Copy
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je als (kader)lid ingeschreven staat in Scouts-Online.
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

 
Regionale nieuwsbrief


Deze nieuwsbrief wordt verzonden aan alle kaderleden van de regio. In deze nieuwsbrief lees je informatie over trainingen en activiteiten in de Scoutingregio Amsterdam-Amstelland.Wil je deze nieuwsbrief niet ontvangen, klik dan onderaan op 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Wil je iets bijdragen, mail dan naar training@amstel.scouting.nl.

In deze uitgave:

Kamptraining 


Datum: 15 & 16 oktober + 26 & 27 november 2016
Tijd: 9:00u op zaterdag tot 18:00u op zondag
Kosten:  € 85,00
Locatie: Scoutcentrum Amstelveen (onder voorbehoud)
Ervaring: Enige ervaring met op kamp gaan als leiding is gewenst


 

Inschrijven

Om de trainingsonderdelen en je uiteindelijke kwalificatie goed te kunnen administreren, dien je jezelf in te schrijven via SOL.

Wanneer dit niet lukt, graag even mailen naar training@amstel.scouting.nl. Inschrijven kan via de link onderaan dit artikel.
 

Programma

Leer in twee weekenden hoe je een goed kamp kunt organiseren. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere veiligheid, programmeren, hygiëne, voorbereiden, thema.
 

Meer info

Vragen? Mail naar training@amstel.scouting.nl
 
Schrijf je nu in via Scouts-Online

Terugblik trainingen


In 2016 hebben diverse trainingen plaatsgevonden. Zo was er in februari en maart de kwalificatietraining voor leiding van bevers, welpen en scouts. Daar waren 25 enthousiaste leidinggevenden om de basisideeën over leidinggeven onder de knie te krijgen.

In april, mei en juni zijn er maar liefst 7 EHBO-trainingen gegeven. Zo'n 75 leiders hebben hun EHBO-certificaat behaald inclusief een EHBO-kwalificatie in SOL! 

Er is een verdiepingstraining Kind en Gedrag geweest. Kinderen met bijvoorbeeld ADHD of autisme vragen bijzondere aandacht. Hoe ga je om met hun gedrag in je groep? De deelnemers van Kind en Gedrag weten het!

Licht & Lucht


Dit voorjaar trainden trainers van het TMT de vrijwilligers van Licht & Lucht. L&L is een dagkamp, drie weken in de zomer, voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit Amsterdam. Kinderen gaan alleen overdag op kamp en worden met bussen naar de Kennemerduinen gebracht. Daar is een kamp ingericht met grote tenten en speeltoestellen. Bij mooi weer zwemmen de kinderen 's middags in zee. De vrijwilligers begeleiden de kinderen, maar hebben vaak weinig geen of geen praktijkervaring. Na wat rondvragen kwam het bestuur van L&L bij het trainingsteam van onze regio. Of hun mensen deel konden nemen aan onze trainingen. In overleg met het bestuur van L&L werd een programma samengesteld.

Motivatietechnieken, veiligheid, rollenspellen en evalueren, het werd een programma op maat.
Natuurlijk werken zij ook met kinderen en hebben we op organisatorisch niveau veel raakvlakken. Alleen wist niemand echt wat we moesten verwachten van elkaar. Het trainingsweekend in mei was boven alle verwachting! Er werden onderwerpen uitgebreid, onderdelen vervielen en oefeningen werden aangescherpt om de behoeftes van de deelnemers ruimte te geven. Wat een spontane groep mensen, wat een positieve energie! De trainers hebben echt het idee dat ze wat mee hebben kunnen geven aan L&L.
Het bestuur van L&L vond het zelf "een verademing met mensen te praten die weten hoe een kamp werkt".

In juli, tijdens het kamp zijn een aantal TMT-leden een kijkje gaan nemen op het terrein in de duinen, want L&L en het TMT zijn van plan deze samenwerking voort te zetten! Licht & Lucht bestuurslid Cecile: "We hebben een goede keuze gemaakt tussen Scouting en de Vrijwilligerscentrale. Smaakt naar meer!"

VoorzittersoverlegDatum: donderdag 27 oktober 2016
Tijd: aanvang 20:15u
Kosten: geen
Locatie: Scoutcentrum Amstelveen (onder voorbehoud)


Donderdag 27 oktober vindt het regionale voorzittersoverleg plaats. Groepsvoorzitters komen bij elkaar en bespreken wat voor elke groep interessant, nuttig en  noodzakelijk is. Enkele weken van tevoren roept regiovoorzitter René van Andel op tot het inzenden van gespreksonderwerpen die samen met door het regiobestuur aangedragen onderwerpen de agenda vormen. Het komende overleg zal ook Lianne Koomen van Waternet, Waterschap Amstel, Gooi en Vecht, aanschuiven om te praten over waterbewustzijn.

Het is de bedoeling dat van elke groep de voorzitter aanwezig is. Bij afwezigheid wordt een vervanger verwacht. Mocht je geen voorzitter zijn en toch graag willen deelnemen aan dit overleg, neem dan contact op met bestuur@amstel.scouting.nl.

Even voorstellen...


In deze rubriek stellen we iemand uit de Regio voor, die zich in 1 van de regionale teams in zet.
 

Mary Joore (Trainer)


Hallo, Ik ben Mary. Ik ben 46 jaar jong, getrouwd, heb 1 dochter van 15, woon in Rijsenhout en in het dagelijks leven ben ik salarisadministrateur. Ik ben al bijna mijn hele leven lid van Scouting. Op mijn 7e of 8e ben ik begonnen als kabouter bij de Tiflogroep in Aalsmeer. Daarna werd ik watergids, wilde vaart en loods. Tijdens mijn opleiding liep ik een oud-gids tegen het lijf.. Zij vroeg me of ik een weekendje mee wilde met de welpen. Zij was daar leiding.

Zo gezegd, zo gedaan. Dit was bij de Leeghwatergroep in Badhoevedorp. Ik ben pas weggegaan bij de Leeghwatergroep in 2010, na de JubJam. Ik was leidster en teamleidster van de welpen, toen de esta’s en daarna de dolfijnen. Zo’n 20 jaar leiding was ik leiding. Ervaring? Ja die heb ik wel. Eind 2009 ontstond in de regio vraag naar training. Met een aantal ervaren scouts begonnen we te bouwen aan trainingen en zo is het TMT ontstaan.

Naast het geven van training in de regio ben ik actief binnen het landelijk HRM-team (Human Resource Management, 'personeelszaken'). Daar houd ik me bezig met administratieve zaken die bij HRM komen kijken. Vacatures opstellen, mensen benoemen in functies bij landelijke activiteiten (denk aan Nawaka, HIT, Scout-In), en het aanvragen van VOG’s. Scouting vult een groot deel van mijn vrije tijd. Ook houd ik erg van reizen, vooral naar Azië.

Nu weten jullie aardig wat van mijn scoutingloopbaan. Ik zie jullie vast binnenkort tijdens een training of andere activiteit.

Groeten, Mary

Regionaal Kampvuur
In het weekend van 10 en 11 september jl. werd tijdens de jaarlijkse Roei-, Zeil- en Wrikwedstrijden een groot regionaal kampvuur georganiseerd. Er waren zo'n 100 kaderleden aanwezig. Tijdens het kampvuur werd er gezellig gepraat en gedronken. Het vuur was een beetje heet en dus werd het wat lastig marshmallows te roosteren. Gelukkig werd daar snel een oplossing voor gevonden.

Er was een heuse pubquiz, er deden wel 17 teams mee. De beste ploeg (Radboudgroep) ging naar huis met een fles vol lekkers. Natuurlijk horen we graag of de avond geslaagd was, en voor herhaling vatbaar. Laat het ons weten op Facebook! Wij vonden het in ieder geval heel erg gezellig.

Wil je de PubQuiz zelf nog eens spelen? Ga dan naar Getkahoot.it en zoek op "PubQuiz Kampvuur september 2016".

Regiokalender


September

10+11 RZW
10 Regionaal Kampvuur
16-18 Landelijke Scoutiviteit


Oktober

1 Regionale Zwemwedstrijden
5 Speltakoverleg bevers/welpen
9 CP communicatiedag
12 Speltakoverlegscouts/explorers/roverscouts
13 Admiraliteitsraad
15/16 Kamptraining bevers-, welpen en scouts (1/2)
23 Programma inspiratie middag voor leiding


November

5 ODIE (workshops)
24 Regionale Thema bijeenkomst (Financiële workshop)
26/27 Kamptraining bevers-, welpen en scouts (2/2)
30 ROSA


December

10+11 Houthakkerskamp


De regio kalender is ook beschikbaar als google agenda.
Share
Tweet
Forward
Pin
+1
Copyright © 2016 Scoutingregio Amsterdam-Amstelland, All rights reserved.


pas je voorkeuren aan | uitschrijven nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp