Copy
Delta i spännande uppfinnartävling!
Hej alla treor och fyror!

Vi heter Joanna och Malin, och det är vi som gör böckerna om Patrik, Irene och Pensionärsmakten. Vi älskar att hitta på uppfinningar, och vet att vi inte är ensamma om det.

Är ni påhittiga och bra på samarbete? Är ni intresserade av att fantisera? Har ni drömt om att uppfinna en makalös manick som kan göra något häftigt? I så fall är det här tävlingen för er! Nu är det nämligen dags för en fantasiuppfinningstävling.

För att delta i tävlingen behöver ni komma på en uppfinning. Vi vill att er mackapär ska ha ett namn, ett utseende och en förklaring på hur den fungerar.

Tävlingen riktar sig till skolelever i årskurs tre och fyra. Ni får delta klassvis med ett bidrag per klass. Klassen med den roligaste, intressantaste och bästa uppfinningen vinner en klassuppsättning av boken Den fantastiske Alfredo. Och vem vet, kanske uppfinningen dyker upp i nästa bok om Patrik och gänget?

Skicka in ditt bidrag senast 25.10 till:

Schildts & Söderströms
Bulevarden 7
00120 Helsingfors

Märk kuvertet med ”uppfinningen”.


Vänliga hälsningar,
Joanna och Malin
Fjärde boken om Patrik, Irene och den vilda Pensionärsmakten

Den fantastiske Alfredo

Patrik och Irene och Pensionärsmaktens kärntrupp har rest till Kanarieöarna. Här ska de sola och bada, och naturligtvis besöka Ralf och Reids nöjesfält.

– Det ska bli så skönt med semester! Inte en skurk så långt ögat når, säger Bengta-Louise och suckar lycksaligt.

Men snart spanar Patrik och Irene in ett helt gäng mystiska typer i hotellets lobby. Det är något underligt välbekant över dem … Och vem är egentligen Alfredo, muskelknutten som omger sig med ett hav av fjäskande beundrare?

Precis som i Klingenbergs och Vikström Eklövs tidigare böcker går det undan där Patrik, Irene och Pensionärsgänget drar fram. Berättelsen är rolig, full av finurliga infall och precis lagom spännande.

 
Shoppa loss med rabatt i vår webbutik

Här kan du köpa Den fantastiske Alfredo direkt från vår webbutik.

Med rabattkoden "Irene" kan du nu dessutom handla de tre tidigare böckerna i serien med 30 % rabatt! Erbjudandet är i kraft till den sista september och det går bra att betala mot faktura i vår webbutik.

Gå inte miste om det här kanonerbjudandet!

 
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Copyright © 2016 Schildts & Söderströms, Alla rättigheter förbehålles.