Copy
EnergieRijk Voorst volop in beweging

Succesvol 1e project ‘Zonnepanelen op particuliere daken’!!

Gezamenlijk is het ons gelukt! Zelfs nog voordat EnergieRijk Voorst een echte Coöperatie is, kunnen we spreken van een succesvol eerste project.
 
Als u door onze gemeente  rijdt dan ziet u op steeds meer woningen zonnepanelen verschijnen. Hiermee wordt duurzame energie opgewekt waarmee de huishoudens in een deel van hun elektriciteitbehoefte voorzien. De investering in de zonnepanelen verdient zich in 8 tot 10 jaar terug. Daarna heeft u nog 10 tot 20 jaar gratis stroom.
Wetenswaardigheden:
 • EnergieRijk Voorst heeft begin 2012 een interessant (prijs/kwaliteit/continuïteit – 20% korting) contract afgesloten bij CentroSolar, leverancier van zonnepanelen
 • Ruim 200 huishoudens hebben hun interesse voor zonnepanelen bij EnergieRijk Voorst kenbaar gemaakt
 • Bij ruim 150 huishoudens is een Voorster installateur langs geweest voor een schouw (is het dak geschikt voor zonnepanelen, voor hoeveel, wat gaat het kosten)
 • Er zijn ruim 100 offertes uitgebracht
 • De Voorster installateurs van Dalen, van Niel, Ten Hove, Hamu en Kerkhof hebben nu op bijna 40 daken zonnepanelen geplaatst.
 • Een aantal mensen heeft de offerte nog in overweging
 • Het aantal geplaatste panelen varieert van 3 – 30 per dak
 • In totaal zijn er nu 300 panelen geplaatst via EnergieRijk Voorst
 • Deze zullen in totaal zo’n 75.000 kWh per jaar leveren
 • Dat is gelijk aan het elektriciteitverbruik van 22 huishoudens
En dit is nog maar het begin.
EnergieRijk Voorst gaat nog veel meer zonnepanelen plaatsen. De overheid helpt binnenkort nog een extra handje mee met een nieuwe subsidie.
 
Profiteer nu van 15% subsidie:  tweede tranche zonnepanelen op particuliere daken
Vanaf 2 juli start een nieuwe subsidieregeling van het Rijk. Met deze regeling krijgt u 15% subsidie op de kosten van de panelen en toebehoren. Hiermee heeft u de panelen een jaar sneller terugverdiend.  Het maximale subsidiebedrag is €650,- per huishouden. Meer informatie over de subsidieregeling vindt u op de website van EnergieRijkVoorst.
 
Met de beschikbare subsidiepot kunnen in 2012 ongeveer 30.000 zonnesystemen worden gesubsidieerd. Maar u moet er snel bij zijn, want OP=OP. Op dit moment kan niemand inschatten hoe snel de pot leeg is. De zonnepanelen branche gaat uit van 2 tot 3 maanden, maar het kan ook sneller gaan.

EnergieRijk Voorst wil dat zo veel mogelijk inwoners van Voorst kunnen profiteren van de subsidieregeling. In het lopende project zonnepanelen hebben wij een zorgvuldige keuze gemaakt voor een leverancier voor zonnepanelen. Daarbij hebben wij kritisch gekeken naar prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Vanuit deze bestaande samenwerking kunnen wij ervoor zorgen dat u in korte tijd een offerte in huis heeft waarmee u snel subsidie kunt aanvragen. Hoe sneller u een aanvraag indient, hoe groter de kans op subsidie.
Op de site van EnergieRijkVoorst kunt u een inschrijfformulier invullen. Daarin kunt u direct een offerte aanvragen waarin u keuze heeft uit een aantal standaard pakketten. U heeft dan binnen een week een offerte in huis. U kunt op het inschrijfformulier er ook voor kiezen dat er eerst een installateur bij u aan huis komt voor een advies. Als u hier voor kiest, wordt binnen enkele dagen een afspraak met u gemaakt.
 
Bestuur EnergieRijk Voorst in de steigers
EnergieRijk Voorst is een initiatief van burgers voor burgers, voor de lange termijn. Doelstelling is de gemeente Voorst in 2030 voor 50% zelfvoorzienend in haar energieverbruik te laten zijn. Tegelijkertijd wilde EnergieRijk Voorst vanaf het begin met haar initiatief snel zichtbaar worden. Daarom heeft de regiegroep zich het afgelopen jaar enorm ingespannen om op korte termijn een eerste zonnepanelenproject te realiseren. Dat is gelukt. Met succes!
Nu is het tijd om uit te bouwen. Daarvoor hebben we de coöperatie nodig, een bestuur en veel enthousiaste vrijwilligers. De afgelopen weken is er intensief met kandidaat-bestuurders overlegd en kan de samenstelling van het bestuur i/o binnenkort bekend worden gemaakt:

Oprichting van de coöperatie EnergieRijk Voorst
Na toetsing van de statuten door de heer Gense van Schimmel & Plante, wordt op dit moment bij notaris Slaghekke de laatste hand gelegd aan de oprichtingsakte van de coöperatie. Naar verwachting zal de coöperatie binnen een aantal weken zijn opgericht. De oprichting zal eind september op feestelijke wijze worden gevierd. U zult daarover nader en tijdig worden geïnformeerd.
 
Een nieuwe website
Bij een nieuwe fase in de geschiedenis past een nieuw gezicht. EnergieRijk Voorst mag zich gelukkig prijzen met alle toegezegde hulp. Via Beursvloer Voorst heeft een aantal partijen zich aangemeld voor vrijwillige ondersteuning. Janine van Millingen (drukkerij DD&D uit Deventer) en Hedwig Peters (Business Focus uit Twello) zullen het bestuur professioneel ondersteunen op het gebied van marketing en communicatie. Roelina Dijk zal de nieuwe website bouwen en het benodigde fotomateriaal zal verzorgd worden door fotografe Wendy Willegers (WOW Fotografie uit Empe). Geweldig dat al deze mensen hier hun vrijwillige schouders onder willen zetten.
 
Vacatures
Hoewel al veel vrijwilligers betrokken zijn bij EnergieRijk Voorst, kunnen we nog extra handen en denkkracht gebruiken.
 • Voor het bestuur zoeken we nog iemand met een financiële/accountancy achtergrond, voor financiële controle en het opstellen van begroting en jaarrekening
 • Eventueel in combinatie met voorgaande functie: iemand met deskundigheid op het gebied van fondsenwerving en financieringsconstructies
 • Voor de PR en marketing commissie: mensen die zich in willen zetten als tekstschrijver, en een  webmaster, de beheerder van onze dynamische website in aanbouw
 • Voor de werkgroep zonne-energie projecten: deskundige mensen die in deze werkgroep mee willen draaien
Later komen we bij u terug voor medewerking aan diverse inhoudelijke projecten en werkgroepen. En indien u zelf nu wilt starten met een duurzaam project idee waarbij ERV kan helpen, dan horen we dat graag! 
Indien u belangstelling heeft kunt u contact opnemen met:

Joop Hasselman
Email: jfhasselman@concepts.nl
Telefoon: 06-53702713
of
Nanda Gilden
Email: nanda.gilden@gemeynt.nl
Telefoon: 06-29180145
 
 
 
 

De Omvormer

Copyright © 2012 EnergieRijkVoorst, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp