Copy
Bekijk de nieuwsbrief in je browser
De Mussen, huis van de buurt
Buurthuis de Mussen, nieuwsbrief februari 2016
We bestaan 90 jaar!
 

Dit jaar is het 90 jaar geleden dat De Mussen werd opgericht. In 1926 kwam meester De Bruin naar de Schilderswijk en heeft hij zijn leven in dienst gesteld om kinderen en jongeren in de wijk een betere toekomst te geven. Voor dit levenswerk heeft hij als enige Nederlander de prestigieuze Albert Schweitzer prijs ontvangen.

Anno 2016 is de missie van De Mussen nog steeds het bieden van kansen aan kinderen, jongeren en hun ouders in de Haagse Schilderswijk. Dit doen we met een enthousiast team en meer dan 100 vrijwilligers!

Het lustrumjaar zal niet onopgemerkt voorbij gaan, het gehele jaar zullen er activiteiten zijn om dit bijzondere jaar te vieren. Er is een veelzijdig programma van feestelijke en serieuze activiteiten. Zo zal er voor jong en oud een groot buurtfeest worden georganiseerd en met de vrijwilligers gaan we een dagje weg. Daarnaast komt een conferentie over de werkzaamheden van de Schilderswijk Moeders en zal er een Jeugd Tribunaal worden georganiseerd, waar er samen met kinderen en ouders in de wijk zal worden gekeken of er heden ten dagen voldoende mogelijkheden zijn voor spel en recreatie voor kinderen in de wijk. Een uitgebreid programma volgt later!

Toost op de stad Den Haag
 

De directeur van De Mussen, Nicoline Grötzebauch, heeft in de Koninkijke Schouwburg bij de voorstelling Dinner for One, op verzoek van de theatermakers, een toost uitgebracht op de stad Den Haag. Zij pleit in haar toost voor een minder gesegregeerde stad, met gelijke kansen voor kinderen van het Veen en het Zand.
En voor meer ontmoeting, vriendschap en liefde. Want wat is vrede en recht zonder de liefde? Klik hier de tekst van de toost.

SJOET! project afgerond
 Afgelopen maand werd het SJOET! project afgerond.

SJOET! staat voor Schilderswijkse Jongeren Ontwikkelen Eigen Talent.

De afgelopen jaren hebben jongeren zich bezig gehouden met verschillende vormen van kunst, zoals theater, fotografie, mode, koken en rappen. In groepsverband werkten zij, onder begeleiding van een professionele kunstenaar, samen aan een eindpresentatie. Zo leerden ze niet alleen meer over een bepaalde kunstvorm, maar leerden ze ook samenwerken. Als eindpresentatie hebben de jongeren met een kok een maaltijd bereid en opgediend aan 100 vluchtelingen. Het was een groot succes; de vluchtelingen waren blij om er eens een avondje uit te zijn en de jongeren konden trots zijn op hun prestatie.

SJOET! werd mede mogelijk gemaakt door:
                             \

Theadora Boasson en Fonds Schiefbaan Hovius. 
 
Bijdrage voor de Schilderswijk Moeders
 

Door een bijdrage van het KANS Fonds zullen de Schilderswijk Moeders in 2016 extra getraind worden in het geven van opvoedingsondersteuning en budgetcoaching. Met deze training kunnen zij nu nog beter ondersteuning bieden aan ander moeders in de wijk.
Opvoeden van kinderen en/of rondkomen van een minimum inkomen is niet altijd gemakkelijk. Als u hierbij een extra steuntje nodig heeft en/of vragen heeft kunt u langskomen op het spreekuur van de Schilderswijk Moeders op dinsdag- en donderdagochtend tussen 9.30 en 11.30 uur.

Wij zijn het Kans Fonds zeer erkentelijk voor hun bijdrage.

 

Steun van Rotary ´s-Gravenhage
 

Het afgelopen jaar ontving De Mussen financiële én morele steun van Rotary Club ´s-Gravenhage.

Zo hebben we met de extra bijdrage van de Rotaryclub de huiswerkbegeleiding kunnen uitbreiden. Maar ook banken voor de meidenkamer én extra speelgoed voor de speelotheek aan kunnen schaffen. Het is zeer verheugend om te merken dat, net als in de tijd van Meester de Bruin, Haagse burgers onze werkzaamheden ondersteunen!

Kinderboekenkastjes
 

Verspreid in De Mussen staan drie kinderboekenkastjes.
De kinderen kunnen daar boeken uit lenen en als ze uit zijn gelezen weer ruilen voor een ander boek. En als ze een boek héél mooi vinden mogen ze het houden (wel eerst aan de juf of meester vragen!).

Het is fijn als er regelmatig nieuwe boeken in het kastje staan. Dus zijn uw (klein) kinderen al wat groter en liggen hun kinderboeken te verstoffen op zolder? Breng ze naar De Mussen, het kan de kinderen in de Schilderswijk veel leesplezier geven!

 

Aanmelden / Afmelden / Doorsturen

De Mussen
Hoefkade 602
2526 CM Den Haag
070-3888700
info@demussen.nl