Copy

Nieuwsbrief Natuurpunt Oost-Brabant 14/11/2020

Afgelast Corona: Verenigingsraad NPOB 2020 in Binkom op vrijdag 20 november 
Gezien de ontwikkelingen en maatregelen kunnen we niet anders dan de Verenigingsraad, gepland volgende vrijdag in Binkom, af te lassen en onze volgende grote verenigingsvergadering te laten samenvallen met de Algemene Vergadering van februari 2021.
We zouden er prijs op stellen als de afdelingen en teams ondertussen bij het opzetten van hun jaarprogramma rekening houden met de Campagne Natuur en Landschap 2021-2023: 50 jaar later en 20 jaar verder
We doen ook een oproep aan geïnteresseerden om deel uit te maken van de thematische werkgroep die deze campagne inhoudelijk vorm zal geven maar ook aan geïnteresseerden die deel willen uitmaken van het feestcomité 50 jaar NPOB.
 
Oproep aan alle afdelingen om in het kader van viering 50 jaar NPOB en door de bril van ’50 jaar later en 20 jaar verder’ minstens 1 activiteit (focus) te organiseren in 1 van hun gebieden/projecten. Hoe hebben onze acties het verschil gemaakt, hoe was het vroeger, hoe is het nu, maar ook zeker hoe is onze visie naar de toekomst toe. We spreiden deze activiteiten over een periode van 3 jaartallen (2021-2023). Wegens Corona zullen wellicht geen grote activiteiten in de eerste helft van 2021 kunnen worden georganiseerd. Daarom is er de opstart van de campagne in de loop van 2021, laten alles op kruissnelheid komen in 2022 om in 2023 de vruchten ervan plukken en af te ronden (analoog met campagne Robuuste Valleien).
 
De Verenigingsraad van 2021 zal plaatsvinden op vrijdag 1 oktober 2021. Blokkeer die datum nu al in jouw agenda!
Jubileumviering 50 jaar NPOB 1971-2021
Campagne 2021-2023: 50 jaar later en 20 jaar verder
In 2021 viert Natuurpunt Oost-Brabant, Regionale Vereniging Natuur en Landschap, haar 50-jarig bestaan.
Een uitvoerige geschiedenis van de Regionale tot 2011 (viering 40 jaar NPOB) kan de lezer terugvinden in het themanummer van toendertijd: klik hier
We zijn nu 10 jaar verder en starten een campagne over onze verwezenlijkingen in het verleden en de dromen die we koesteren over natuur in de toekomst: ‘Natuur en Landschap 50 jaar later en 20 jaar verder’.

Publieksstartdag viering 50 jaar NPOB: Zondag 19 september 2021
Startdag campagne op de weide van Rock Werchter
Reserveer de datum!

Het ziet ernaar uit dat ook in de eerste helft van 2021 door de Corona crisis nog een groot voorbehoud bestaat voor grote publieksactiviteiten. Daarom hebben we gekozen om de echt doorstart te verschuiven tot na de zomervakantie van 2021. Op zondag 19 september 2021 organiseert de Regionale de startdag van haar campagne 2021-2023: ‘Natuur en Landschap 50 jaar later en 20 jaar verder’ op de terreinen van Rock Werchter.
We komen met de fiets vanuit alle hoeken van Midden- en Oost-Brabant naar Werchter en dit langs onze beeldbepalende Natuurpunt-gebieden. Op het terrein bouwen we dan een feestmarkt met verschillende standen en tenten waarin elke afdeling en elk project zichzelf kan voorstellen: wat is er verwezenlijkt en waar dromen we nog van om in de toekomst te kunnen realiseren.
Natuurpunt zelf viert in 2021 haar 20-jarig bestaan en doet een ronde in Vlaanderen met een verplaatsbare container. Ook die zal aanwezig zijn op deze startdag.
Een duidelijk overzicht van de jubileumcampagne vind je onder deze link: klik hier

Een toekomstperspectief Natuur en Landschap: 50 jaar later en 20 jaar verder vind je onder de link: klik hier
Neem deel aan de inhoudelijke taakgroep:
Natuur en Landschap 50 jaar later en 20 jaar verder of aan het feestcomité voor de lustrumcampagne
Oproep aan de afdelingen afdelingen
We nodigen geïnteresseerden binnen de afdelingen uit om deel te nemen aan ofwel de inhoudelijke taakgroep ofwel aan het feestcomité (organisatorisch gedeelte).  
 
Zoals bij de campagne robuuste valleien willen we met deze inhoudelijke taakgroep de campagne inhoudelijk vorm geven. 
Daarnaast stellen we een feestcomité dat de praktische organisatie van de feesten en publieksactiviteiten in het kader van het lustrumjaar en de campagne voor haar rekening neemt. 
Je kunt inschrijven via de onderstaande link. We zullen dan snel een eerste elektronische vergadering beleggen.
  • Invulformulier inhoudelijke taakgroep:
    klik hier
  • Invulformulier feestcomité (organisatorisch gedeelte): klik hier
Steun als cadeau aan de jarige NPOB de aankopen binnen je favoriete natuurgebied in Oost-Brabant door een storting op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt Beheer te Mechelen met vermelding ‘Projectnr. … Cadeau NPOB’. (vul je projectnummer van je favoriete natuurgebied in of vul anders het projectnr. 3999 van NPOB in)
Uitzonderlijk geldt tot eind 2020 omwille van Corona voor giften een fiscale aftrekbaarheid van 60% i.p.v. 45% en worden de giften voor de projecten gedaan vanuit deze campagne vanuit het natuurfonds Hageland verdubbeld.
Formulier fondsenwerving: klik hier
 
Fondsenwerving in de kijker in Natuur en Landschap 2020/4:
Natuur & Landschap 2020/4
Fondsenwerving 2020 Cadeau 50 jaar NPOB aankoop natuurgebieden.
Opgepast verschijningsdata 2021 aangepast.
Het tijdschrift 2020/4 valt volgende week bij iedereen in de bus.
Een aantal artikels daarin, staan al op onze website: klik hier

De deadlines copij en verschijningsdata Natuur en Landschap voor 2021: klik hier
Website Natuurpunt Oost-Brabant
Facebook Natuurpunt Oost-Brabant
Twitter Natuurpunt Oost-Brabant

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de actieve medewerkers, werkgroepen, beheerteams binnen de regionale vereniging NPOB. Deze nieuwsbrief verschijnt om de 14 dagen (de 2de en de 4de vrijdag van de maand), behoudens extra edities.This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Natuurpunt Oost-Brabant · Leuvensestraat 6 · Kessel-Lo 3010 · Belgium