Informatie over de activiteiten die op en rond 4 en 5 mei plaatsvinden in Amsterdam.
Beste lezer,

Op veel plekken werken we aan een bijzonder en veelzijdig Amsterdams programma op 4 en 5 mei. Hieronder bieden we alvast informatie over een deel van het programma. Lees de komende weken via onze nieuwsbrief, website of Facebook meer over de meer dan 250 activiteiten in Amsterdam. Ook verschijnt 2 april onze app, en op 29 april een speciale bijlage van Het Parool.

Organiseert u ook een activiteit op 4 en 5 mei?
Meldt u dan aan voor onze bijeenkomst op vrijdag 28 maart (16.30 uur in de Tolhuistuin), via een mail aan info@4en5meiamsterdam.nl.

Hartelijke groet,
Namens het Amsterdams 4 en 5 mei comité,
Ronnie Kroes
communicatie

Line-up Bevrijdingsfestival Amsterdam rond

De line-up van Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen in het Westerpark is rond! Op het grote Bevrijdingspodium spelen Kensington (Ambassadeur van de Vrijheid), Beans & Fatback, Sven Hammond Soul, Amsterdam Klezmer Band XL, Cheaters, Giant Tiger Hooch en Adam & The Relevants. Podium Mozaïek en het Nederlands Blazers Ensemble presenteren vrijheidsliederen uit vele landen. Op de SENA Talent Stage o.a. My Baby, Dennis Kolen, The Silverfaces. La Corneille, The Benelux en Sofia Dragt. Maar er is veel meer te doen in het park!

Bekijk het hele programma op www.hetvrijewesten.eu en lees meer over de zeven (muziek en dance) podia, VPRO Tegenlicht & Movies That Matter, festivalmarkt en het verhalenfestival.
(foto Bevrijdingfestival Amsterdam - de fotomeisjes)

Vrijheidsmaaltijden door heel de stad

In parken, podia, op pleinen en in huiskamers: op vele locaties vieren we Bevrijdingsdag met de Vrijheidsmaaltijd. Door heel de stad zijn er maaltijden met kleine of grote verhalen: sommige eenvoudig en intiem, andere juist met een uitgebreid programma eromheen. Op alle tafels ligt het Vrijheidsbrood, speciaal voor 5 mei ontworpen door Eetontwerper Marije Vogelzang. De langste tafel staat aan de noordelijke IJ-oever, van de Buiksloterwegveer tot het EYE Filmmuseum, waar honderden deelnemers samen de Bevrijding vieren. In vijf stadsdelen organiseert Bite Me samen met lokale partners en buurtbewoners StraatDiners. Schuif aan of kook mee in Noord, Nieuw-West, West, Oost of Zuidoost. Of je nu met vrienden wilt eten, met politici, met muziek, met gedichten of met een stevige discussie, je kunt overal aanschuiven.
Bekijk hier alle maaltijden in de stad.
(foto Vrijheidsmaaltijd Streetdiner 2013 - Jurgen Koopmanschap)

Theater na De Dam

Voor de vijfde maal vindt op 4 mei om 21.00 uur Theater Na de Dam plaats. Een uniek moment waarbij theater en herdenken samenvallen op een manier die aanspreekt. Een greep uit de viertien voorstellingen: in de piste van Koninklijk Theater Carré maakt zangeres en actrice Hadewych Minis een eenmalig theaterprogramma samen met diverse gastmusici en in verschillende stadsdelen maken jongeren voorstellingen over hun buurt tijdens de oorlog. Acteur Tomer Pawlicki speelt in theater De Brakke Grond zijn controversiële monoloog ‘Dankzij de oorlog.’ Kijk voor alle theatervoorstellingen op  www.theaternadedam.nl.
(foto Hadewych Minis - Nine IJff)


Na De Dam: Film & Concert

Naast de theatervoorstellingen staan er op 4 mei ook films en concerten op het avondprogramma. Met onder meer het 4 mei concert Different Trains in het Concertgebouw waar Radiohead & Reich door Zapp4 en het Mondriaan Kwartet ten gehore worden gebracht. In het Muziekgebouw aan ’t IJ vertolkt de Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj gepassioneerde kerkmuziek van Antonio Vivaldi. In de bioscopen Rialto, De Uitkijk en EYE zijn de films De slag in de Javazee, Leedvermaak en Ida te zien.
Bekijk het gehele programma van Na De Dam.
(foto Mondriaan Kwartet - Bruno Deville).
Volg ons op Twitter    Like ons op Facebook   Stuur door naar een vriend
afmelden  gegevens bijwerken