Copy

 

MEESTERS OP DE GITAAR
gitaarconcerten in het Concertgebouw Amsterdam
TRIO ELOGIO: PETRIT ÇEKU

Trio Elogio is beslist geen Çeku and friends maar Petrit Çeku is zonder twijfel wel het beroemdste lid van dit trio. Sinds hij in 2018 samen met Brian Ferry, Milow, Seal en Suzanne Vega deelnam aan de Night of the Proms Tour, treedt Petrit Çeku regelmatig op in voetbalstadions en op grote podia.
 
PETRIT ÇEKU NIGHT OF THE PROMS

Petrit Çeku studeerde aan de Zagreb Academy of Music in de klas van Darko Petrinjak, en het Peaboy Conservatory in Baltimore USA in de klas van Manuel Barrueco.

Hij schreef vele internationale concoursen op zijn naam, waaronder Parkening (Malibu, VS), Schadt (Allentown, VS), Biasini (Bologna, Italië) en Pittaluga (Alessandria, Italië).

Petrit soleerde bij orkesten als Baltimore Symphony, Calgary Philharmonic, Czech Chamber Philharmonic, Daejeon Philharmonic, State Hermitage Orchestra of St. Petersburg, Pannon Philharmonic en Zagreb Philharmonic.

Hij werkt regelmatig samen met de beroemde Zagreb Soloists en de uiterst populaire Kroatische cellist Stjepan Hauser die inmiddels de status van een internationale popster geniet.  
 
PETRIT ÇEKU & HAUSER
spelen Concierto d'Aranjuez

Zijn in 2016 verschenen cd van de cello suites van Bach werd genomineerd voor ICMA-awards in de categorie barokmuziek - instrumentaal.  Van de opnamesessies maakte de bekroonde regisseur Kaltrina Krasniqi de documentaire Sarabande.
De documentaire die begint als de registratie van een cd-opname en dankzij  internationale politieke ontwikkelingen in een spannende roadmovie ontaardt, werd op talloze internationale festivals vertoond.
 
Still uit de documentaire SARABANDE

Behalve als gitarist is Çeku ook succesvol als arrangeur en componist. Zo is hij verantwoordelijk voor de bewerkingen van Trio Elogio en componeert hij filmmuziek, o.a. die van Vera dreams of the sea. Deze speelfilm van Kaltrina Krasniqi ging in 2021 in première op het Filmfestival van Venetië.
 

Op 8 oktober is Petrit Çeku te beluisteren in Meesters op de Gitaar in de kleine zaal van Het Concertgebouw.
 
Pedro Ribeiro Rodrigues, Petrit Çeku, Tomislav Vukšić
TRIO ELOGIO
8 oktober 2022

BESTEL KAARTEN
deel op Facebook deel op Facebook
verstuur als Tweet verstuur als Tweet
stuur naar een vriend stuur naar een vriend
deel op Linkedin deel op Linkedin
NIEUWSBRIEF
Misschien heeft u wel genoeg van onze nieuwsberichten. Wilt u dan zo vriendelijk uzelf af te melden via de link onderaan dit bericht. Dan blijft uw inbox leeg en ons bestand up to date.
Meesters op de Gitaar (sinds 1986) wordt mede mogelijk gemaakt door
gitaarbouwer Otto Vowinkel, gitariste Esther Steenbergen
Copyright © 2022 meesters op de gitaar, All rights reserved.


gegevens aanpassen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp