Nieuws van Zorgvisite.nl: Ewoud en Elisabeth Gasthuis, onderdeel van Quarijn, Wijk bij Duurstede

Zorgvisite

Nieuwsbericht
11-03-2016                       

De volgende nieuwsbrief verschijnt eind maart
 

Dit is zorgvisite nummer 119


In deze Nieuwsbrief:
1. Ewoud en Elisabeth Gasthuis, Wijk bij Duurstede

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite
3. Wist u dat...
4. Slimme drinkbeker voor ouderen
5. (Inter)actieve beleving met het Game Lab in Amsterdam Noord
6. Knuffelen met katten in Oranjehof, HeerlenReacties:
Als. Gradner heeft gereagreerd op Het moet kunnen en dan kan het meestal wel, Woonzorgcentrum Hanzeborg, Lelystad:
Mijn vader woont in de Hanzeborg. Helaas vind ik dat het activiteiten aanbod uitgebreider kan. De man houdt helemaal niet van spelletjes. Hij is het buitenleven gewend en houdt van tuinieren en bezig zijn met beesten. Hier zijn helaas geen mogelijkheden voor en om dit buitenshuis te zoeken lukt ook niet aangezien dit volgens de ciz regels gaat. De Hanzeborg ontvangt dit geld en regelt geen activiteiten die mijn vader leuk vindt. Ik vraag me af waar dit geld nu aan besteed word. Heel triest, zoals mijn vader zelf zegt: “ik kijk naar buiten naar de lijkenwagens”. Om te janken vind ik dit.


Stuur deze nieuwsbrief door aan collega's, familie en bekenden.


Social media
Volg Zorgvisite.nl via ons Twitter en Facebook account  @Zorgvisite. Via de website kunt u zich aanmelden voor ons tweewekelijkse digitale nieuwsbericht.

 

1. Ewoud en Elisabeth Gasthuis, Wijk bij Duurstede
4 THe kopjes

Ewoud en Elisabeth Gasthuis
Gansfortstraat 4
3961 CR Wijk bij Duurstede
Tel: 0343-459480
Email: receptiewbd@QuaRijn.nl
www.quraijn.nl

Ewoud en Elisabeth Gasthuis sinds 1400:  voelt goed

4 THe kopjes

P1050440

Wijk bij Duurstede. Het roept bij ons herinneringen op aan het omroepen van de waterstanden op de distributieradio en we hebben geen flauw idee wat Wijk bij Duurstede Plus 4 betekende. De herinneringen maken dat de autotocht naar Woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth in dat stadje aan  Nederrijn en Lek onderhoudend wordt afgelegd. ‘Oortje’ Evelien, die ons als vrijwilliger weer vergezelt om het Zorgvisite vak helemaal in de vingers te krijgen, doet even lekker mee. Omroep Max zou ons zo kunnen filmen.

Het Ewoud en Elisabeth Gasthuis is een woonzorgcentrum van behoorlijke omvang met alle  bekende functies in de langdurige zorg: van revalidatie tot beschermde vormen van wonen voor mensen met dementie. Het maakt deel uit van zorgorganisatie QuaRijn.

Lees de hele Zorgvisite hier.
 

2. Een aantal tips uit deze Zorgvisite

1. Draaideuren als entree? Gebruik de tussenruimte in de deuren als etalage, voor een warme en artistieke binnenkomst. Tip van het Huis.
2. Vergeet op de website niet om ook informatie te bieden aan naasten en bewoners. Tip van Zorgvisite.
3. Richt de winkel zo open mogelijk in en vul het met op plezier gericht assortiment. Tip van het Huis.

3. Wist u dat...

... de boeken Thuis Voelen, Thuis Wezen en Thuis Zijn over het creëren van waardige zorg voor ouderen te downloaden zijn op de website van Zorgvisite? Klik hier!

4. Slimme drinkbeker voor ouderen


Een goed voorbeeld van waar wij met het Thuis Voelen Laboratorium heen willen: een slimme drinkbeker voor ouderen, ontworpen door Erik Janssen uit Limburg. De drinkbeker houdt niet alleen bij hoeveel de drinker drinkt, maar ook of de inhoud van de beker echt wordt opgedronken of wordt leeggegooid. Handig, want hoeveel ouderen drinken is een goede indicatie van hun gezondheid. Wij kijken uit naar nog meer voorbeelden!

5. (Inter)actieve beleving met het Game Lab in Amsterdam Noord
Fietsen door Amsterdam, ook als je in een rolstoel zit. Voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen kan dit moeilijk zijn te doen zonder begeleiding, maar in het verpleeghuis Eduard Douwes Dekker in Amsterdam komt dit toch wat dichterbij. In hun Game Lab kunnen ouderen door Amsterdam hun virtuele fietsroute bepalen via een tv-scherm, fietsend op een hometrainer die ook geschikt is voor mensen in een rolstoel en beide benen in beweging houdt. Ook zijn er andere computerspelletjes te spelen samen met andere bewoners en vrienden en familie. Richard Hietberg, fysiotherapeut van EVEAN die bewoners in het Game Lab begeleidt, schreef hier een leuke column over in Zin&Zorg van Actiz. Tip: zet je favoriete Elvis nummer op tijdens het lezen! Lees de column hier.

6. Knuffelen met katten in Oranjehof, Heerlen
In grote steden, van New York tot Amsterdam, van Londen naar Shanghai, zijn kattencafé's al een tijdje mateloos populair. Wie wordt er nou niet gelukkig van een warme poezenbuik, zoals Adriaan van Dis dat ooit mooi verwoordde. Ook in Oranjehof in Heerlen, onderdeel van Sevagram, hebben ze ingehaakt op de trend: een kattenkamer. Eventueel onder een begeleiding van een vrijwillger, die de kamer ook schoonhoudt, kunnen bewoners zo lang als ze willen met katten spelen en knuffelen. De resultaten mogen er zijn: volgens Oranjehof praten de bewoners niet alleen met de katten, maar ook meer met elkaar en met hun familie. Dit is de tweede kattenkamer in de verpleeghuizen van Sevagram; hun andere locatie Molenpark in Heerlen beet het spits af. Sevagram is al bezig met het zoeken van een derde locatie voor een poezenkamer.

Lees het oorspronkelijke artikel hier.

Steun ons met een donatie!
U kunt Zorgvisite.nl steunen met een bijdrage. Klik op de donatiebutton op de homepage. Hartelijk dank!


 

Zorgvisite.nl is een initiatief van Publicarea/Tineke van den Klinkenberg in samenwerking met Vereniging Het Zonnehuis| © Publicarea 2014
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Verantwoording
Via dit nieuwsbericht informeert zorgvisite.nl je over nieuws, tips en visites.
 
Copyright: Zorgvisite.nl
Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze nieuwsbrief mag worden gebruikt, verveelvoudigd, opgeslagen in een
geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch,
mechanisch of door fotokopieën, opnamen of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke
toestemming van zorgvisite.nl.

Our mailing address is:
info@zorgvisite.nl