Use this area to offer a short teaser of your email's content. Text here will show in the preview area of some email clients.

Lokaal nieuws

Led-verlichting langs de toegangswegen naar Twello:  De Rijksstraatweg tussen Teuge en Deventer is voorzien van Led-verlichting. De provincie Gelderland streeft ernaar de openbare verlichting langs de provinciale wegen (de zogenoemde "N" wegen) te vervangen door een dimbare installatie om zo het energieverbruik en de lichthinder flink terug te kunnen dringen. De stalen masten hebben plaats gemaakt voor nieuwe aluminium exemplaren. Voor meer informatie, klik hier.

Volgende bijeenkomst op 8 december!

Zet deze datum alvast in uw agenda:  Op 8 december doen wij de plannen voor de coöperatieve vereniging EnergieRijk Voorst uit de doeken en wordt het eerste project met zonnepanelen gepresenteerd. Vanaf 8 december kunt u aspirant-lid worden van EnergieRijk Voorst en kunt u zich inschrijven voor het eerste project. Via deze nieuwsbrief, het Voorster Nieuws en op www.energierijkvoorst.nl  houden wij u op de hoogte van deze bijeenkomst en het eerste project.
Voor dit eerste project bereidt de werkgroep zonnepanelen een aanbieding voor samen met een geselecteerde leverancier van zonnepanelen en onze lokale installateurs. Prijs-kwaliteit, maatwerk, service en garantie zijn hierbij belangrijke criteria. Door collectieve inkoop zorgen we ook voor een scherpe prijs.
Locatie en excacte aanvangstijd worden later bekend gemaakt.

Op 29 september is er een tussentijdse kleine bijeenkomst geweest (de Energieborrel). We hebben de aanwezigen een update gegeven over waar we nu staan en wat er allemaal gebeurt. Klik hier om hier meer over te lezen.


Energietip!

Kamer verwarmen met luchtkussen onder de vloer: we weten allemaal dat warme lucht in een kamer opstijgt. Maar bijna niemand weet dat hetzelfde effect ook een kamer kan verwarmen. Een kwestie van isolatiemateriaal van luchtkussens onder de vloer aanbrengen, waardoor in de kruipruimte een warme laag ontstaat, die als een soort van extra vloerverwarming begint te functioneren. Lees meer.

Wat doen de buren?

Op 23 september waren we aanwezig bij de workshop "lokale initiatieven voor duurzame energievoorziening" in de Stedendriehoek, georganiseerd door het Planbureau van de Leefomgeving en netbeheerder Liander. Bestuurders en ambtenaren van de verschillende gemeentes waren aanwezig, en ook collega's van de andere lokalen initiatieven in de Stedendriehoek, o.a.: LochemEnergie, Zutphen aan ZET, Apeldoorn Energie Neutraal en Zonnehoven (De Worp). Alle plannen zijn in kaart gebracht,de randvoorwaarden, de kansen, de betrokkenen en de effecten geidentificeerd. In een volgende workshop wordt de betekenis van de plannen voor duurzaamheid berekend en de effecten van de diverse energie-initiatieven op de natuur en het landschap in de Stedendriehoek. We houden u op de hoogte!


Leuk filmpje!

TIjdens de Energieborrel werd een leuk filmpje getoond over duurzaamheid, met als prachtig voorbeeld de wijk in Heerhugowaard. Hier kunt u een filmpje bekijken van hoe sterk een gezamelijke en grootschalige aanpak binnen een relatief kleinere gemeente tot een indrukwekkend resultaat kan leiden. 
Ons adres is:
EnergieRijk Voorst
Goeman Borgesiusstraat 3
Twello, Gelderland 7391 VA
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek