Nieuws van Zorgvisite.nl: Zorgcentrum De Zeven Bronnen, Maastricht

Zorgvisite

Nieuwsbericht
18-11-2016                       

De volgende nieuwsbrief verschijnt begin december
 

Dit is zorgvisite nummer 134


In deze Nieuwsbrief:
1. Een oase voor De Zeven Bronnen
2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
3. Huis aan de Poel neemt Tips van Zorgvisite ter harte
4. Dag van de Mantelzorg

Stuur deze nieuwsbrief door aan collega's, familie en bekenden.
 


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.

 

1. Een oase voor De Zeven Bronnen

De Zeven Bronnen
Lovendaalhoeve 30
6225 AG Maastricht
tel.: 043 6314300
http://www.envida.nl/verpleegzorg/naar-alle-zorgcentra/de-zeven-bronnen
De Zeven Bronnen maakt deel uit van Envida, zorgorganisatie voor wijzorg en verpleegzorg in Maastricht en Heuvelland.

Een oase voor De Zeven Bronnen

4 THekopjes

p1060093

Limburg is voor ons Dames THe niet naast de deur en we staarden al langer naar de witte vlek onderaan de kaart van Nederland met alle door ons afgelegde Zorgvisites. Dus maken we in onze agenda twee volle dagen vrij om een inhaalslag te maken. La Valence was de nummer één van ons lijstje dat we tot een recensie hebben gebracht en een ander Envidahuis in Maastricht 'De Zeven Bronnen' is nummer twee. Limburg kan gewaarschuwd zijn, want er volgen meer zorgorganisaties gesitueerd in onze meest zuidelijke provincie.

'Undercover' voorgangers
De Zeven Bronnen kwam op ons lijstje omdat we bij onze web search ontdekten dat twee undercover journalisten van De Limburger/Limburgs Dagblad ons voor zijn gegaan in het voorjaar van 2015. Annelies Hendrikx en Hennie Jeuken kregen van het bestuur van Envida toestemming om acht dagen in een tijd van drie weken mee te lopen in de verzorging op zowel somatische als de psychogeriatrische afdeling van De Zeven Bronnen. Hun bevindingen zijn te zien op een YouTube-filmpje 'Undercover in Zorgcentrum De Zeven Bronnen'. Daarnaast schreven zij artikelen naar aanleiding van hun ervaringen in de Limburgse dagbladen en is er een boekje over verschenen met de titel Thuis in het Verpleeghuis. Wie weet zijn zij geïnspireerd geraakt door ons bezoek aan Beek en Bos in het Limburgse Heythuizen, waarvan radio 3ML verslag deed (zie ook In de pers/Publicaties op onze website). Als Dames THe zetten we wel vraagtekens bij 'undercover'. Hoe undercover ben je als iedereen weet dat je komt en er bent?

Lees de hele Zorgvisite hier.

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
1. Heeft de zorgorganisatie meerdere locaties, meet dan een 'huisstijl' aan, met ruimte voor lokale invloeden, net zoals bij goede hotelconcerns. Tip van het Huis en Zorgvisite.
2. Creëer een overgang tussen binnen en buiten met serres, patio's, loggia's, overdekte balkons, schuifpuien enzovoorts. Goed voor de lichtinval in het huis, en het stimuleert bewoners en naasten meer naar buiten te gaan Tip van Zorgvisite.
3. Een transistorradiootje dat zachtjes aanstaat op de gang geeft een huiselijk gevoel. Tip van het Huis.

3. Huis aan de Poel neemt Tips van Zorgvisite ter harte
Bij elke Zorgvisite sturen de Dames THe hun thuis voelen recensie ook naar het betreffende huis. Zo ook Huis aan de Poel in Amstelveen, dat een aantal weken geleden drie en een half THekopje van de Dames THe als score ontving. De Dames gaven onder andere als tips dat de twee gereserveerde parkeerplekken voor de directie en het lege aan- en afwezigheidsbord geen goede indruk gaven. De Dames THe ontvingen al snel een positief bericht van de bestuurder en de voorzitter van de ondernemingsraad. Ze wilden snel met de tips aan de slag. Zo schreef Lies Zuidema, voorzitter van de Raad van Bestuur van Huis aan de Poel: "Dank hiervoor! Wij gaan met alles aan de slag, je hebt helemaal gelijk. Ik erger mij ook aan die parkeerplekken maar vind het stiekem super handig. Ik schaf ze af, jullie gaven het laatste duwtje!"

Nu verwittigd de bestuurder ons van de eerste gezette stappen in navolging van de Zorgvisite: de parkeerplekken voor de directie zijn afgeschaft en het aan- en afwezigheidsbord specificeert nu dat dit voor BHV'ers gaat. Wat goed dat hier meteen zo pro-actief mee om is gegaan!

4. Dag van de Mantelzorg
Donderdag 10 november was de dag van de mantelzorger, waarop er speciaal aandacht wordt gegeven voor mensen die zorgen voor naasten die extra aandacht nodig hebben. Overal in het land zijn diverse activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en hun positie in de zorg te bespreken en te vergemakkelijken. Markant, centrum voor mantelzorg, ontwikkelde ook een een mantelzorgcheck voor beroepskrachten in zorg en welzijn. Aan de hand van een korte quiz kunnen krijgen beroepskrachten feedback op hun omgang met mantelzorgers, inclusief tips over hoe zij contact met mantelzorgers kunnen verbeteren.


Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!


 

Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nlThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgvisite · acb 123 · Amsterdam, Noord-holland 1018dn · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp