NAMELIJK: nieuwsbrief van De Naamafdeling - Juli 2014 
Beste <<Voornaam>>, samenwerking daar draait het om. Als netwerkbureau doet De Naamafdeling dit vaak. In deze editie van NAMELIJK: een aantal mooie voorbeelden van projecten waarin we samen met verschillende bureaus mooie merken hebben ontwikkeld. Ook eens samenwerken? We zien je graag op De Naamafdeling!

Hersenz. verder met hersenletsel

Zes zorginstellingen verspreid over het hele land (De Noorderburg, InteraktContour, Middin, SGL en Heliomare) introduceren een nieuwe gezamenlijke formule gericht op behandeling van patiënten met 'niet aangeboren hersenletsel' (NAH). Regionaal blijft elke organisatie onder zijn eigen naam naar buiten treden. Landelijk zal de nieuwe merknaam geprofileerd worden. De ambitie is om een landelijke dekking te bieden en om met elkaar de kennis en de behandeling voor mensen met hersenletsel in Nederland te verbeteren. Van Zadoks Advies, kregen wij de opdracht een naam en pay-off te ontwikkelen. Green Creatives heeft het logo ontwikkeld. Lees hier meer over deze case.  

Centre of Expertise Genomics

Centre of expertise Generade gaat nieuwe kennis en technologie op het gebied van genomics ontwikkelen. Generade is een samenwerkingsinitiatief van Biotechnologiebedrijf BaseClear, Hogeschool Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Naturalis Biodiversity Center en de Universiteit Leiden. Maatschap voor Communicatie was verantwoordelijk voor strategie en positionering. De vormgeving is verzorgd door Edenspiekermann. De Naamafdeling heeft de naam Generade ontwikkeld.

Winnaar Namespotting Mei 2014

De winnaar van onze Facebook-competitie #namespotting in mei is 'De Surinees' ingezonden door Bernard van Diepenbeek. Van harte gefeliciteerd Bernard, de Naambeker komt naar je toe! Ook meedoen? Mail dan een leukerare, grappige maar in ieder geval opvallende naam of slogan. Of plaats je vondst op onze pagina op Facebook. 

#WKinhaak

Tijdens het WK in Brazilië gaan we de beste inhaker van een merk of bedrijf kiezen: de #WKinhaak. En natuurlijk gaat het bij ons om de beste naam of slogan van de actie. Bekijk de ruim 80 deelnemers tot nu toe hier. Iedereen kan een actie nomineren. Mail ons jouw vondst of plaats ze op onze facebookpagina. Onder de inzenders / likers verloten we 3 speciale WK-Naambekers!

Instock

Onlangs opende Instock, het eerste restaurant in Nederland waar voedsel-verspilling op de kaart staat. De initiatiefnemers leerden elkaar kennen bij Ahold. Zij deelden interesse in het thema voedselverspilling. Instock gebruikt rest-stromen vanuit de keten en laat zien dat wat anders weggegooid zou worden, eigenlijk fantastisch eten is. Doel is bewustzijn te creëren over het onderwerp en voedselverspilling tegen gaan. Wij zijn trots dat wij hieraan onze bijdrage hebben mogen leveren door de ontwikkeling van de naam Instock.

Barloworld>Heffiq

Het voormalige Barloworld intern transport gaat verder onder de nieuwe naam Heffiq, slim intern transport. De zittende Nederlandse directie heeft via een management buy out het bedrijf overgenomen van de Zuid Afrikaanse eigenaar. De Naamafdeling heeft de 'renaming' naar Heffiq verzorgd. Green Creatives heeft het logo ontworpen.

Zilveren slogan

Naast namen creëren we ook slogans / pay-offs. Voor het compleet vernieuwde Zilvermuseum hebben wij in samenwerking met Goed Punt de slogan 'Zilver zoals je het zelden ziet' ontwikkeld. 

Meer projecten

Momenteel werken we o.a. aan projecten voor VvAA, LUSTR, UWV, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en ThiemeMeulenhoff. Meer hierover in één van de volgende edities van NAMELIJK.
Copyright © 2014 De Naamafdeling, All rights reserved.
De Naamafdeling op Twitter De Naamafdeling op Facebook De Naamafdeling op Linkedin De Naamafdeling op Pinterest De Naamafdeling op Youtube