Copy
Deze week: Boulevard van start!

Aankomende donderdag is het dan eindelijk zo ver: Theaterfestival Boulevard gaat van start, met maar liefst 9 Expeditie Cement-voorstellingen. Tel daar het programma in De Nieuwe Vorst bij op en je komt op een bomvolle nieuwe expeditieweek!

We zetten het graag voor jullie op een rijtje. Ook blikken we alvast vooruit op het programma in de Verkadefabriek.
Doris Vervuurt & Marthe Koning: THIS APPEAR

THIS APPEAR is een muzikale en beeldende ervaring over vergankelijkheid. Een contemplatieve performance over het opkomen en het afgaan. Theatermakers Doris Vervuurt en Marthe Koning werpen in het hier en nu een blik op ons tijdelijke bestaan. Ons lichaam vergaat tot stof, ontbindt zich tot triljoenen losse deeltjes om uiteindelijk opgepikt te worden door de eerste de beste windvlaag en wervelend terug de ruimte in te verdwijnen. Wat blijft er van ons over?

Multidisciplinair
6 aug 20:30 / 7 aug 15:00 & 20:30 / 8 aug 15:00 & 20:30
Theater De Nieuwe Vorst - Kleine zaal
Tickets > 
Menzo Kircz: Onduidelijke Correspondenties

We nodigen je uit aan tafel! Schuif aan terwijl Menzo samen met de toeschouwers een kleine, poëtische wereld bouwt om in te verdwalen. De magie van spelen met de dingen die er zijn en plots iets nieuws zien.
Onduidelijke Correspondenties van Menzo Kircz is een zoektocht naar taal en een gezamenlijke ruimte. Een gesprek met de dingen. Een theatervoorstelling ter grootte van een tafeloppervlak.
Theater
7 & 8 augustus
14:00, 16:30 & 19:00
Theater De Nieuwe Vorst

Tickets > 
Evangelos Biskas V: In Between

In Between is een solo van choreograaf en danser Evangelos Biskas V, waarin hij werkt met het absurde en irrationele karakter van zijn eigen dromen. Hij gebruikt de droombeelden, stemmingen en intenties om zijn intuïtieve en instinctieve fysieke benadering van dans te sturen en vorm te geven. Experimentele hiphop, hedendaagse dans en improvisatie worden met elkaar vermengd, waardoor een authentieke bewegingstaal ontwikkeld wordt.

Dans
5 t/m 8 + 10 aug 
17:00 & 21:30
Theaterfestival Boulevard - Tent
Tickets > 
Marijn Graven: A MA ZON EN een erotisch rouwritueel

Hoe komen we bij zinnen na verlies? In A MA ZON EN is het leed al geleden en treffen we geen Amazones maar alleen een gids die met ons een ondergrondse ruimte zal betreden. In een persoonlijk audiolandschap tasten stem en lichaam af hoe de rouw aan te gaan en de liefde te eren. 

Performance
6 t/m 8 aug
Theaterfestival Boulevard - Parkeergarage St. Jan

UITVERKOCHT
Werkplaats van de Woestijne: Oxygen Debt

Oxygen Debt is een filosofische spinningles van Werkplaats van de Woestijne, waarbij je samen met andere toeschouwers de grenzen van je eigen lichaam verkent. Terwijl je beweegt en de zuurstofschuld in je spieren toeneemt, sta je stil bij wat er op dat moment in je lijf gebeurt. Hoe klopt je hart, waar stroomt het bloed heen, hoe trekken je spieren samen, wat is ademen? Durven we ons lichaam ook te zien als een herinnering aan onze tijdelijkheid?

Theater / Performance
31 juli 20:30 / 1 augustus 15:00
Theaterfestival Boulevard - Willem Twee Poppodium
Tickets > 
Teletext: Zoete Lieve Gerritje

“Heremetijd, na al die tijd, door Gerritje weer verleid.”

Zoete Lieve Gerritje is klaar voor een comeback. In muziektheatervoorstelling Zoete Lieve Gerritje zoekt Teletext naar de wortels van het Bossche volksliedje. Wie was die mysterieuze figuur Gerritje, en waarom wordt ze al eeuwen door ons bezongen? Waar staat ze voor? Een verzameling van Bosschenaren en kunstenaars voorziet het roestige stadssymbool van een update. 

Theater
Zo 8 aug 14:30 / di 10 aug 19:30 / wo 11 aug 14:30 & 19:30 / do 12 aug 14:30 & 19:30 / vr 13 aug 19:30
Theaterfestival Boulevard - Werkwarenhuis

Tickets > 
Tamar Blom & Gerjan Piksen: White Noise

Je stapt een witverlichte tunnel binnen. Terwijl je naar voren beweegt, begint de wind te waaien. De storm steekt op, raakt je aan, omgeeft je. Tot er niets anders is dan de chaos en jij. De installatie White Noise geeft je de kans om jezelf onder te dompelen in een overweldigende sensorische beleving, die je uitnodigt om jouw eigen plek in een eindeloosheid van chaos te verkennen. 

Installatie / Beeldend
5 t/m 22 aug
13:00 - 22:00
Theaterfestival Boulevard - Zuiderpark
Tickets > 
PAPIEREN VOORSTELLINGEN
We hebben iets nieuws voor je tijdens Expeditie Cement: twee papieren voorstellingen!

Werkplaats Van de Woestijne creëerde In je borst is het donker, een uitvouwbare bodyscan, waarin je je lichaam letterlijk ruimte geeft. Rita Hoofwijk & Hannah Loewenthal onderzochten met Being Here for You of het mogelijk is om de wereld door een ander te ervaren en nodigen jou uit om hetzelfde te doen.

Leuk om mee naar huis te nemen of om cadeau te geven. Je vindt ze bij onze Expeditie Cement Verzamelplaats. Daarnaast kun je ze ook gewoon via onze website bestellen via festivalcement.nl/papierenvoorstelling
EXPEDITIE CEMENT VERZAMELPLAATS
Bij in- en uitloop van (een deel van) onze voorstellingen op de verschillende locaties vind je onze Expeditie Cement Verzamelplaats. Daar krijg je de enige echte Festival Cement-tas, ons gloednieuwe magazine MAAK boordevol achtergrondinformatie en maak je het enige echte Expeditie Cement vakantiekiekje! 
VOORUITBLIK:
EXPEDITIE CEMENT X VERKADEFABRIEK

27 t/m 29 augustus
Verkadefabriek, de tot cultureel centrum omgebouwde koekjesfabriek van Verkade in ‘s-Hertogenbosch, is een heerlijke plek voor voorstellingen, films en terras. Niet voor niets al jarenlang een vaste speelplek van ons festival. Omdat we met zijn allen veel in te halen hebben, biedt Verkade met Zomer in de Verkadefabriek volop ruimte aan de festivals die normaal bij hen te gast zijn. In het laatste weekend van augustus is het podium aan de makers van Cement.
Pensioenfeest
In hun voorstelling en Cement Productie De wereld heeft ons failliet verklaard bevraagt St. Radicale Gezelligheid / Het Pijpcollectief samen met hun moeders de wereld van werk.

In aanloop naar de voorstelling organiseerden Lotte en Lisanne een pensioenfeest voor hun moeders. Meer info & tickets via https://festivalcement.nl/radicalegezelligheid

Silke Huysmans & Hannes Dereere: Pleasant Island

Verborgen in de Stille Oceaan ligt het kleine eiland Nauru, ooit Pleasant Island genoemd. Vandaag de dag is alle natuurlijke rijkdom uitgeput en is het eiland het toneel van vluchtelingenkampen. Documentair-theatermakers Silke Huysmans en Hannes Dereere gaan, aan de hand van interviews en gesprekken die ze op het eiland opnamen, op zoek naar een perspectief. Welke vooruitzichten blijven er over op een plek die ecologisch en economisch te gronde werd gericht?


Theater
27 aug & 28 aug 21:00 / 29 aug 16:30
Verkadefabriek - Kleine zaal

Tickets > 
Bekijk het hele programma in de Verkadefabriek
Instagram
Facebook
Website
Copyright Festival Cement
Kantoor: Pand 18 Sint Josephstraat 18 - 5211 NJ ‘s-Hertogenbosch
Festivalhart: WerkWarenhuis - Tramkade 20-24 - 5211 VB 's-Hertogenbosch  
Telefoon: 073 - 612 57 08 kassa: 073 - 303 67 05
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list