Copy
Na een zomer op reis met Expeditie Cement, gaan we vol gas naar een nieuwe editie van Festival Cement in maart 2022. Terwijl we dat doen, gebeurt er rondom ons van alles. Een update over wat is, wat was en dat wat gaat komen.
NU IN BROEDPLAATS 'S-HERTOGENBOSCH
MAXIME DREESEN/TABOOBOO
Van 1 t/m 12 november 2021 werkt theatermaker Maxime Dreesen/Tabooboo in Pand18 aan een fysiek en muzikaal vooronderzoek voor hun nieuwe voorstelling Countersex Education. ‘Hoe kunnen we bestaande, dominante structuren afleren en plaatsmaken voor eigen, alternatieve vormen van seksualiteit?’ 
Deze periode focust zich op self-pleasure, diverse soorten orgasmes, anale bewustwordingsoefeningen en musical elementen. Voor de muziek werkt Maxime samen met Laurens Mariën. 
Maxime studeerde regie aan de Toneelacademie Maastricht en was een van de genomineerden voor de Troffel 2021.
IN NOVEMBER
BIJ JONGE HARTEN
Van 19 t/m 27 november vindt in Groningen Jonge Harten plaats. Naast veel ander mooi werk, zijn daar twee Cement (co)producties zien: Doris Vervuurt en Marthe Koning brengen met THIS APPEAR een muzikale en beeldende ervaring over vergankelijkheid. In de filosofische spinningles Oxygen Debt van Werkplaats van de Woestijne fiets je samen met andere bezoekers naar de grenzen van je lichaam.
meer info >
YOUNG CREATIVES ON TOUR
YOUNG CREATIVES ON TOUR - Onder die noemer gaan we het komende half jaar samen met een club Bossche jongeren op tour door de stad om cultureel Den Bosch te ontdekken. Backstage bij concerten, het theater onveilig maken en eten met de crew in een museum. Ter aankondiging maakte Thirza, één van de Young Creatives, deze promo.

Op 11 november gaan de jongeren mee als publiek én gaan ze backstage bij High Dive van Morris Kliphuis & Lucky Fonz III, door stargaze en Pitou op November Music.

Ben je tussen de 14 - 19 jaar? Doe mee. Of misschien ken je iemand die zeker zou moeten aansluiten? Geef het door. 
info & aanmelden >
VOORUITBLIK CEMENT 2022
WERKTITEL: BRAM VINDT RUIMTE
As we speak werkt Bram van Helden bij Het Zuidelijk Toneel aan een nieuwe performance, die in première gaat op Cement 2022.

Bram: Ik ben met een fijne groep mensen een performance aan het maken vanuit een bewondering voor de traditionele Japanse kamers. De afbeeldingen van die lege kamers geven me een gevoel van ruimte. 
Die ruimte kan ik ook in een theaterzaal ervaren of juist op plekken waar even geen mensen zijn, in het luisteren naar alle geluiden die om mij heen klinken en in mijn verbeelding. De kunst is om het gevoel van ruimte vast te houden, maar de tragiek is dat… 

We zijn flink op weg.


Deze performance wordt een Cement Productie in coproductie met Het Zuidelijk Toneel, ondersteund door PLAN Talentontwikkeling Brabant.
TERUGBLIK OP EXPEDITIE CEMENT
ESSAY MICHIEL COX
Afgelopen zomer zag schrijver Michiel Cox twee Expeditie Cement voorstellingen tijdens Theaterfestival Boulevard. Hij schreef een essay over wat hij zag, wat hij dacht en wat dat teweegbracht.

"Pas zwetend op de fiets en rouwend in de parkeergarage zag ik wat ik al die tijd gemist had. Samen kijken is meer dan kijken. Ik keek naar anderen die keken en met hen gaf ik mee vorm, leefde ik mee. Ik maakte mee."

Lees het hele essay >>
In oktober was, verspreid over zes dagen en drie steden, het werk van achttien afgestudeerde makers te zien. Het was een feest om zoveel nieuw werk te kunnen tonen aan publiek. Veel dank aan PLAN Talentontwikkeling Brabant voor het bieden van deze mogelijkheid, aan Parktheater, PandP, United Cowboys, Podium Bloos en Festival Circolo voor het beschikbaar stellen van hun podium. En natuurlijk veel dank aan alle makers voor het tonen van hun werk.
Instagram
Facebook
Website
Copyright Festival Cement
Kantoor: Pand 18 Sint Josephstraat 18 - 5211 NJ ‘s-Hertogenbosch
Festivalhart: WerkWarenhuis - Tramkade 20-24 - 5211 VB 's-Hertogenbosch  
Telefoon: 073 - 612 57 08 kassa: 073 - 303 67 05
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list