Voeding  is ons medicijn.


2 oktober 2012

Jonge stekjes

Diploma cursus Ayurvedische Voeding

Van 21 November tot en met 25 November 2012.
Investeer in uzelf. Investeer in uw voeding.
Weet wat u eet!

Ayurveda kan helpen bij Alzheimer

Voor het eerst is nu wetenschappelijk aangetoond dat het mogelijk is om het ontstaan en de ontwikkeling van Alzheimer te beïnvloeden door een verandering in de voeding en daaruit voortvloeiend de leefstijl. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 74 Alzheimer patiënten en 158 gezonde controles tussen de leeftijden van 65 en 90. Prof. dr. Gabrielle Nagel en haar onderzoekers van de Universiteit van Ulm uit Duitsland ontdekten dat de serumconcentratie van de antioxidanten vitamine C en beta-caroteen veel lager zijn bij patiënten met een lichte vorm van dementie dan in controle personen. >> verder lezen.

Voeding is het geheim voor een gezond en evenwichtig leven

Goede voeding is het geheim voor een gezond en evenwichtig leven. Toch is voeding het minst begrepen onderdeel van de huidige gezondheidszorg. Dat komt omdat goede voeding zoals wij dat in het westen kennen voor iedereen hetzelfde moet zijn. Dat is niet zo in de Ayurveda. Ieder mens is anders en iedereen reageert ook anders op voeding. Goede voeding voor de een betekent niet dat dit automatisch voor een ander ook zo is.>>verder lezen.

Diploma cursus Ayurvedische Voeding van 21-25 November 2012.

Deze vijfdaagse cursus is een training in het leren kennen en gebruiken van voedingsmiddelen op een Ayurvedische manier. De lessen zijn dan ook op de praktijk gericht, dat wil zeggen op het bereiden van voeding en het koken van maaltijden, maar ook hoe de kennis praktisch toegepast kan worden in het dagelijkse leven. Iedere les begint met theorie gevolgd door het koken van een volledige Ayurvedische maaltijd.>>verder lezen.
Copyright © 2012 Europa Ayurveda Centrum, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp