Nieuws van Zorgvisite.nl: Humanitas Deventer

Zorgvisite

Nieuwsbericht
16-04-2015                       

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind april
 

 Dit is de 100 ste zorgvisite.


In deze Nieuwsbrief:
1. Humanitas Deventer: 4,5 THekopjes
2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
3. High THe: viering van de 100ste zorgvisite

 


Recente Reacties
wouter van der horst heeft gereageerd op Verpleeghuis De Eshoeve: Mijn schoonvader werd ongeveer een jaar verzorgd in de Eshoeve (Stormvogel) tot een nichtje "MAX maakt mogelijk" in schakelde, want mijn schoonvader wilde zo graag nog een nachtje thuis in zijn eigen bed slapen; lepeltje-lepeltje met mijn schoonmoeder: ze zijn 73 jaar getrouwd. Jan Slagter van MAX kwam, zag en overwon. Met 100% medewerking van de Eshoeve werd er geregeld, dat mijn schoonouders (97 en 92 jaar) weer samen thuis konden wonen. Minstens 3 keer per dag komt er iemand langs voor de verzorging en drie dagen per week gaat "de ouwe reus" naar de dagopvang; voor hem, als oud-politieman: "het hoofdbureau". Omdat wij mijn schoonmoeder in het eerste jaar bijna dagelijks naar de Eshoeve brachten en dan vaak bleven eten, kwamen wij onder de indruk van de inzet van personeel en vrijwilligers. Wat een warme sfeer!! En we ontdekten de gezelligheid en vooral de kwaliteit van "het grand cafe". Natuurlijk kan ik niet oordelen over andere verzorgingshuizen. Maar laat ik het zo zeggen: "Als mijn vrouw en ik (68 en 72 jaar) niet meer zelfstandig kunnen wonen, wil ik heel graag naar de Eshoeve!!" In het najaar van 2015 komt er trouwens een vervolguitzending van MAX over mijn schoonouders.Oh, ja, nog even over dat betrekkelijk negatieve verhaal aan het begin: Het Belgisch Park is nog steeds gewoon een wijk van Scheveningen. En Scheveningen is nooit een (eigen) gemeente geweest, maar altijd een win-gewest van Den Haag.... Dat mag u aannemen van iemand die in 1942 in de Oesterstraat is geboren en later museumdirecteur werd. Met vriendelijke groet, Wouter van der Horst
 


 


 


 


 


 


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.

 

1. Humanitas Deventer
4,5 THe kopjes
Van het gewone leven en het continue vakantiegevoel

Radboudlaan 1
7415 VA Deventer
Tel: 0570-628633
www.humanitasdeventer.nl
Email: niet rechtstreeks. Email via contactformulier op de website.
 

IMG_4807

100ste zorgvisite

We zijn een beetje uitgelaten, nu we onze 100ste zorgvisite gaan afleggen. En waar kan dat beter -zoals we via www.hetnieuweouderworden.nu opvangen- dan bij een zorgorganisatie die een heuse ‘medewerker van het gewone leven’ heeft aangesteld. Peter Daniëls is sedert een half jaar bij Humanitas Deventer aangesteld om als duvelstoejager iedereen bij de les te houden, om de -door de medewerkers van dit huis zelf gekozen- kernwaarden Liefde, Samen en Positief geen loze woorden te laten zijn, maar er echt invulling aan te geven. Immers Humanitas Deventer wil het meest warme en gastvrije huis van Deventer en omstreken zijn. We lezen die fraaie teksten vaker in de ronkende folders en op websites van zorginstellingen, evenwel in de praktijk komen we best nogal eens bedrogen uit. Dus op pad om het met eigen ogen te aanschouwen!

Humanitas Deventer blijkt gesitueerd te zijn in wat we een aantal jaren geleden nog een naoorlogse stadvernieuwingswijk zouden noemen, de wijk Keizerslanden, die nu in de revisie is.

P1040457

Het Humanitas Deventer gebouw is een kind van de nieuwe zakelijkheid van blokkendoos achtige flats Nederland  die in de naoorlogse jaren Nederland toen overspoelde. Een ontwerp van dertien in het dozijn, waar menig verzorgingshuis in Nederland het patent op heeft. Of beter gezegd had, want wij hebben al heel wat door nieuwbouw vervangen woonzorgcentra uit die tijd door het land bezocht.
Lees de hele recensie hier.
 


 2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
1. Zorg voor lekker koffie: de liefde gaat uiteindelijk door de maag. Tip van Zorgvisite.
2. Stel een medewerker wijkontwikkeling aan om (de voorzieningen van het) huis (verder) open te stellen voor de buurt. Tip van het Huis.
3. In de huiskamer een grote schuifpui naar de binnentuin. Tip van het Huis.

3. High THe: viering van de 100ste zorgvisite.  

 Op 15 april was het zover: de Dames THe ontvingen ruim 100 genodigden op hun High THe ter gelegenheid van de 100ste zorgvisite in woonzorgcentrum Steenvoorde te Rijswijk. De medewerkers van Steenvoorde hadden voor een fantastische High The gezorgd met allerlei lekkers. Maar bezoekers die hadden gedacht achterover te kunnen hangen kwamen  bedrogen uit: ze moesten met elkaar aan de slag om het Thuis Voelen te vinden

. 
Een uitgebreid verslag van de High The kunt u binnenkort verwachten. Het AD had vandaag al een bericht.

 


 

 


Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!

 

Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl