Hoe je snel en gemakkelijk van je verkoudheid en keelpijn afkomt.
Europa Ayurveda Centrum
Online consulten

Beste lezer,

Er is weer van alles gebeurd achter de schermen van ons centrum. Gelukkig kon het allemaal binnen gedaan worden want buiten is het nog veel te koud. Maar over het weer ga ik het niet hebben. Daar zijn andere kanalen voor. Ik wou het hebben over een uiterst werkzame, goedkope, effectieve en tijdloze methode om snel van je verkoudheid en keelpijn af te komen.  Dit is een oude ayurvedische methode en heet Oil Pulling. Daarna wil ik het hebben over onze verdere stappen op  het internet. Tot slot nog een paar leuke linken naar bijzonder websites. Graag hoor ik van jullie welke tip je wilt voor mijn volgende mailing.

Tip bij griep, verkoudheid en keelontsteking
Een van de oudste reinigingskuren in de ayurveda heet oil pulling. Kost weinig en levert heel erg veel op.

Wat is oil pulling?
Neem 1 eetlepel koudgeslagen olie in je mond en begin met zuigen en duwen van de olie tussen je tanden door. Je zult snel merken dat dit moeilijk gaat vanwege de stroperigheid van de olie. Maar oefening baart kunst dus ga je nog even door. Duw de olie van de ene kant van je wang naar de andere kant en duw en zuig het tussen je tanden door. Na enige tijd – het liefst zo lang mogelijk – maar minimaal 3 minuten spuug je de olie uit. Je ziet als het goed is dat de olie spierwit is. In deze olie zitten heel veel afvalstoffen en bacteriën vanuit je mond.

Wat gebeurt er precies?
Door het spoelen met de olie wordt je stofwisseling gestimuleerd. Allerlei ongewenste wezentjes en afvalstoffen komen dan via de slijmvliezen van je mond in de olie terecht. Op deze manier kun je op een vrij gemakkelijke manier je lichaam ontdoen van heel erg veel afvalstoffen.

Welke olie moet ik gebruiken?
Koudgeslagen olie is het beste omdat deze olie niet verhit is en daardoor alle voedingstoffen bevat. Koudgeslagen olie is bijvoorbeeld zonnebloemolie, sesamolie of olijfolie. Je kunt een beetje variëren met de olie en kijken wat je het prettigste vind.

Chatbox bij de homepage
De oplettende kijker heeft rechtsonderin het scherm bij onze home-page www.ayu.nl een chatboxje gezien. Dat is handig want als je meteen een vraag wilt stellen dan kan dat onmiddellijk. Maar dan moet ik wel achter mijn computer zitten. Als ik aan het behandelen ben of consulten heb wordt de vraag opgeslagen en kan ik dat pas beantwoorden als ik weer terug ben. Maar zit ik wel achter de computer dan krijg je meteen antwoord op je vraag en dat is fijn.

Online consulten
Vanaf 1 april gaan wij beginnen met het aanbieden van online consulten. Het grote voordeel daarvan moge duidelijk zijn. Witharen ligt niet naast de deur voor de meeste mensen die ons bellen voor een afspraak. Heel veel mensen hebben nooit van Witharen gehoord, ikzelf ook niet voordat wij hier gingen wonen. Nu met de online consulten kunnen we de afstand heel klein maken. Maar ik moet er eerlijkheidshalve wel bij vertellen dat een consult waar je lijfelijk bij aanwezig bent wel de voorkeur verdiend. Maar goed als je ver weg woont of slecht ter been bent is dit toch een goede tussenoplossing. Ons skype adres is: europa.ayurveda.centrum

Cursussen online
We zijn begonnen met cursussen online aan te bieden.
Dat betekent dat je een cursus kunt kiezen en daar meteen mee kunt beginnen. Het klaslokaal staat 24 uur per dag open zullen we maar zeggen. Op dit moment is de cursus Tantric Astrology begonnen. De studenten hebben een inlogcode gekregen waarmee ze direct naar de pagina kunnen gaan waar de lessen staan. Je kunt de les net zo vaak kijken als je zelf wilt.  Per email wordt je op de hoogte gebracht van nieuwe lessen. Je kunt hier meer lezen over de online cursussen.

Leuke en nuttige websites
www.voorvrijekeuze.nl
Na een intensieve periode van voorbereiding is de stichting Voor Vrije Keuze opgericht. Voor Vrije Keuze is een stichting die zich inzet voor bevorderen van het recht op een vrije keuze en het recht op eigen verantwoordelijkheid van kinderen, jongeren en volwassenen.
www.parlandi.org
Mensen met een ernstige ziekte of alleenwonende ouderen kunnen na verloop van tijd het contact kwijtraken met hun naaste omgeving. Parlandi draagt daar een oplossing voor aan: met een gratis digitaal en afgeschermd logboek kunnen zij emoties, gedachten en belevenissen van zich afschrijven, en zo de naaste omgeving op de hoogte houden van hun situatie, het ziekteproces, de behandeling en de vooruitgang. Maar ook van andere, minder beladen onderwerpen – de vakantieplannen, de nieuwe bank of die ene mooie film.

Heb je een vraag aan ons?
Wanneer je graag over een bepaald onderwerp of kruidenpreparaat wilt lezen schrijf ons dan een emailtje terug. Wij willen hier graag op in gaan.

Copyright © 2013 Europa Ayurveda Centrum, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp