Nieuws van Zorgvisite.nl: 'Een oase vol historie in hartje Utrecht.'

Zorgvisite

Nieuwsbericht
14-06-2013

Verschijnt eens per twee weken

Het volgende Zorgvisite nieuwsbericht verschijnt op vrijdag 30 juni 2013.
________________________________________
Evaluatieonderzoek naar Zorgvisite.nl
Ruim 2 jaar gaan Hetti Willemse en Tineke van den Klinkenberg als de dames THe op visite in verpleeghuizen en woonzorgcentra en plaatsen hun recensies en tips op www.zorgvisite.nl. Nu er meer dan 60 zorginstellingen gerecenseerd en honderden tips verzameld zijn, is een evaluatieonderzoek op zijn plaats. Wij stellen uw feedback zeer op prijs en waarderen het bijzonder als u enkele minuten de tijd. De enquête vindt u hier.
________________________________________
Aanmoedigingsprijs Langdurige Zorg
Zorgcentrum Beek en Bos, door de Dames THe in november 2011 met 4,5 THekopje bekroond, heeft 6 juni de Aanmoedigingsprijs Langdurige Zorg inclusief kleinschalig wonen gewonnen op het Nationaal Congres Gezondheidszorg.
_______________________________________
Conferentie 'Van Mantelzorgbeleid op papier naar bondgenootschap in de praktijk'
Afgelopen maandag 10 juni heeft in Amsterdam een conferentie naasten/mantelzorg in de intramurale ouderenzorg plaatsgevonden, met o.a. een workshop over Houd de Naaste Vast en de resultaten in de gemeente Amsterdam van Hetti Willemse. Kijk hier voor een impressie.
________________________________________
Cordaan Rond. Sinds 1683 zorggeschiedenis schrijven.
Het boek van Hetti Willemse en Tineke van den Klinkenberg over heden, verleden en toekomst van zorgorganisatie Cordaan en daarmee tevens de geschiedenis van de zorg in Amsterdam is te bestellen. Klik op de links voor meer informatie over het boek en bestellen.
________________________________________
Uitreiking Grote Appel van Oranje
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben de Grote Appel van Oranje uitgereikt aan het project 'Gluren bij de Buren'  bij verpleeghuis Stellinghaven van ZuidOostZorg. Bij het project komen de leerlingen van bassisschool Tussen de Singels wekelijks over de vloer in het verpleeghuis. Lees hier meer over het project.
________________________________________
Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.


Bartholomeus Gasthuis
Een oase vol historie in hartje Utrecht waar je als bezoek graag komtHet Bartholomeus Gasthuis waar de Dames THe deze week een visite aan wijden was hen al vooruit geschald. Het huis ligt op een eerste klas locatie in het Utrechtse Museumkwartier. Het Bartholomeus Gasthuis is in 2011 voor het laatst verbouwd en beschikt over een ruim - en druk bezocht- restaurant, en prachtige binnentuin mét bewegingsapparaten en huisvest Huis in de Wijk. De Dames THe hebben zich welkom gevoeld in het Oudste nog zelfstandig functionerende zorgcentrum van Nederland. (gemiddeld 4,5 THekopje)
Lees hier de complete zorgvisite.


De tips uit deze zorgvisite op een rijtje
 1. Noem je activiteitenoverzicht bijvoorbeeld een UIT & DOE Agenda, in plaats van activiteitenkalender. (Ondersteunende functies)
2. Maak in het restaurant of andere gemeenschappelijke ruimte achterin een kast voor de jeugd met behoorlijk wat dvd’s om in de voor hen ingerichte televisiehoek af te spelen. (Het Verblijf)
3. De medewerkers van Bartholomeus Gasthuis, inclusief de directie, hebben hun werkplek op de tweede verdieping tussen de appartementen en woongroepen in. (tip uit thuis Voelen gids) Je houdt feeling met de mensen voor wie je werkt en de “kostbare begane grond kun je maximaal inzetten voor de bewoners. (Architectuur)
4. Plaats bij de deuren een simpel Ikea lijstje om drie foto’s in op te hangen, zodat de bewoners weten welke deur van hen is. (Het Verblijf)
5. Lever het standaard bed in een andere kleur dan het ziekenhuis wit en laat bewoners hun eigen nachtkastje meenemen. Hierdoor krijg je minder een ziekenhuisuitstraling. (Het Verblijf)
6. Op de voor de bezoeker aansprekende website staat op de homepage een persoonlijke brief van de bestuurder, directeur Willy van Egdom MBA. Klasse! (Naasten & ICT)
7. Met de goed gedoseerde en toegankelijke informatie is de website van Bartholomeus Gasthuis wat ons betreft een website waar menig zorginstelling een voorbeeld aan kan nemen. (Naasten & ICT)
8. Plaats op de website een filmpje over de verbouwing, zo spreek je tot de verbeelding van bewoners en naasten. (Naasten & ICT)
9. Laat net als het Bartholomeus Gasthuis op de website zien welke serviceappartementen en –woningen verhuurd zijn. biedt serviceappartementen en –woningen. (Naasten & ICT)
10. Plaats een geavanceerd computergestuurd belsysteem voor de tijden dat er geen receptioniste aanwezig is waarin elk deel en elke bewoner is apart te zoeken. (Ondersteunende functies)
11. “Wij koken zoveel mogelijk vers van het land en laten ons leiden door wat de natuur ons te bieden heeft” (Ondersteunende functies)


Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!
 
 


Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2013
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl