Nieuws van Zorgvisite.nl: WZH Hoge Veld, Den Haag, onderdeel van WoonZorgcentra Haaglanden

Zorgvisite

Nieuwsbericht
15-01-2016                       

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind januari 
 

Dit is zorgvisite nummer 115


In deze Nieuwsbrief:
1. Meest recente Zorgvisite

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
3. Cordaan en Fonds Creatieve Industrie aan de slag voor dementie

4. Gamen met dementie
5. Inderdaad BijzonderHandig


 


Reacties:
Jos van Limpt heeft gereageerd op Boswijk:
Toevallig kom ik op deze web-site. Geweldig dat de bezoekers in 2011 al zagen dat hier iets moois is gerealiseerd. De tijd heeft niet stil gestaan en ondertussen zijn er al een aantal aanbevelingen omgezet naar praktijk. De laatste vernieuwing is inderdaad de verbetering van de lichtsterkte maar dan ook aangepast aan de behoefte van de bewoners. Verder is belangrijk dat het gebouw is gebouwd met een visie en dat die visie nu ook dagelijks door alle medewerkers, familie en vele vrijwilligers wordt uitgedragen. Van drie sterren in 2013 naar viersterren in 2014 nu vijfsterren voor gastvrijheid en uitgeroepen tot het beste verpleeg- en verzorgingshuis van Nederland.

Willem van den Heuvel heeft gereageerd op Goed Bezig in Schoorwijck:
Ik wil nog wijzen op de fysiotherapie ruimte op de begane grond. Veel bewoners maken gebruik van de mogelijkheid de fysiotherapie te bezoeken (op verwijzing van de huisarts of specialist)De ruimte is uitgerust met 2 lopende banden, 2 hometrainers, crosstrainer, oefenbrug en behandelbank.

Dames THe heeft gereageerd op Goed Bezig in Schoorwijck:

Ook vanuit Schoorwijck zelf kregen wij een positieve respons op deze Zorgvisite via de mail: Beste The Dames, Dank jullie wel voor de recensie over Schoorwijck. Het is goed te lezen hoe een buitenstaander Schoorwijck ervaart. Met jullie tips gaan we aan de slag, sommige tips zijn direct op te pakken sommige hebben een aanloop tijd nodig, maar ik heb ze in het vizier! Ik wens jullie fijne feestdagen toe en dank voor jullie bezoek. Met vriendelijke groet, Barbara Dik Locatiemanager Woonzorgcentra Haaglanden (WZH)

 

Stuur deze nieuwsbrief door aan collega's, familie en bekenden.


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.

 

1. WZH Hoge Veld
Veel goeds om beter te maken
3 THe kopjes

Hoge Veld
WoonZorgcentra Haaglanden
Laan van Wateringseveld 222
2548 CG Den Haag
Tel: 070 8901995
e-mail:hogeveld@wzh.nl
www.wzh.nl/hogeveld

Veel goeds om beter te maken

3 THe kopjes

We gaan met ons ‘oortje’ Ada vandaag op bezoek bij Hoge Veld om ons te oriënteren voor onze ‘tante’ die nu nog in het ziekenhuis ligt. Tante heeft een gezegende leeftijd, maar is alleenstaand en extra kwetsbaar na een valpartij. Tante stond altijd voor ons - 'nichten' - klaar. En nu willen wij het beste voor haar. Hoge Veld maakt onderdeel uit van de Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) groep. Najaar 2014 kreeg WZH het zwaar voor de kiezen met alle commotie rond de moeder van staatssecretaris Martin van Rijn, die in een ander verpleeghuis van WZH verblijft. Wij, dames THe, werden zelfs door Radio 1 benaderd om met de reporter in het kielzog het verpleeghuis van moeder Van Rijn van een zorgvisite te voorzien. Daar zijn we niet op in gegaan. Wij gaan niet in een vlek wrijven, noch doen wij de zorgvisites ter meerdere eer en glorie van onszelf. WZH is een vrij grote, 14 locaties tellende zorgorganisatie. Eerder bezochten wij van hen WZH Transvaal, Den Haag en onlangs ook WZH Schoorwijck in Leidschendam.

Strenge contactloze gevel

Hoge Veld is gelegen aan een brede, door water gescheiden tweebaansweg die vooral tijdens de spits behoorlijk druk is. De wijk is relatief jong. De bouw is strak, donker en afstandelijk.

P1050255

Wij krijgen er geen warm gevoel bij. Bij ons - Amsterdamse dames - doemt de associatie met IJburg op. Woonzorgcentrum Hoge Veld zit in een gelijksoortig gebouw, keurig anoniem in de gevellijn. De naam staat in winkelcentrum letters op het gebouw. In het vier, vijf verdiepingen hoge gebouw zijn zogenaamde garantwoningen voor zelfstandig wonende ouderen die gemak diensten en zorg binnen handbereik willen hebben en 10 woongroepen voor 6 tot 7 bewoners met eigen kamers en een gemeenschappelijke huiskamer.

Lees de hele Zorgvisite hier.

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
1. Laat de ramen van het woon-zorgcentrum al een uitnodiging zijn en laat zien wat voor een voorzieningen erachter liggen. Tip van Zorgvisite.

2. Maak een duidelijke button op de website voor familie én vrienden, in plaats van de term mantelzorger te gebruiken.Tip van het Huis.
3. Loop regelmatig Thuis Voelen rondes binnen, maar ook met een focus op de relatie binnen-buiten voor en met de bewoners en voor en met de gewenste bezoekers; maak foto's van wat je ziet en laat dit onderwerp van gezamenlijk gesprek zijn. Tip van Zorgvisite.
 

3. Cordaan en Fonds Creatieve Industrie aan de slag voor dementie
Zorgorganisatie Cordaan is samen met het Fonds Creatieve Industrie de uitdaging aangegaan om ontwerpers, bewoners en medewerkers samen te laten werken om de woon- en leefomgeving voor mensen met dementie te verbeteren. Maar liefs twaalf ontwerpen passeerden op twee expertmeetings de revue. Een van de Dames THe, Hetti Willemse was bij beide aanwezig en was verheugd over de energie die de samenwerking bij iedereen losmaakte. De maar liefst 12 eruit resulterende prototypes van ontwerpen, variërend van tastzin en intimiteit bevorderende kamerschermen, hangende en staande mobiles die zien, bewegen en reageren bevorderen, schommelbank en do it your self kits, die je zo uit de bouwmarkt winkel kunt samenstellen en tuinen aan tafel die de natuurbeleving in huis brengen, vallen op door hun vanzelfsprekend. Het directe welbevinden van de bewoner staat erbij voorop en niet de functionaliteit of de organisatie van de zorg en de medewerker. En wat blijkt? Als je dit vertrekpunt neemt wordt het belang van de zorgorganisatie en medewerker ook meteen en veel meer gediend. Iets wat  de Dames THe al vanaf de gids Thuis Voelen en met zorgvisite prediken.

Klik
hier voor het programma the arts and science on dementia care en de twaalf ontwerpen, inclusief enthousiaste filmpjes.

4. Gamen met dementie
Leuk kan dementie en de ziekte van Alzheimer niet worden gemaakt, maar de game die zorgorganisatie Sevagram aan het ontwikkelen is kan wel meer inzicht geven in de omgang met dementie. De serious game, een computerspel, heeft als doel mantelzorgers leren om te gaan met naasten die dementie hebben. Aangezien Nederland een steeds groter aantal mantelzorgers telt, speelt dit spel goed in op interactieve, makkelijke mogelijkheden om hen te ondersteunen in hun zorgtaken. Het spel zal begin dit jaar beschikbaar zijn voor iedereen met pc of tablet en internet.

Lees meer over de game hier
 
5. Inderdaad BijzonderHandig
De webshop BijzonderHandig verkoopt producten om huishoudelijke klusjes voor mensen met en zonder beperking makkelijker te maken. Het aanbod is enorm gevarieerd, niet duur en komt vaak ook in leuke kleurtjes, waardoor het ook gezellig in het huis past. Zo hebben ze bijvoorbeeld voor in de keuken een pakhouder dat het inschenken van melk en sap lichter maakt en greepverdikkers om bestek makkelijker vast te kunnen pakken. Ook begrijpt BijzonderHandig dat ouderen en mensen met een beperking er graag mooi en verzorgd uit willen zien, dus zijn er ook armbanden met magneetsluiting te koop. De Dames THe moedigt de webshop aan om nog meer producten die niet alleen functioneel, maar ook mooi zijn op de markt te brengen!

Vanuit Stichting Thuis Voelen trappen we op 28 januari af met een inspiratiebijeenkomst van het 'Thuis Voelen Laboratorium'. De wereld van design en ontwerp, zorg en ouderen, en onderwijs en onderzoek brengen we bij elkaar om tot natuurlijke en gewoon leuke meubels, kleding etc. voor de oudere consument te komen. Ouder worden is namelijk gewoon een heel gewone fase van ieders leven. Deze inspiratiebijeenkomst is inmiddels vol; een verslag zal in de volgende nieuwsbrief komen te staan. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@zorgvisite.nl

Zie hier voor de website en webshop van BijzonderHandig.

Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!


 

Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl