Copy
Nieuwsbrief EnergieRijkVoorst sept. 2011

Lokaal nieuws

1e laadpaal voor elektrisch rijden in Voorst:  De Gemeente Voorst is  weer was energie rijker! Deze zomer is  de 1e laadpaal voor elektrisch rijden in Voorst geplaatst en inmiddels aangesloten op het elektranet! Samenwerking tussen WeteringseBroek.nl en Van Dalen Installatietechniek. Voor meer informatie, klik hier.

Energie-borrel op 29 sept.: update & ter inspiratie

Op 26 mei in de Jachtlust hebben we u in grote getale mogen begroeten bij de eerste bijeenkomst. Wat waren we blij met de enorme opkomst! Sindsdien is er veel gebeurd. Graag willen we u via deze nieuwsbrief hierover informeren. In het najaar wordt er een volgende bijeenkomst georganiseerd, waar u een uitnodiging voor ontvangt zodra de datum bekend is. In de tussentijd zien we u graag in het Dorpshart op donderdag 29 september, zie verder in deze nieuwsbrief.

Ook leest u meer over een lokaal duurzaam nieuwtje, bezoek onze website voor interessante links om bv het filmpje van Wubbo Ockels nog eens te bekijken.

U vindt het leuk om dit initiatief verder te helpen? Dat horen we graag via info@energierijkvoorst.nl!
En tot slot: stuur deze nieuwsbrief door naar vrienden en bekenden. Zo krijgt ERV nog meer energie!
Links bovenaan treft u een link aan waarop u alleen maar hoeft te klikken.

Veel leesplezier!


Energie-avondje

Donderdag 29 sept. 19.30-21.30 u, Dorpshart Twello: gezellige avond met het laatste nieuws over ERV, 2 korte filmpjes ter inspiratie, en vervolgens een informeel gedeelte voor discussie en andere gesprekken. Laat u ons even weten of u komt? U kunt dit mailen naar info@energierijkvoorst.nl.
We zien u graag!

 


Energie-avondje

Donderdag 29 sept. 19.30 u Dorpshart Twello: gezeliige avond met 2 korte filmpjes ter inspiratie, en vervolgens een informeel gedeelte voor discussie en andere gesprekken.
Werkgroepen

Er zijn inmiddels een drietal werkgroepen gevormd, die door de afgelopen vakantieperiode heen aan de slag zijn gegaan. Deze werkgroepen zijn de volgende: "1e project Zonnepanelen", " Creatieve concepten" en "Marketing & comunicatie". In grote lijnen wordt er gewerkt aan achtereenvolgens een concreet voorstel om de collectieve aanschaf van zonnepanelen mogelijk te maken, mogelijke duurzame concepten voor de toekomst worden onderzocht, en willen we graag zoveel mogelijk mensen interesseren voor duurzame energie. Verder worden de voorbereidingen getroffen om begin volgend jaar een cooperatieve vereniging op te richten. 

Energietip!

Zorg ervoor dat je bank niet tegen de verwarming staat.  De warmte gaat je bankstel in en niet de kamer. Zet je bankstel dus op een handige plek in je woonkamer. Dit scheelt weer in de stookkosten.


Wat doen de buren?

Lochem Energie is ook een burgerinitiatief met als doel meer duurzame energie. Een verschil met EnergieRijkVoorst is dat Lochem Energie de energieleverancier wil worden voor de hele gemeente, en daarmee eigenaar van de te plaatsen zonnepanelen. Terwijl EnergieRijkVoorst het eigendom bij de burgers wil laten, zodat men zoveel mogelijk in de eigen energie kan voorzien. Lees meer op lochemenergie.net.

Filmpje Wubbo Ockels


Tijdens de presentatie op 26 mei is dit filmpje vertoond van Wubbo Ockels, een van de voortrekkers van duurzaam denken in Nederland. Op YouTube kun je dit nog een keertje bekijken, of het aan anderen laten zien. Klik hier om het filmpje te bekijken. Op de website staan meer links naar interessante filmpjes/ documentaires etc.
Ons emailadres is:
EnergieRijkVoorst
Kleine Emstermate 10
Terwolde, Gld 7396 BK
Netherlands

Add us to your address book