Copy

Nieuwsbrief Natuurpunt Oost-Brabant 21/12/2020

Dank aan donateurs!
Wensen voor Kerstmis en Nieuwjaar en een voorspoedig 2021!
2020 was geen jaar zoals een ander. Einde jaar met Kerst en Nieuwjaar is niet zoals we gehoopt hadden. Maar hou het veilig om in de loop van 2021 terug normaal te kunnen leven. 

De Raad van Bestuur NPOB en de medewerkers Secretariaat wensen jullie het beste voor de eindejaarsfeesten en jaar 2021 waarin we terug kunnen samenwerken. 
Voor de komende periode zijn er natuurlijk ook de wandelingen in de natuurgebieden die we zeer sterk aanbevelen. 
Dank aan de vele donateurs die oproep cadeau NPOB beantwoord hebben. OPROEP LAATSTE DAGEN 60% AFTREKBAARHEID GIFTEN. DOE NU GIFT AANKOOP NATUURGEBIEDEN VOOR JE PROJECT.............. Cadeau NPOB
De oproep 'Cadeau NPOB" kende een ongezien succes. Tot begin december waren er reeds 288 donateurs die een storting deden met de melding: ' Cadeau NPOB' voor een van projecten binnen NPOB. Voor heel het jaar 2020 beliepen toen de giften voor de projecten binnen NPOB bijna € 300 000. DANK AAN AL DEZE DONATEURS.
Ondertussen deden ook verschillende afdelingen nog een inspanning. Met nog een laatste inspanning overschrijden we de som van € 400 000 voor alle projecten binnen NPOB samen. Doe nu een gift. Nog voor Kerstmis want eind 2021 valt de fiscale aftrekbaarheid terug van 60% op 45%. En tussen de Kerst en Nieuwjaar zijn banken ook een dag gesloten. In het kader van de viering 50 jarig bestaan NPOB wordt elke gift voor einde jaar met vermelding 'Cadeau NPOB' voor de verschillende Oost-Brabantse projecten verdubbeld uit het Natuurfonds Hageland. Nu een gift doen geeft dus dubbel rendement en extra fiscale aftrekbaarheid. Doe het daarom vandaag.
De lijst van Oost-Brabantse projectnummers vind je onder deze link: Formulier fondsenwerving: klik hier
Steun als cadeau aan de jarige NPOB de aankopen binnen je favoriete natuurgebied in Oost-Brabant door een storting op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt Beheer te Mechelen met vermelding ‘Projectnr. … Cadeau NPOB’. Uitzonderlijk geldt tot eind 2020 omwille van Corona voor giften een fiscale aftrekbaarheid van 60% i.p.v. 45%.
Fondsenwerving in de kijker in Natuur en Landschap 2020/4: Steun uitbouw van 129 ha natuur met kalkgraslanden in Ruilverkaveling Willebringen:http://www.natuurpuntoostbrabant.be/docs/PDF/N&L2020-4-UitbreidingNatuurgebiedenVelpe-Mene.pdf

Overschrijvingsformulier in pdf: klik hier
Jubileumviering 50 jaar NPOB 1971-2021
Campagne 2021-2023: 50 jaar later en 20 jaar verder
In 2021 viert Natuurpunt Oost-Brabant, Regionale Vereniging Natuur en Landschap, haar 50-jarig bestaan.
Een uitvoerige geschiedenis van de Regionale tot 2011 (viering 40 jaar NPOB) kan de lezer terugvinden in het themanummer van toendertijd: klik hier
We zijn nu 10 jaar verder en starten een campagne over onze verwezenlijkingen in het verleden en de dromen die we koesteren over natuur in de toekomst: ‘Natuur en Landschap 50 jaar later en 20 jaar verder’.

Publieksstartdag viering 50 jaar NPOB: Zondag 19 september 2021
Startdag campagne op de weide van Rock Werchter

Een duidelijk overzicht van de jubileumcampagne vind je onder deze link: klik hier

Een toekomstperspectief Natuur en Landschap: 50 jaar later en 20 jaar verder vind je onder de link: klik hier
Website Natuurpunt Oost-Brabant
Facebook Natuurpunt Oost-Brabant
Twitter Natuurpunt Oost-Brabant

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de actieve medewerkers, werkgroepen, beheerteams binnen de regionale vereniging NPOB. Deze nieuwsbrief verschijnt om de 14 dagen (de 2de en de 4de vrijdag van de maand), behoudens extra edities.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Natuurpunt Oost-Brabant · Leuvensestraat 6 · Kessel-Lo 3010 · Belgium