Copy
WEESPERZIJDEFESTIVAL2016 #2
Bekijk deze mail in uw browser

zaterdag 24 september 2016


Ook in 2016 wordt er weer een gevarieerd programma gepresenteerd. Zo is er muziek uit alle windstreken, zijn er activiteiten voor kinderen, kun je een rondleiding krijgen door de buurt, worden diverse workshops gehouden en kun je roeien bij Roeicentrum Berlagebrug.
Het programma is nog wel aan wijzigingen onderhevig dus check voor de juiste informatie in de dagen vóór het festival onze website.

Het festival begint al in de ochtend

Kan je niet wachten tot twee uur? Doe dan mee aan één van de workshops of buurtwandelingen die al eerder beginnen. Zelf ambachtelijk brood kneden bij Bakker Hartog en dat ’s middags gebakken en al ophalen op het festival. Een wandeling waarin je van Chaja Zeegers of Cees Nuyten meer hoort over de sociale geschiedenis of de architectuur in de buurt. Voor kinderen vanaf zeven jaar een workshop bij Circus Boost, voor volwassenen verzorgt TopRow gratis roeilessen bij Roeicentrum Berlagebrug. Kijk op de website voor meer informatie.

Onder de achttien?

AI in de middag zijn er ook activiteiten voor kinderen. Koos Kneus doet twee voorstellingen voor kinderen van drie tot acht jaar. Wie tussen de zes en de acht jaar is, kan met zijn of haar ouders meedoen aan de speurtocht die Bri&Co organiseert. Aan het eind van de speurtocht krijg je een verrassing. Vanaf zeven jaar kan je ’s morgens meedoen aan de workshop van Circuswerkplaats Boost, waar je leert jongleren! Wie weet sta je ’s middags wel op het podium! 

Muziek uit alle windstreken

Vanaf 14.00 is er op het grote podium muziek te beluisteren. Het definitieve programma publiceren we in de laatste week vóór het festival op onze website.

Wel weten we dat het podium gevuld is met muziek uit alle windstreken: Nederlandstalige pop; Argentijnse Tango; buikdans uit Arabië; folkmuziek uit Schotland, Engeland en Amerika; jazz. Daarnaast zingt er een koor, horen we een percussiegezelschap en een fanfare.

Op de foto met je buren

Ook dit jaar kan je samen met je buren of vrienden op de foto. De afgelopen twintig jaar hebben deze foto’s de buurt gedocumenteerd. Van jonge samenwoners zijn de geportretteerden uitgegroeid tot gezinnen met kinderen. Fotografen uit de buurt brengen bewoners samen en wij laten festival-bezoekers delen in het resultaat.

De fotosessies vinden plaats tussen 14.00 en 16.00. Zorg dat je op tijd bent!


Niet alleen op artistiek gebied is de Weesperzijdestrook een bron van talent. Ook op culinair gebied is er in onze buurt veel te beleven. Diverse gerenommeerde restaurants hebben er een plek gevonden. Ook in deze versie van het Weesperzijdefestival doen de restaurants weer mee aan ‘Proef de Weesperzijde’.
Bezoekers kunnen bij de informatie-stand consumptie-bonnen kopen: 1 kaart = 4 bonnen voor € 10,-.
Met deze bonnen kunnen kleine gerechten worden betaald bij de aanwezige restaurants en drankjes bij de festivalbar van de Ysbreeker. Kijk HIER welke restaurants meedoen.

Informatiemarkt

Tijdens het festival is er een veiligheidsmarkt, is het stadsdeel aanwezig en geven Wouter Stoeken, de organisator van het Buurtplatform en Tim Blokker, hoofd groenvoorziening van Oost, aan buurtbewoners plantjes voor een geveltuin

Bewonersverenigingen uit de Weesperzijdestrook geven informatie over hun activiteiten. Je kunt hier ook lid worden en ideeën achterlaten.

SportCity zal aanwezig zijn om tips te geven over je conditie en fitheid.

Spectaculaire Finale

En natuurlijk is er om 22.00 uur weer de GRANDE FINALE op de Amstel bij de Nieuwe Amstelbrug. Wat het dit keer wordt is nog een verrassing. 

Word vriend van het Weesperzijdefestival...


Help het festival te overleven en word Vriend voor € 10,- Liefhebber (voor € 25,-) of Minnaar (voor € 50,-) van het festival.

Meld je je aan vóór 23 september 23.59 uur, dan maak je kans op een diner voor twee in een van de gerenommeerde restaurants in de buurt. 
Liefhebbers ontvangen bovendien een prachtige set historische kaarten van de Amstel en Weesperzijde. Minnaars krijgen ook nog het boek ‘Meer Oost’, de nieuwste bundel met verhalen van bekende schrijvers uit Oost. Lees HIER meer op de website.

...of help mee als vrijwilliger


Voor het festival is hulp nodig, veel hulp. Die hulp kan bestaan uit een paar uurtjes op het festival zelf: pannenkoeken bakken, thee en koffie schenken, ’s morgens opbouwen of ’s avonds afbreken.
Wil je meehelpen? Stuur een e-mail.

Neem je vrienden mee!

Stuur deze nieuwsbrief door via onderstaande Forward-knop
Share
Forward
Copyright © 2016 Weesperzijdefestival, All rights reserved.
afmelden voor deze nieuwsbrief    uw gegevens controleren of aanvullen 

Email Marketing Powered by Mailchimp