Nieuws van Zorgvisite.nl: Pieter Pauw, Vilente, Wageningen

Zorgvisite

Nieuwsbericht
22-07-2016                       

De volgende nieuwsbrief verschijnt begin september
 

Dit is zorgvisite nummer 128


In deze Nieuwsbrief:
1. Zorgvisite gaat op zomerstop
2. Zo trots als een (Pieter) Pauw zijn
3. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
4. Dr. Sarphatihuis blijkt Pokémon Go stop
5. Bewoners van Vreedenhof gaan op kampeervakantie naast eigen huis

 

Stuur deze nieuwsbrief door aan collega's, familie en bekenden.
 


Reacties:
Aafke Klopman heeft gereagreerd op Abbingahiem laat kansen liggen. It takes two to tango, Abbingahiem, Leeuwarden:

Inmiddels is het 2026. Abbingahiem is een paar jaar geleden verbouwd. Het oogt nu een stuk gezelliger allemaal. Inderdaad nodigde het vorige restaurant niet uit om daar te eten; je voelde je wat verloren in die grote ruimte.
Nu is het restaurant verspreid in zitjes. Dat is knusser.
Helaas moet het roodkleurige tapijt in het hele gebouw eruit; het is moeilijk schoon te houden en men vindt ook het verplaatsen van de rolstoelen moeilijk gaan over dit tapijt. In 2017 gaat dit project van start. Hopelijk komt er wel een leuke bekleding voor terug, want het doet wel knus aan.

Met vriendelijke groet,

Aafke Klopman uit Leeuwarden, dochter van bewoonster.

 


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.

 

1. Zorgvisite gaat op zomerstop
De Dames THe gaan een aantal weekjes op zomervakantie om daarna weer vol goede moed en met constructieve blik woonzorgcentra te bezoeken en te beoordelen op het thuis voelen. Vrijdag 9 september kunt u weer uitkijken naar de 129ste Zorgvisite. De Dames THe wensen u een fijne zomer en vakantie!

2. Zo trots als een (Pieter) Pauw zijn

4 THekopjes

Pieter Pauw
Costerweg 75
6702 AA Wageningen
Tel: 0317-473100
E-mail: pieterpauw@vilente.nl
www.vilente.nl/pieterpauw

Zo trots als een (Pieter) Pauw zijn

4 THekopjes

IMG_6723

Pieter Pauw is een woonzorgcentrum waar 82 bewoners met dementie wonen, 10 bewoners met geronto-psychiatrie en 41 bewoners met somatische aandoeningen. Iedereen heeft een eigen kamer in een woongroep van 9 personen, die gesitueerd zijn aan een binnenstraat. Pieter Pauw biedt tevens dagbesteding, ontmoetingscentrum, zorghotelfaciliteiten en spoedzorg. Pieter Pauw maakt onderdeel uit van Vilente, een zorgorganisatie die op 8 locaties in Ede, Wageningen, Oosterbeek en Heelsum wonen en zorg biedt, alsook thuiszorg.

Lees de hele Zorgvisite hier.
 

3. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
1. Een huiskamermodel draaiorgel in de gang geeft niet alleen een gezellig ouderwets gevoel, maar de deuntjes kunnen ook herinneringen helpen ophalen. Tip van het Huis.
2. Een programma Groene Daken voor woonzorgcentra zou alleen maar winnaars kennen: de bewoners, het milieu en de zorgorganisatie exploitatie. Tip van Zorgvisite.
3. Een kookboek met recepten die hutspot en de gehaktbal (hoewel ook lekker) ontstijgen en een boekje 'Hier zijn wij trots op' met allerlei praktische tips verdient een grote pluim. Tip van het Huis.

4. Dr. Sarphatihuis blijkt Pokémon Go stop
Het populaire spel Pokémon Go - waarmee je Pokémon kan vangen door de camera van je mobieltje te richten op plekken in de stad - heeft ook woonzorgcentra betrokken bij het spel. Het Dr. Sarphatihuis in Amsterdam blijkt een Pokémon Go stop: een plek waar Pokémontrainers (spelers van het spel) virtuele voorwerpen kunnen halen om meer Pokémon te vangen. Het Dr. Sarphatihuis heeft de deuren opengegooid om de Pokémontrainers te verwelkomen en moedigt hen aan een praatje te maken met de bewoners. Misschien willen zij wel mee op Pokémonjacht!

Zie ook de Twitter van Amsta. Een aantal jaar geleden hebben de Dames THe het Dr Sarphatihuis bezocht. Lees de Zorgvisite van het Dr. Sarphatihuis hier.

5. Bewoners van Vreedenhof gaan op kampeervakantie naast eigen huis
Nu de zomer is aangebroken komen ook ouderen in de vakantiesfeer. Voor ouderen die niet op vakantie gaan maar wel een vakantiegevoel hebben heeft verpleeghuis Vreedenhof wat bedacht: een camping in de binnentuin. Met tenten, waslijnen en een picknickmand worden de kampeervakanties van vroeger goed nagebootst door vrijwilligers en medewerkers. Van de bewoners in Vreedenhof blijven er drie overnachten in de tent, waaronder twee dames van 99 en 100. Gelukkig niet op een hard campingmatje, maar wel op een echt bed.

Lees hier het originele artikel van De Gelderlander. Vreedenhof is in de begintijd van Zorgvisite gerecenseerd. Waarschijnlijk is er sindsdien veel veranderd; voor de volledigheid kunt u hier de Zorgvisite van Vreedenhof terugvinden.

Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!


 

Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl