bij beetje winnen ze veld en halen ze de ene overwinning na de andere. Kleine verenigingen gingen in zee met de grotere groepen zoals de HSUS, The Humane Society of the United States,RSPCA AustraliaAnimals AustraliaAnimals AsiaAnima Macau, de Britse RSPCA en de ASPCA.

In mei van dit jaar werd Arizona de 40ste staat waar greyhound rennen verboden werden. In de grootste Australische staat werd het rennen met greyhounds verboden, maar werd het afgezwakt tot een tijdelijk overleven van deze stervende industrie. In augustus werd beslist om de laatste greyhound renbaan te sluiten in London.

Ondertussen wordt er gewerkt aan de sluiting van de Canidrome in Macau omdat de overheid een verlenging van de huur weigerde.
Vele voorzitters van andere organisaties namen deel
Florida wordt het epicentrum van dit gevecht met alle pleitbezorgers die zich hiervoor in zetten.

We realiseren ons maar al te goed dat onze historische conferentie plaatsgrijpt op slechts 30 km van de Palm Beach Kennel Club, de meest prominente commerciële greyhound renbaan in de wereld. Vele greyhounds bevinden zich daar in kennels net groot genoeg om recht te staan of om zich om te draaien tijdens de lange uren in de dag waar ze niet buiten kunnen.

Op het einde van deze conferentie werd een brief verstuurd naar de hoofden van de 8 landen waar er nog steeds commerciele renbanen zijn met greyhounds. We hebben hen gevraagd om de wetgeving aan te passen om greyhound rennen te beeindigen. Greyhounds verdienen een beter leven. 

Het is de hoogste tijd om greyhound rennen te verbieden in Florida alsook in de rest van de wereld.
President Christine Dorchak van GREY2K USA Worldwide en Hervé Marysael, voorzitter van Greyhounds Rescue Belgium v.z.w.

Hier nog meer foto's en de originele engelse tekst.

Teken a.u.b. deze petitie van GREY2K USA Worldwide
Voorzitter Hervé Marysael met greyhound Guismo
Met vriendelijke greyhound en galgo groeten

Het is een eer om een greyhound te adopteren

Hervé Marysael
Voorzitter
Breng uw printcartridges mee naar onze evenementen
Breng uw printcartridges mee naar onze evenementen.
Volgende evenement zie kalender.
Copyright © 2016 Greyhounds Rescue Belgium, All rights reserved.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp