Copy
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF JULI 2022

Almere, 6 juli 2022
 

Beste bewoners, ouders/verzorgers en belangstellenden,
 
Goed om jullie te informeren over de laatste ontwikkelingen voordat we de vakantieperiode ingaan. 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Voorbereidingen bouw in volle gang

  • Intakegesprekken door Amerpoort en het delen van de adviezen met het bestuur

  • Vanaf nu ongeveer nog een jaar ….

  • Bewoners stellen zich voor

  • De communicatiewerkgroep en het werven van medewerkers ….

  • Namen voor de groepen

  • Nobelhof in de pers

  • Belangrijke data


Hartelijke groet en een fijne zomerperiode toegewenst!,

Namens het bestuur van Nobelhof,
Caroline van Drongelen, Sypko Domela Nieuwenhuis en Jan Rozenbroek

 
Voorbereidingen bouw in volle gang

Het was nog even spannend, want we moesten officieel nog wachten op het passeren van de akte van grondoverdracht van het Rijksvastgoedbedrijf naar de gemeente en toen kon de notaris de akten op 28 juni jl. passeren voor de grondoverdracht van de gemeente aan de Alliantie. Misschien bent u al een kijkje gaan nemen? Wat is het toch een magische plek daar midden in de poldernatuur en dat uitzicht: fenomenaal.

Wij als bestuur vinden het leuk om af en toe te gaan kijken. Afgelopen zaterdagavond hebben we onderstaande foto’s gemaakt. De contouren van de kavel zijn nu goed zichtbaar (wat groot!) en het oppervlakte waar de gebouwen komen te staan  is al uitgegraven. Ook zijn de harde buitengedeelten, zoals de parkeerplaatsen al opgehoogd. Zo krijg je al een aardige impressie van het wooninitiatief.

Mocht je gaan kijken dan kan je het beste aan komen rijden via de Amaroqweg. Naar verwachting komt donderdag 7 juli de heistelling.

Intakegesprekken Amerpoort en het delen van de adviezen met het bestuur

Inmiddels hebben de ouders/verzorgers van ca. 20 kandidaat bewoners het intakegesprek afgerond. Een groot deel daarvan heeft het verslag goedgekeurd en al een advies vanuit Amerpoort ontvangen. Op dit moment zijn er 2 kandidaat bewoners die helaas een negatief advies hebben ontvangen. De ouders hebben het bestuur daarvan op de hoogte gesteld. Zodra de orthopedagoog van Amerpoort weer terug is van vakantie zullen wij als bestuur samen met de ouders en Amerpoort kijken aan welke condities voldaan moet worden om wel op een positief advies uit te komen. Het doel is immers om het wonen voor onze kinderen mogelijk te maken. 

Een oproep aan u allen om het advies dat u ontvangen hebt te delen met ons als bestuur, zodat wij een goed overzicht krijgen van de adviezen en wat dat betekent voor de organisatie van de zorg.
Vanaf nu nog ongeveer één jaar…
Ik (Jan) sprak een ouder n.a.v. het advies dat ze ontvangen had van Amerpoort. De ouder was in tranen. Niet omdat ze een negatief advies had ontvangen maar omdat ze zich realiseerde dat het nu wel heel snel dichterbij komt: haar zoon gaat ongeveer over een jaar uitwonen en het ouderlijk huis na zoveel jaar verlaten….  Wij kunnen ons voorstellen dat deze gedachte ook bij meer ouders is langsgekomen. Wij realiseren ons dat terdege en vragen onszelf ook af wat passend is in deze. Wat zouden wij als bestuur kunnen organiseren/faciliteren om dit te thematiseren? Is daar een aantal teams-sessies een oplossing voor? Of liever een aantal keer live bij elkaar? In een grote groep of juist in kleine groepjes? Is het daarvoor nodig dat de groepsindeling van de bewoners al bekend is of juist nog niet? Wij zijn benieuwd naar wat er onder jullie leeft en welke ideeën jullie daarbij hebben.
Bewoners stellen zich voor: leuke foto’s en een leuk verhaal over uw kind als toekomstige bewoner van Nobelhof
Het is een herhaalde oproep voor de ouders die er nog niet aan toegekomen zijn. In het kader van elkaar nog beter leren kennen (zowel de bewoners als de ouders) willen we graag benadrukken hoe belangrijk het is om een foto en een stukje tekst te uploaden op onze website. Leuk voor u en uw kind om te zien met wie hij/zij gaat wonen! Mocht er een reden zijn waarom u een foto niet wilt publiceren, zou u dat aan ons willen laten weten? Dank!
Kennismakingsdinertje van Jelle en Pippa in Amsterdam
De communicatiewerkgroep
en het werven van medewerkers…

De communicatiewerkgroep “De reis” heeft in een bijeenkomst eerste ideeën gegenereerd om de communicatie over dit wooninitiatief onder de aandacht te brengen van verschillende doelgroepen, waaronder m.n. zorgmedewerkers. Het komend jaar gaan we een aantal bewoners volgen op weg naar hun nieuwe woonstek en zullen dit beeldend gaan delen op sociale media.

Zoals jullie in de media hebben kunnen lezen is het ook in de zorgsector niet makkelijk om personeel te werven. Nu denken wij natuurlijk wel dat ons project zo uniek is, dat daar voldoende intrinsiek gemotiveerde kandidaat medewerkers op afkomen, maar dit moeten we niet onderschatten.  De communicatie zal o.a. op deze doelgroep afgestemd gaan worden. Mocht u mensen kennen waarvan u denkt, die zijn geknipt om op Nobelhof te komen werken, als professionele zorgmedewerker of als vrijwilliger, schroom niet om het initiatief onder hun aandacht te brengen. Een kennismakingsgesprek met één van de bestuursleden kan een goede eerste stap zijn.

.... en sponsors ....
Namen voor de groepen
Inmiddels hebben 3 ouders zich bij het bestuur opgegeven om deze opgave met elkaar te coördineren. Dat is heel leuk! We zorgen ervoor dat ze aan elkaar gekoppeld worden..
Nobelhof in de pers
Deze week verschijnt er een artikel n.a.v. een interview met Caroline en Jan als mede-initiatiefnemers. Dit zal gepubliceerd worden door Zenzo en aangeboden worden aan de pers. Ook zijn we gevraagd om mee te werken aan een artikel van een freelance journalist van Trouw en AD over hoe aandacht te blijven houden voor de mens en het verbinden van verschillende doelgroepen nu de focus vanuit de gestelde woningopgave op productie ligt. M.a.w. waar is de aandacht voor de sociale component..
 
 
 
Belangrijke datum
Noteert u in ieder geval alvast zondag 11 september 2022 in uw agenda. Dan willen we een feestelijk moment organiseren op de bouwlocatie met alle bewoners, ouders en belangstellenden om “het 1e paal-moment te vieren”.

Hier staan wij nu !

Activiteiten in Oosterwold

Growing Music on Tour

 
Nobelhof: Samen Wonen Samen Leven
LinkedIn
Copyright © 2022 Stichting Nobelhof, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Ons postadres is:
Stichting Nobelhof
Oevergriend 105
1356 EH  Almere, Flevoland  Netherlands

neem contact met ons op


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Nobelhof · Oevergriend 105 · ALMERE, Flevoland 1356 EH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp