Geachte relatie,

Hierbij de afgelopen twee weken op Wikistedia.nl verschenen artikelen. Wil je bijdragen? Laat het ons weten en schrijf mee!

Met vriendelijke groet,

Marieke Nievergeld-Schijvens
Communicatieadviseur


@mpanievergeld
@wikistedia
Bewust 'verdwalen' in je eigen stad
Geplaatst door  op 30/08/2012

Vrij bewegen door de stedelijke ruimte zonder vooropgezet plan of idee. Dat kan met de nieuwe smartphone app Drift. Deze app functioneert in wezen als een speurtocht. De gebruiker krijgt opdrachten om tijdens zijn ‘tocht’ te voltooien. Drift is ontworpen om mensen aan te zetten om naar buiten te gaan en hun leefomgeving te verkennen. Een ‘foute’ route bestaat niet. De gebruiker maakt foto’s en deze worden toegevoegd aan het online fotoalbum dat voor iedere Drift gebruiker toegankelijk is. Kijk hieronder hoe het werkt. Lees verder


Europese voorbeelden van seniorenhuisvesting
Geplaatst door irjam Brinks op 28/08/2012


De Europese koepel van nationale en regionale volkshuisvestingsorganisaties, Cecodhas, laat internationale voorbeelden zien van verschillende vormen van seniorenhuisvesting in Europa. In de publicatie: ‘Preparing the future’ worden 19 voorbeelden gegeven van meergeneratiewonen, inter- en intragenerationele solidariteit, technologische vernieuwingen, vergrijzing in het groen en actief ouder worden. Lees verder

 
Kopen via digitale muur
Geplaatst door  op 23/08/2012


Sportmerk Adidas heeft een nieuwe winkelvloer ervaring bedacht. Op een digitale muur kan de klant verschillende schoenen zien en ‘uitproberen’. Alle informatie over het product is via het digitale scherm op te vragen. Met deze manier van verkopen verandert de rol van de medewerker. Ook het doen van de aankoop gaat digitaal. De medewerker geeft een tablet waarmee de klant de gewenste schoenen kan kopen. 
Lees verder
Waar moet de afgestudeerde wonen?
Geplaatst door Mirjam Brinks op 21/08/2012

Studentensteden kampen met een groot tekort aan woningen voor afgestudeerden. Vooral in Amsterdam en Utrecht kunnen afgestudeerden geen kant op. Dit leidt tot een uittocht van talent. En juist deze zogeheten kenniswerkers zijn belangrijk voor de economie en de concurrentiepositie van de steden. In Amsterdam studeren jaarlijks zo’n 7000 studenten af. In Utrecht zijn dat er ieder jaar ruim 3.000. Alle metropolen worstelen hiermee. De ingezakte woningproductie en stagnerende doorstroming verergeren dit probleem. De afgestudeerden zijn gehecht aan de stad. Ze willen blijven wonen in een levendige omgeving niet te ver van het centrum en nabij het openbaar vervoer. 

Lees verder


Je ontvangt deze nieuwsbrief van Wikistedia, omdat je aangemeld bent met het e-mailadres <<E-mailadres>>. Indien je geen nieuwsbrief meer wil ontvangen kun je hieronder op unsubscribe klikken.
Email Marketing Powered by Mailchimp