Copy
TERUGBLIK: EXPEDITIE CEMENT TOT NU TOE
EXPEDITIE CEMENT IN DE PERS
 
"Intrigerend, ongemakkelijk en af en toe ook sexy, in zijn somberte: alles komt voorbij in deze smartelijke klaagzang, terwijl de auto’s af en aan rijden. Boven ons gaat het leven door, hier heerst verlatenheid."- de Volkskrant over A MA ZON EN van Marijn Graven

"Theatermakers Doris Vervuurt en Marthe Koning creëren in This appear een boeiend universum uit klank en taal. De kwetsbare werkelijkheid die zo ontstaat blijft tot het einde toe verrassen."  - Theaterkrant over THIS APPEAR van Doris Vervuurt & Marthe Koning


"[...] interessant opgezette en goed gespeelde voorstelling."- Brabant Cultureel over THIS APPEAR van Doris Vervuurt & Marthe Koning

"Een muzikale zoektocht naar de zin en onzin van een eeuwenoud volksliedje [...] Met een koptelefoon op ondergaan de bezoekers een lawine aan informatie, verkleedpartijtjes en muzikale speelsheid. " - Brabants Dagblad over Zoete Lieve Gerritje van Teletext

Evangelos Biskas V: In Between

In Between is een solo van choreograaf en danser Evangelos Biskas V, waarin hij werkt met het absurde en irrationele karakter van zijn eigen dromen. Hij gebruikt de droombeelden, stemmingen en intenties om zijn intuïtieve en instinctieve fysieke benadering van dans te sturen en vorm te geven. Experimentele hiphop, hedendaagse dans en improvisatie worden met elkaar vermengd, waardoor een authentieke bewegingstaal ontwikkeld wordt.

Dans
10 aug 14:30 & 20:30
Theaterfestival Boulevard - Tent
Tickets > 

 
Tamar Blom & Gerjan Piksen: White Noise

Je stapt een witverlichte tunnel binnen. Terwijl je naar voren beweegt, begint de wind te waaien. De storm steekt op, raakt je aan, omgeeft je. Tot er niets anders is dan de chaos en jij. De installatie White Noise geeft je de kans om jezelf onder te dompelen in een overweldigende sensorische beleving, die je uitnodigt om jouw eigen plek in een eindeloosheid van chaos te verkennen. 


Installatie / Beeldend
t/m 22 aug
13:00 - 22:00
Theaterfestival Boulevard - Zuiderpark
Tickets > 
Menzo Kircz: Onduidelijke Correspondenties

We nodigen je uit aan tafel! Schuif aan terwijl Menzo samen met de toeschouwers een kleine, poëtische wereld bouwt om in te verdwalen. De magie van spelen met de dingen die er zijn en plots iets nieuws zien.
Onduidelijke Correspondenties van Menzo Kircz is een zoektocht naar taal en een gezamenlijke ruimte. Een gesprek met de dingen. Een theatervoorstelling ter grootte van een tafeloppervlak.

Theater
do 12 t/m zo 15 aug
14:00, 17:00 & 19:00
Theaterfestival Boulevard - Bij jou thuis

Tickets > 
Marta & Kim: FASE

FASE is een korte interventie in de publieke ruimte, waarin je uitgenodigd wordt om samen een denkbeeldige ruimte te creëren. Drie performers verkennen met hun lichamen mechanismes en systemen, van tastbare structuren tot ecosystemen en samenlevingen. Wat betekent het om ergens onderdeel van te zijn? Hoe leven wij samen?

Circus / Dans
12 t/m 14 aug 
17:00 & 19:30
Theaterfestival Boulevard - Pand18 Tuin
Tickets >
Hélène Vrijdag & Timo Tembuyser: La Loba

La Loba is een opera- en oerduet, een dialoog voor twee hoge zangstemmen. Een partituur voor stem en licht, een ruimte waarin twee lijven een nieuwe aria zoeken, tussen vibrato en huilen in. Een manifest voor fluïditeit van mannelijkheid en vrouwelijkheid, van mens en dier, van tenor en sopraan. La Loba is een compositie gezongen boven botten die ooit verloren waren, teruggevonden, en door het lied herrijzen als een huilende wolf.

Performance / Opera
13 aug 16:00 & 20:00 / 14 aug 16:00 & 20:00
Theaterfestival Boulevard - Huis73 / Pleitzaal
Tickets > 
Teletext: Zoete Lieve Gerritje

“Heremetijd, na al die tijd, door Gerritje weer verleid.”

Zoete Lieve Gerritje is klaar voor een comeback. In muziektheatervoorstelling Zoete Lieve Gerritje zoekt Teletext naar de wortels van het Bossche volksliedje. Wie was die mysterieuze figuur Gerritje, en waarom wordt ze al eeuwen door ons bezongen? Waar staat ze voor? Een verzameling van Bosschenaren en kunstenaars voorziet het roestige stadssymbool van een update. 


Muziektheater
di 10 aug 19:30 / wo 11 aug 14:30 & 19:30 / do 12 aug 14:30 & 19:30 / vr 13 aug 19:30
Theaterfestival Boulevard - Werkwarenhuis

Tickets > 
 
Werkplaats van de Woestijne: Oxygen Debt

Oxygen Debt is een filosofische spinningles van Werkplaats van de Woestijne, waarbij je samen met andere toeschouwers de grenzen van je eigen lichaam verkent. Terwijl je beweegt en de zuurstofschuld in je spieren toeneemt, sta je stil bij wat er op dat moment in je lijf gebeurt. Hoe klopt je hart, waar stroomt het bloed heen, hoe trekken je spieren samen, wat is ademen? Durven we ons lichaam ook te zien als een herinnering aan onze tijdelijkheid?

Performance
za 14 17:00 & 21:00 / zo 15 aug 17:00 & 21:00
Theaterfestival Boulevard - Willem Twee Poppodium
Tickets > 
Rita Hoofwijk: A Way of Seeing
Ongepland vergezelt Rita Hoofwijk een toeschouwer bij het bezoeken van een voorstelling op Theaterfestival Boulevard. Ze spreken elkaar voor en na het kijken.

Deze ontmoetingen resulteren in teksten, waarin Rita niet over de voorstelling zelf schrijft, maar wel over een deel van de context van het bezoek. Deze bezoeken samen vormen een verzameling van ways of seeing en geven een beeld van de manier waarop kunst wordt gezien.

Afgelopen zaterdag bezocht ze, samen met Frouke en Jeannette, Born to Protest van Joseph Toonga. Je leest het verslag via festivalcement.nl/waysofseeingblvd
Instagram
Facebook
Website
Copyright Festival Cement
Kantoor: Pand 18 Sint Josephstraat 18 - 5211 NJ ‘s-Hertogenbosch
Festivalhart: WerkWarenhuis - Tramkade 20-24 - 5211 VB 's-Hertogenbosch  
Telefoon: 073 - 612 57 08 kassa: 073 - 303 67 05
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list