Geachte relatie,

Hierbij de afgelopen twee weken op Wikistedia.nl verschenen artikelen. Wil je bijdragen? Laat het ons weten en schrijf mee!

Met vriendelijke groet,

Marieke Nievergeld-Schijvens
Communicatieadviseur

  @mpanievergeld
  @wikistedia

The future of is already here
Geplaatst door Mirjam Brinks, op 16 March, 2012

Volgens Lynda Gratton, auteur van The shift: the future of work is already here, staan we voor een revolutie die vergelijkbaar is met de industrialisatie aan het eind van de 18e eeuw. De manier waarop wij werken gaat fundamenteel veranderen. Wat de afgelopen decennia als normaal werd beschouwd – werkdagen van 9 tot 5, je hele leven bij één werkgever blijven, werken met collega’s die we goed kennen, vrije weekenden – gaat in de komende jaren verdwijnen.

In haar boek adviseert Gratton individuen over hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden op de toekomst van werk. De toekomst gaat over samenwerken. Toppers in de toekomst (en nu ook al) werken niet meer voor je. Ze willen met je samenwerken. Ze willen joint ventures met je sluiten. Ze willen hun bedrijf aan je verkopen en tijdelijk aan je verbonden zijn. Echte toppers zullen niet meer full time voor je werken, zo zegt zij in onderstaand interview over haar boek.


 Winkel zonder webshop straks ondenkbaar
Geplaatst door Mirjam Brinks, op 15 March, 2012

“Op termijn is iedere winkel ook digitaal”, zegt Jorine de Soet, eigenaar van KIR, Kordaat in Ruimte, een adviesbureau dat zich bezighoudt met visievorming op en het (her)ontwikkelen van winkelcentra en centrumgebieden. De Soet verwacht voor de komende jaren grote veranderingen als het gaat om winkels. “Ik geloof op termijn niet meer in fysieke winkels zonder internet. Wel in internet zonder fysieke winkelunit.” Lees verder

Durf te experimenteren met lege winkelpanden
Geplaatst door De Mannen van Schuim, op 13 March, 2012

Vaak denken we dat we leegstand van winkels, straten en kantoren moeten oplossen door nieuwe plannen te maken, door straten mooi in te richten en meer bomen te planten. Sfeer maken door een betere straatverlichting. Kortom, we denken dat het probleem een ‘hardware’ probleem is. Niets is echter minder waar. Dat we kunnen stoppen met dit traditionele denken toont Australiër Marcus Westbury aan tijdens zijn TED lezing afgelopen november. ‘Cities as Software’ gaat over het programmeren van leegstaand vastgoed, de ‘softe’ kant dus. Hij toont aan dat er een fantastische manier is om de leegstand op te lossen en voor de langere termijn waarde toe te voegen aan een stad. Namelijk door los te laten. Lees verder

 Stad als attractiepark
Geplaatst door Mirjam Brinks, op 9 March, 2012

De Braziliaanse filmmaker Fernando Livschitz laat ons kennismaken met de stad als attractie. In zijn film ‘Inception Park’ maakt hij met hulp van visuele effecten kermisattracties tot onderdeel van de stad. Zo vliegt de achtbaan over de straten en daken van de stad. Het filmpje laat een scenario zien van de stad als een groot attractiepark.


 


Duurzame leefstijlen veranderen steden
Geplaatst door Mirjam Brinks, op 8 March, 2012

Steeds meer mensen veranderen hun leefstijl en bijbehorend consumptiegedrag, zo blijkt uit het recent verschenen rapport Sustainable Lifestyles: Today’s Facts & Tomorrow’s Trends (pdf). Volgens het onderzoek veroorzaken nieuwe initiatieven en sociale innovatie een verschuiving naar duurzame leefstijlen in Europa in 2050. Dit heeft een positieve invloed op het milieu, de economie en op het aanzien van een stad. Lees verder

Een vreemd gebouw moet je laten staan
Geplaatst door Gerben van Dijk, op 6 March, 2012

Vandaag aandacht voor herbestemmen of slopen. En wel specifiek voor de Van der Klaauwtoren in Leiden. De winnaar van de ‘Jonge Leidse Monumentenprijs 2011’ aan de Kaiserstraat dreigt gesloopt te gaan worden. Hoewel hergebruik van de toren prima mogelijk is, wil de Universiteit Leiden hier niets van weten en de gemeente Leiden zegt niets meer tegen de voorgenomen sloop te kunnen doen. De universiteit die verantwoordelijkheid jegens de samenleving als kernwaarde heeft, zou op z’n minst open moeten staan voor heroverweging van de genomen beslissing. Keuzes maken voor sloop of herbestemming hebben een belangrijk effect op wonen, werken en winkelen in 2030 – het motto van Wikistedia. Lees verderJe ontvangt nu elke twee weken een nieuwsbrief met daarin de laatste artikelen van Wikistedia. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op unsubscribe from this list.
Email Marketing Powered by Mailchimp