NAMELIJK: nieuwsbrief van De Naamafdeling - Maart 2014 
Beste <<Voornaam>>, het is lekker druk op De Naamafdeling. Veel nieuwe opdrachten en een groot aantal voltooide projecten. Hoog tijd voor een nieuwe editie van NAMELIJK: veel leesplezier en graag tot ziens op De Naamafdeling!

Koninklijke Bibliotheek start Delpher 

Delpher is hét centrale toegangspunt tot Nederlandse historische teksten en digitale collectie van een groot aantal wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen. Delpher ontsluit miljoenen - op woordniveau - doorzoekbare pagina's uit kranten, boeken en tijdschriften. Delpher is een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek, de Universiteiten van Amsterdam, Utrecht, Leiden en Groningen en het Meertens Instituut.  De naam verwijst naar het delven van grondstoffen en refereert tegelijk naar het beroemde orakel van Delphi.
 

De Nieuws BV van BNN & VARA

De Nieuws BV is het nieuwe programma van BNN en VARA op Radio 1. Voor je dagelijkse dosis nieuws, achtergronden, ophef en vertier. Wij hebben meegewerkt aan de ontwikkeling van deze naam. Een leuk weetje: de B verwijst naar BNN en de V naar de VARA.

Nieuwe naam voor CURA XL West

Voor Cura XL West ontwikkelden wij de nieuwe naam Indaad. Indaad is gespecialiseerd in het bieden van integrale zorg- en dienstverlening aan jongeren en jongvolwassenen in Amsterdam en omgeving. De naam verwijst naar daadkracht, geen woorden maar daden en 'inderdaad' / 'indeed'. 

Winnaar Namespotting Februari 2014

'Alle Histor mengverf 50% korting; m.u.v. mengverf':  De verdiende winnaar van onze Facebook-competitie #namespotting februari - ingezonden door Rens Schrijver. Ook meedoen? Mail dan een leukerare, grappige maar in ieder geval opvallende naam of slogan naar namespotting@denaamafdeling.nl. Of plaats je vondst op onze pagina op Facebook.

RCO Editions

Voor het Royal Concertgebouworkest hebben wij in samenwerking met Videodock de naam RCO Editions ontwikkeld. Dit is een videomagazine voor de iPad met concertregistraties, deskundig commentaar, inspirerende artikelen en beeldfragmenten. RCO Editions is geoptimaliseerd voor Apple TV. De luisteraar kan zo een uniek live muziekervaring beleven vanuit zijn eigen stoel.

Voyando op TV

Voyando, een naam van De Naamafdeling, is de nieuwste manier van reizen boeken. Onlangs besteedde het RTL4-programma EditieNL een uitgebreid item aan deze nieuwe digitale reisbemiddelaar. 
 

FoodGénique

Voor de gerenommeerde foodfotograaf Marco Paone, hebben wij de naam FoodGénique ontwikkeld. Op FoodGénique.nl presenteert hij een collectie exclusieve foodfoto's voor particuliere keukens en horeca.

NieuwNieuwNie...

Momenteel werken we o.a. aan projecten voor VvAA, Ahold, LUSTR, UWV, Universiteit van Leiden, een deelnemer van Rockstart, Edenspiekermann en Maatschap voor Communicatie. Meer hierover in één van de volgende edities van NAMELIJK:
Copyright © 2014 De Naamafdeling, All rights reserved.
De Naamafdeling op Twitter De Naamafdeling op Facebook De Naamafdeling op Linkedin De Naamafdeling op Pinterest De Naamafdeling op Youtube