Copy
View this email in your browser

Eerste nieuwsbrief


Lees alles over de activiteiten van vzw De Gouden Bron


Hallo vrienden en sympathisanten. Je krijgt onze eerste nieuwsbrief omdat je in het verleden interesse toonde voor één van onze activiteiten. Hier is een overzicht van wie wij zijn en waar wij voor staan. Ook geven we je een blik op onze toekomstplannen.
Onderaan deze mail kan je je gegevens op onze mailinglijst aanpassen of jezelf uitschrijven. Je mag ook geïnteresseerde vrienden uitnodigen door hen deze mail door te sturen, want onderaan is er een link om je voor onze nieuwsbrief in te schrijven. Je ontvangt onze nieuwsbrief ongeveer 2 keer per jaar en je krijgt uitnodigingen voor activiteiten en promoties. Veel leesplezier!


 

Wie zijn wij


Op 27 augustus 2011 zag vzw De Gouden Bron het licht, opgericht door Britta Hoeyberghs, Luc Pintens en Ymir Pintens.
Begaan met de natuur en de mens bundelden we onze passies en talenten om ons steentje bij te dragen tot een gezonder leven in een evenwichtigere samenleving en dat in harmonie met de natuur. Dit door bewustmaking, healing, workshops, cursussen, lezingen en campagnes. We werken ook samen met andere organisaties zoals
vzw Plukrijp en Het Zomererf.
En geregeld sluiten collega soundhealers en andere healers zich bij ons aan.
Klik HIER naar onze website voor een uitgebreide kennismaking.
 
Britta Hoeyberghs: voorzitster
 Is artieste in zang, dicht- en schilderkunst en heeft ongeveer 20 jaar ervaring als healer en soundhealer. Ze werd oa getraind door Lieve Haudenhuyse en Ronald van de Peppel. Als medium laat ze je ervaren waar jouw ziel wordt geraakt en door middel van liefde en bewustzijn opnieuw kan gaan stromen.
Britta startte in 2000 met soundhealingen. Ook stond ze op het podium met Bo SpaenC, Brightness en alleen met haar eigen nummers.
Britta stelt zich ten dienste van mens, dier en natuur om verlichting te brengen in oude gewoonten die niet meer werken. Samen transformeren we tot een steeds bewuster aanwezig zijn in de levensstroom.
Luc Pintens: secretaris - penningmeester
Heeft zijn wortels in het theater-gebeuren en werkte eveneens met autistische jongeren. Zijn uitgebreide ervaringen, talenten kennis en zijn diepe compassie stelt hij ten dienste van alles wat leeft. Als uitvinder, Reiki-healer, muzikant en knutselaar heeft hij unieke technieken ontwikkeld onder de noemer frequentie-wellness. Hij is een meditatief stiltepunt voor al onze projecten. Maar bovenal is Luc IMKER en is hij oprichter van het project Hapicultuur dat "serieus" in de lift zit. Je kan er HIER alles over lezen.
Ymir Pintens: bestuurslid
Artiest en bedrijvig in de smeedkunst. Genaamd naar de reus uit de IJslandse mythologie eert hij zijn afkomst door zijn liefde voor fantastische verhalen. Ymir beoefent het middeleeuws zwaardvechten en hij ontwerpt en smeedt zijn eigen wapens en sieraden. Ambachtelijke kunsten zoals smeden zijn onmisbaar in de toekomst waar kleinschaligere samenlevingen onderling handel drijven.
Kom dans met ons mee in de bron, de zoete nectar van de gouden zon.
 Wat doen wij


"De ochtendstond heeft goud in de mond", dat kan in ieder geval wel over onze bijtjes gezegd worden. Eindelijk breekt de zon door de wolken en er klinkt gezoem in de tuin dat het een lieve lust is.
Onze bijtjes helpen lustig te blijven rondvliegen, is één van de grote passies van vzzzzzw De Gouden Bron. Het is niet voor niets dat honing wel eens vloeibaar goud wordt genoemd, het is een kostbaar en heilzaam goedje dat we maar al te graag van de bijen gebruiken. Maar de mens heeft te lang geen rekening gehouden met het grotere plaatje, de gezondheid van de bijen, de gezondheid van de natuur en onze eigen gezondheid zijn delicaat met mekaar verstrengeld. Dit evenwicht is verstoord maar we hebben alles in onze mars om dit tij te keren, hier kan je alvast wat meer lezen over hoe De Gouden Bron hieraan meehelpt.

Dat al het leven met mekaar verbonden is beseffen we bij de Gouden Bron maar al te goed. Het is voor ons de reden om elke ochtend op te staan. Een gezonde, bewuste geest in een gezond lichaam, werkend voor een gezonde samenleving, dat is onze maatstaf. Bij ons zit je dan ook aan de bron van een reeks technieken, vaardigheden en hulpmiddelen om je eigen natuurlijke evenwicht terug te vinden. Bio-logisch leven, soundhealing, healing en counseling, Reiki, human body-field... een rijk aanbod aan instrumenten, ten dienste van mens en natuur.

Om de brede waaier aan diensten overzichtelijk weer te geven, staan onderaan onze huidige drie belangrijkste thema's. Als je dan op het icoontje klikt kom je uit op een website waar alle informatie staat over de activiteiten van jouw keuze.

 Agenda


Onze activiteiten in de nabije toekomst, noteer ze alvast in je agenda!
Zondag 16 juni:
staan we een hele dag op de Natural revolution beurs in het ontmoetings- centrum Rooierheide te Diepenbeek, met een standje van Hapicultuur. Je kan er kennismaken met het bijenproject, onze artisanale zalf uitproberen, zaadjes voor bij-vriendelijke bloemen, zelfgemaakte bijenwaskaarsen en onze prachtige zef ontworpen stickers van Give bees a chance kopen!
Vrijdag 21 juni:
Vanaf 19u00, Zonnewende Soundhealing van Fragrance te Sensua Natura in Herselt.
Met geleide meditatie.
Breng je matje en dekentje mee.
12€, drankje en versnapering inbegrepen.
Reserveer HIER

Zondag 23 juni, 14 juli en 1 september
Staan we met ons vzw-kraampje op de super gezellige rommelmarkt van het Dageraadsplaats te Antwerpen, waardevolle rommel te verkopen ter ondersteuning van onze werking. Ook onze zalfjes, kaarsjes, dichtbundels en zaadjes zullen er zijn. Heb je al "rommel" genoeg dan mag je ook altijd gewoon een donatie in ons potje steken.

 


Onze plannen
 

vzw De Gouden Bron heeft een actief jaar achter de rug, met soundhealingen, lezingen en cursussen over apicentrische bijenteelt. Er zijn veel bijenvolken bijgekomen en met een groep enthousiastelingen en cursisten doen we er alles aan om deze bijen op een natuurlijke wijze zo sterk mogelijk te maken.

Op het vlak van healing is Britta zich aan het bijscholen met een innovatief hulpmiddel, de NES-therapie genaamd: NES staat voor Nutri-Energetic System, een methode, door Peter Fraser en Harry Massey ontwikkeld, die ons in staat stelt om snel inzicht te krijgen in het Human Body Field of het energetisch veld via een scansysteem. NES maakt het bio-energetische zichtbaar en begrijpelijk aan de hand van kleurcodes en schema's. Op deze manier kan je zien aan welke zwakke schakels je moet werken. Van dezelfde makers gebruikt Britta nu al een verbluffend apparaatje dat vele toepassingen heeft: de miHealth. Het werkt op de energetische, magnetische en electrische pulsaties van alle leven in. Het principe is dat verstoringen in deze velden in en om ons heen worden opgezocht en de impuls krijgen om hun balans te herstellen. Het eigen genezingsvermogen wordt dus sterk gestimuleerd. De miHealth wordt met de hand bediend en werkt zeer diepgaand, het effect is onmiddellijk merkbaar al hebben sommige klachten meerdere behandelingen nodig. Je kan deze therapie nu bij Britta verkrijgen, contacteer haar HIER.

Ander groot nieuws is dat we zijn verhuisd naar Schilde waar we volop aan het settelen en netwerken zijn. Er dienen zich nieuwe kansen aan op het terrein waar we nu wonen. De Gouden Bron kan een heus centrum worden met een multifunctionele zaal,  gastenverblijven en een moestuin. Wil je hierover mee nadenken, neem dan eens een kijkje in de facebookgroep: Denktank centrum De Gouden Bron

Vrijwilligers gezocht!


We kunnen alle hens aan dek gebruiken wanneer we hier met de grootse werken beginnen. Het eerste dat moet worden aangepakt is het dak en het grondvocht. Volgend jaar zouden we dan een verdieping op het huisje willen zetten als multifunctionele ruimte. Het tuinhuisje richten we in als eerste gastenverblijf. Er is ook plaats en materiaal om een serre te zetten. Wie heeft know-how, tijd, materiaal, of enthousiasme? Wie voelt de klik en kan zich vinden in onze doelstellingen? Meld je zo vlug mogelijk bij ons aan!

De vzw is ook dringend op zoek naar iemand die ons kan bijstaan met de administratie. Enkele uurtjes per week, waarvoor je een vrijwilligers vergoeding kunt krijgen of waardebons waarmee je van onze diensten kunt profiteren.
Als boekhouden jouw talent is, laat niet langer op je wachten, je wordt hier met open armen verwelkomd.

Luc kan ook altijd een helpend handje gebruiken bij het imkeren en het maken van de kasten etc. Interesseert je dit, neem dan contact op met hem.

Vind je al die linken maar al te link, dan kan je ons ook nog steeds bereiken op 'the old-fassion way':

vzw De Gouden Bron
Rinkvenseheide 3
2970 Schilde
033379762

Geloof het of niet we hebben zelfs al eens echte brieven ontvangen ook. Allemaal welkom.
Activiteiten van De Gouden Bron


Fragrance: Sound & Healing.


Welkom in de wereld van klank en heling. Laat je betoveren door geluiden uit de hele wereld. Laat je onderdompelen door een warm bad van relaxatie en liefdevolle aandacht. Laat je meevoeren op een innerlijke reis, begeleid door professionele soundhealers die luisteren naar jouw noden.
Fragrance kan je boeken voor allerlei gelegenheden, contacteer ons HIER.


Onze eerstvolgende Soundhealing gaat door in Sensua Natura te Herselt op 21 juni 2013 om 19u00. Voor meer informatie en om te reserveren, klik HIER

Facebook
Facebook

 


HapicultuurOf 'give bees a chance'. Hapicultuur komt van happy en apicultuur: bijenteelt. Hapicultuur helpt de bijen hun natuurlijke weerstand terug te vinden door hen levensomstandigheden aan te bieden die zo veel mogelijk bij hun natuurlijke gedrag en noden past. Ook speelt Hapicultuur een belangrijke rol in de bewustwording onder de mensen door lezingen, cursussen, uitleg in de media en netwerken. Bezoek de website HIER en schrijf je eventueel in voor het forum.
Facebook
FacebookHealing & counseling


'Mijn wolken treurend in het duister, vergeten dat zijzelf de zon verborgen houden.' Rabindranath Tagore

Jij bent al heel, je kan je bij De Gouden Bron dit weten herinneren. Doorheen het kluwen van condities en verstoringen van lichaam en geest vind je met onze hulp je eigen balans terug, waardoor je zelfhelend vermogen en helder bewustzijn weer optimaal gaat werken.

Het principe van deze healing is beschikbaar in verschillende vormen. Lees ons groeiend aanbod HIER.Tot de volgende keer


Ik ben er zeker van dat we mekaar weer gauw zullen ontmoeten. Ondertussen blijft het hier van de creatieve activiteit borrelen. Kom gerust eens langs voor een babbeltje, een drankje, een bezoekje aan de bijen of een healing.
Laat van je horen en wij houden je op de hoogte.

Vele groetjes,
de redactie ;-)
Share
Forward to Friend
+1
Share
Tweet
Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je HIER in voor onze nieuwsbrief
of bezoek ons op FaceBook
of bezoek ons op FaceBook
Copyright © 2013 De Gouden Bron, All rights reserved.
unsubscribe from this list    update subscription preferences