Nieuws van Zorgvisite.nl: Op visite bij ouderencentrum Beek en Bos in Heythuysen, leuke reacties op website en nieuwe tips!

Zorgvisite

Nieuwsbericht 18-11-2011

Leuke reacties
- "Beste dames THe, wat een hartverwarmend verslag. Hier zijn wij natuurlijk bijzonder blij mee! Uw oordeelt buitengewoon positief. Wij beschouwen dit als een mooie opsteker en zeker als een groot compliment voor alle medewerkers. We wisten van te voren helemaal niets van uw komst. Juist daarom is het ook zo leuk dat u zo’n positieve ervaring had op een voor ons doodgewone dag. En wat de wifi betreft: in het restaurant hebben wij een internetcorner (met wifi)ingericht, deze heeft u wellicht gemist". Thijs van den Schoor, Beek en Bos

Nieuwe columns en PR

1.  Hoe maken we het hart – hard in de zorg?, Expertisenetwerk Levensvragen en Ouderen, oktober 2011
2.  Het hart van goed toezicht en bestuur, Zorgvisie – 31 oktober 2011
3.  Cordaanlezing door prof.dr. W.G.J. Duyvendak 'Thuisvoelen in langdurige zorg' (oktober 2011): publicaties Thuis Wezen,
Thuis Voelen en Thuis Zijn zijn als voorbeeld genoemd waarin thuisvoelen tot het ijkpunt van zorgkwaliteit wordt gemaakt.
4. Zorgvisite.nl is als nieuw interactief digitaal platform genoemd op website van Edmund Husserl Stichting 

Steun ons met een donatie!
De website Zorgvisite.nl is mede mogelijk gemaakt door Vereniging Het Zonnehuis. Met de steun van leden en donateurs maakt zij dit soort projecten mogelijk door op een positieve manier aandacht te besteden aan de kwaliteit van leven in de ouderenzorg. Bijdragen kan via bankrekeningnummer 532.700 o.v.v. Zorgvisite.


Neem een kijkje
Via deze link kom je terecht op de website Zorgvisite.nl. Wij zijn benieuwd naar reacties en nieuwe tips. 

Dames THe op Zorgvisite bij zorglocaties in gastvrij Limburg en landelijk Drenthe

In dit nieuwsbericht twee recensies van nieuwe Zorgvisites door de dames THe; het Limburgse ouderencentrum Beek en Bos en woonzorgcentrum 't Derkhoes in Drenthe. De ontvangst in de Limburgse zorgorganisatie was zeer gastvrij en zorgde ervoor dat deze zorglocatie maar liefst 4,5 theekopje scoort. 't Derkhoes in Westerbork moet nog enkele puntjes op de i zetten en krijgt 3 theekopjes van de Dames THe. Laat gerust je mening achter op de website om andere bezoekers te inspireren in hun zoektocht naar meer waardige zorg voor hun naaste.Nieuwe tips
Op de website staan tips te lezen over hoe je zelf kunt meewerken aan het Thuis Zijn-gevoel in zorglocaties en in thuissituaties.

Tips:

1. 
Hang in de WC’s een schoonmaakschema met een afvinklijstje op met een mededeling waar je je, als bezoeker of medewerker, kunt vervoegen als je de WC niet schoon aantreft. (Het Verblijf) 
 
2. Zorg in het ontwerp dat bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen ieder een eigen balkon, terras of tuin hebben. PG bewoners zouden een goed toegankelijke buitenruimte rechtstreeks aan de gemeenschappelijke woonkamer moeten hebben, zodat zij gemakkelijk en regelmatig frisse lucht kunnen scheppen. (Architectuur)  
 
3. Plaats een koffiepot of koffieautomaat voor de bewoners en hun bezoekers in de omgeving van de receptie en de entree, zoals je wel in hotels ziet. (Het Verblijf)


Social media
Elke week krijgen we meer volgers op ons Twitter-account @Zorgvisite. Dit geldt ook voor ons digitale nieuwsbericht waar je je via de website voor kunt aanmelden. Je kunt Zorgvisite.nl ook doorsturen naar je vrienden via Bladwijzer & Delen. 
Zorgvisite.nl is een initiatief van Vereniging Het Zonnehuis en Publicarea/Tineke van den Klinkenberg| © Publicarea 2011
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl