Copy
WEESPERZIJDEFILMFESTIVAL
Bekijk deze mail in uw browser

9, 10 en 11 oktober 2015

Film aan de Amstel

In het weekend van 9, 10 en 11 oktober vindt voor de vierde keer het tweejaarlijkse WeesperzijdeFILMfestival plaats in de Weesperzijdestrook, de buurt tussen Wibautstraat en Amstel. Het festival, met als thema ‘Film aan de Amstel’, is een ontmoetingsplaats waar het publiek kennis kan maken met de talrijke filmmakers die wonen en werken rond de Amstel. Nieuwe speelfilms, documentaires, televisiefilms, korte films en work in progress van vele gerenommeerde filmproductiehuizen worden vertoond, vaak in het bijzijn van de makers.

Chambres d’Amis

Speciaal aan het WeesperzijdeFILMfestival zijn de Chambres d’Amis. Producenten en andere filmmakers uit de Weesperzijdestrook en van de overkant van de Amstel nodigen u uit bij hen thuis of op hun werkplek. In een informele setting vertonen ze recent werk en beantwoorden vragen van het publiek. 

Hoofdlocatie Volkshotel

Na een kick-off bij de Hogeschool van Amsterdam op vrijdagmiddag strijkt het festival dit jaar neer bij het Volkshotel aan de Wibautstraat. Dit zal de hoofdlocatie zijn waar onder andere de openingsfilm op vrijdagavond en slotfilm op zondag vertoond gaat worden. Het weekend vind je daar ook het Weesperzijdefestival Filmcafé. De overige activiteiten zoals de Chambes d’Amis, film bij de makers thuis, zijn verspreid door de hele buurt. Houd voor meer informatie de website in de gaten. 

Vrienden van het WeesperzijdeFILMfestival

De toegang van het festival is gratis, alleen voor de openingsfilm en de complete speelfilm op zaterdagavond zal een kleine bijdrage gevraagd worden. De organisatie is geheel in handen van ‘vrijwillige professionals’. De deelnemers en filmhuizen dragen hun steentje bij. Volkshotel en Hogeschool stellen hun locatie gratis ter beschikking en we ontvangen een bescheiden subsidie van Amsterdam Oost. U begrijpt dat het organiseren van een dergelijk festival desondanks veel geld kost.

Velen van u waren ook vriend, liefhebber of minnaar van het Weesperzijdefestival 2014. Daarmee heeft u het festival gered. We hopen dat u ook het Weesperzijde Filmfestival wil steunen. Vanaf een bijdrage van 10 euro maakt u kans op een speciaal Festivaldiner bij een van de gerenommeerde restaurants in de buurt of ontvangt een Passe Partout voor het hele weekend met VIP-ontvangst. Kijk op de website hoe u het WeesperzijdeFILMfestival 2015 kunt steunen. Of meldt u hier direct aan als vriend.
 

Impressie Filmfestival 2013

Klik hier voor een korte filmimpressie van het Weesperzijde Film Festival 2013 door Marlijn Franken
Share
Forward
Copyright © 2015 Weesperzijdefestival, All rights reserved.


afmelden voor deze nieuwsbrief    uw gegevens controleren of aanvullen 

Email Marketing Powered by Mailchimp