Copy
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
De Mussen, huis van de buurt
Buurthuis De Mussen, nieuwsbrief mei 2016
Uitreiking diploma's Vrouwen Vakschool
 
Afgelopen woensdag ontvingen 10 vrouwen uit de Schilderswijk een MBO-3 diploma Kinderopvang, uit handen van Wethouder van Engelshoven. 
De Vrouwen Vakschool is een samenwerking van de Stichting Ieder in Beeld en De Mussen. Een jaar lang hebben de vrouwen één dag per week onderwijs gevolgd en een paar dagen per week stage gelopen. Voor sommige vrouwen is dit het eerste diploma dat zij in hun leven halen En goed nieuws: 2 van de dames hebben al werk in de kinderopvang gevonden! 
Wethouder van Engelshoven benadrukte in haar speech het belang van de voorbeeldfunctie die deze vrouwen hebben, voor hun kinderen en in hun leefomgeving. De vrouwenvakschool voorziet in een behoefte: voor het volgende leerjaar is er al een wachtlijst van 50 vrouwen. 
De opleiding is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranje Fonds. 

Geslaagde meivakantie
 
Tijdens de meivakantie was er in De Mussen een veelijzijdig vakantieprogramma voor kinderen, tieners en jongeren. Meer dan 200 kinderen en jongeren hebben deelgenomen aan de activiteiten bij De Mussen en daarbuiten.
De meiden hebben een fantastisch kamp gehad in Heino en de jongeren hebben het Mussennest in Otterlo bezocht. Voor de thuisblijvers in De Mussen waren er kook- en creatieve workshops, er zijn gedichten gemaakt, oud-Hollandse spelletjes gespeeld en gesport. Maar we zijn ook veel naar buiten gegaan. Naar het Ambacht om te leren houtbewerken en naar de Kust Zeil Vereniging in Scheveningen voor plezier en spelletjes aan het strand. Het Kinderboekenmuseum is bezocht, het Museon en het Omniversum. 
Kortom; een hele geslaagde meivakantie! 

                       

 
Wandelen voor de Nationale Diabetes Challenge
 
Sport en bewegen is gezond voor iedereen, maar zeker voor mensen met diabetes. Daarom doen De Mussen en gezondheidscentrum De Koning mee aan de nationale Diabetes Challenge 2016. Vanuit De Mussen zijn er momenteel een dames- en een heren wandelgroep actief die de komende 20 weken wekelijkse een wandeling maken door de wijk en de stad. 
In het hele land wordt er in het kader van deze Challenge op 100 verschillende plaatsen gewandeld. In oktober worden alle wandelgroepen op de Veluwe verwacht om met elkaar te wandelen. De finish is bij Paleis het Loo. We hopen met zeker 20 wandelaars uit de Schilderswijk daar aanwezig te zijn. 
En dan maar hopen dat de wandelgroepen de smaak te pakken hebben gekregen en ook na oktober blijven wandelen!
Uiteraard zijn alle wijkbewoners welkom, ook diegenen die geen diabetes hebben. De diabetes Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door de Bas de Goor foundation

Beweegdiploma voor kleuters
 
Ook voor kinderen in de wijk is het belangrijk om al van jongs af aan te bewegen. Een vroege kennismaking met bewegen in combinatie met plezier vergroot de kans dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. Kinderen die van jongs af aan bewegen boeken vooruitgang op motorisch, fysiek, mentaal en cognitief terrein. 
Daarom heeft De Mussen beweeglessen voor peuters en kleuters in haar programma. Voor de deelnemende kinderen is er ook nog een écht beweegdiploma van de KNGU! 


 
Samenwerking met HOPE foundation
 
In het kader van het 90-jarig bestaan werkt De Mussen dit jaar samen met de HOPE foundation. De HOPE foundation helpt getraumatiseerde en gehandicapte kinderen om een waardevol leven op te bouwen door lessen en therapie in kunst en cultuur.
Zo kunnen de effecten van oorlog gedragen en verwerkt worden zodat een waardevol leven mogelijk wordt. De stichting is voornamelijk actief in Gaza en Palestijnse vluchtelingenkampen. 
TIjdens de Ramadan zal er in De Mussen een tentoonstelling te zien zijn van kunstwerken van kinderen van het Kinderkunstcentrum in Gaza. Ook zal er tijdens de Ramadan gecollecteerd worden voor de HOPE foundation. 
Tijdens de Iftar op 15 juni zal Ingrid Rollema te gast zijn en spreken over het werk van de foundation. Na de zomer zal voor de kinderen een sponsorloop worden georganiseerd. Zo hopen we dit jaar vanuit De Mussen dit hoopvolle initiatief met woord en daad te kunnen steunen. Meer informatie over de HOPE foundation kunt u hier vinden. 
Vrijwilligers gezocht
 
De vele activiteiten bij De Mussen zijn mogelijk dankzij de inzet van meer dan 100 vrijwilligers. Door vrijwilligerswerk bij De Mussen maak je het verschil en draag je bij aan de ontwikkeling van kinderen en hun ouders in de Schilderswijk. 
We hebben de volgende vacatures voor vrijwilligers:

Vrijwilligerscoördinator 
De beroepskracht bij De Mussen heeft onvoldoende tijd om de meer dan 100 vrijwilligers de aandacht te geven die zij verdienen. Het zou fantastisch zijn als zij hierbij geassisteerd wordt! Werving en selectie van vrijwilligers hoort ook in het takenpakket.

Taaldocent
We zoeken een vrijwillige taaldocent die wekelijks taalles wil geven aan een groep moeders. 

Docent computervaardigheden
We zoeken iemand die een basiscursus computervaardigheden kan geven. 

Vrijwilligers voor de zomervakantie activiteiten
Er ligt weer een fantastisch zomerprogramma klaar voor de kinderen, jongeren en meiden. We verwachten deze zomer meer dan 150 deelnemers; dus alle hulp daarbij is welkom! 

Indien u interesse heeft, laat het ons dan weten: bel of mail naar info@demussen.nl 
 
Jaarverslag 2015
 
Het jaarverslag van 2015 kunt u hier inzien.                                                                                         
 

Aanmelden / Afmelden / Doorsturen

De Mussen
Hoefkade 602
2526 CM Den Haag
070-3888700
info@demussen.nl