Copy
Bouw je mee aan de Duurzame 100 van Amsterdam / kom je naar de Open Coffee op 1 maart? En: wat hebben Sustainisme en WNKL gemeen? Lees er meer over in deze nieuwsbrief!
View this email in your browser

De Duurzame 100: bouw je mee?

Dagblad Trouw heeft er één, Nederlandse jongeren hebben er één, en straks heeft Amsterdam-Noord er ook één: een duurzame 100! Want: komend jaar brengt WNKL 100 lokale ondernemers in beeld die vanuit hun eigen beroep aan duurzaamheid werken. WNKL gaat op zoek naar denkers, doeners, adviseurs, bouwers en nog veel meer.

En: de Duurzame 100 blijft niet bij verhalen alleen maar zetten we natuurlijk ook in om - hyperlokaal - verder te verduurzamen. Noem het de netwerkeconomie of wisdom of the crowd: met 100 knappe koppen krijgen we natuurlijk meer voor elkaar dan alleen!

Help je mee duurzaamheid op de kaart te zetten? Of wil je samen inkopen of kennis delen vanuit jouw vak? Doe mee! We organiseren in maart een eerste bouw-meeting: geef je nú op en stuur een email naar info@wnkl.net.

De Duurzame 100 van Amsterdam-Noord: 100 lokale beroepen, 100 verhalen over duurzaamheid.

Sustainisme..?


Een leven lang leren? Graag! Met het Stadmakerscongres leerden we daarom van alles over het Sustainisme. Volgens de spreker en een van de bedenkers van de term, Michiel Schwartz, is het Sustainisme overal: in architectuur, in hoe mensen met elkaar omgaan, in de voedselproductie en in nieuwe verdienmodellen - om een paar voorbeelden te noemen.

Sustainisme: local = global
In de jaren '60 werd het idee van de wereld als een 'global village' geïntroduceerd en nu, ruim 50 jaar later, is zo'n beetje elke plek op de wereld, onder andere via internet, met elkaar verbonden: 24 uur per dag, 7 dagen per week. We zien grote multinationals, grote politieke samenwerkingen, maar ook: lokale initiatieven zoals moestuinverenigingen en zorginitiatieven, en lokale netwerken: rond energie en rond de (deel-)economie bijvoorbeeld. Lokaal en mondiaal gaan hand in hand.

Sustainisme: samen + werken
De bedenkers van het Sustainisme zijn optimistisch: zij beschrijven het huidige tijdperk als een omschakeling naar een diverse samenleving, niet gericht op efficiëntie maar op effectiviteit; niet gericht op snelheid maar op betekenis; niet hiërarchisch maar gericht op horizontale netwerken. En bovenal: duurzaamheid staat centraal.

WNKL deelt optimisme
Ook WNKL gelooft in de kracht van netwerken, in de kracht van lokaal, in stemmen met je portemonnee.  Het bedrijf van de toekomst is een netwerk van zzp'ers roept ook Annemarie van Gaal regelmatig uit. Daarom: let's connect en doe mee, bouw mee!

OpenCoffee

Woensdag 1 maart om half 10 bij Lokaal Spaanders

OpenCoffee in Spaanders: schuif aan, klets met degene die naast of tegenover je zit en leer allemaal leuke ondernemers kennen. De OpenCoffee is 'een bakkie met collega's', en wie weet haal je er nog meer uit: een contactpersoon, een leuke samenwerking of nieuwe kennis.

We zijn dit keer te gast vanaf 9.30 in Lokaal Spaanders, op het Zonneplein 18 in Amsterdam-Noord. Om 9.45 doen we een kort voorstelrondje. De OpenCoffee is vrijblijvend en kost je niets, behalve je eigen drankje. Graag tot dan!

Wat: OpenCoffee
Welkom: woensdag 1 maart, van 9.30-10.30 met vaak wat uitloop
Waar: Lokaal Spaanders, Zonneplein 18.
Amsterdam wil dé stad zijn voor sociaal ondernemen. Doe je ook mee? Bekijk hier ons filmpje over Amsterdam Impact met de oproep 'Let's connect for impact'!

Sfeerimpressie

Graag kijken we even met je terug op de Lancering van de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord tijdens de eerste Amsterdam Village Market!
Forward
Share
Share
Tweet
Deze nieuwsbrief is een uitgave van Stichting WNKL, februari 2017.
Check voor meer info: www.wnkl.net en graag tot ziens!


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
de Campagnewinkel · Keizersgracht 242 D · Amsterdam, 1016 EV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp