Copy

Nieuwsbrief Natuurpunt Oost-Brabant - 12/03/2019

AFGELAST!!!
Lezing Tobias Ceulemans is afgelast wegens ziekte spreker!

Gelieve dit door te mailen en verder te verwittigen!
Focusactiviteiten zijn gratis voor leden van Natuurpunt. Aan niet-leden wordt vanaf 2017 een bijdrage gevraagd van € 5 p.p. Kinderen nemen gratis deel.
Zondag 17 maart 2019
Focusactiviteit: Engels plein en Keizersberg, what’s in a name?
Zondag 17 maart bezoeken we 2 verschillende plaatsen die én nauw verbonden zijn én toch elk een wereld apart vormen: het Engels plein en de Keizersberg te Leuven. Onder de leiding van o.a. Sophie Coremans voor Natuurpunt en Ramon Kenis van het Leuvens Historisch Genootschap verkennen we eerst het Engels plein en zijn evolutie van begroeide helling over spoorwegberm tot de achterpoort van pakhuizen en fabrieken. Daarna beklimmen we de Keizersberg, ooit verblijfplaats van tempeliers en Brabantse hertogen. Verneem ook waarom het Engels plein die naam pas kreeg in de 19de eeuw en waarom de Keizersberg wel Keizersberg heet maar geen Caesarsberg, zoals het genoemd wordt door de, in dit geval, weinig bescheiden Leuvenaars. Dat alles vermengd met de geschiedenis van de Leuvense vaartkom waar wijngaarden en boomgaarden de concurrentie aangingen met bierbrouwerijen en waar de geboorteplaats is van de grootste brouwer ter wereld.”
Afspraak: 14u00, plein voor ‘Entrepot’, Havenkant, Leuven
Gidsen: Sophie Coremans voor Engels Plein en  LHG i.v.m. Keizersberg.
Organisatie: Samenwerking Natuurpunt Leuven, Werkgroep Natuur & Erfgoed van NPOB en het Leuvens Historisch Genootschap
Info: Yves Vanden Bosch (+32 478 50 90 06; yves.vanden.bosch@skynet.be)

Afbeelding: Zicht uit 1595 op de burcht op de Keizersberg, Leuven

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de actieve medewerkers, werkgroepen, beheerteams binnen de regionale vereniging NPOB. Deze nieuwsbrief verschijnt om de 14 dagen (de 2de en de 4de vrijdag van de maand), behoudens extra edities.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Natuurpunt Oost-Brabant · Leuvensestraat 6 · Kessel-Lo 3010 · Belgium