Copy

Agenda

AJK Oss: Praktijk en het nut van rundveebeoordelen
3 januari @ 20:15 uur

Werkgroepavond Verbreding: Alternatieve financieringsvormen
12 januari @ 20:15 uur


BHV Cursusdag (ook Code 95)
19 januari @ 08:00 uur


Groeikrachtavond 3.0
25 januari @ 20:15 uur


BAJK Provinciaal Overleg
31 januari @ 20:15 uur

Vergadering dagelijks bestuur
4 januari @ 22:00 uur


AJK de Kempen: Workshop omgang met personeel
18 januari @ 20:15 uur


AJK Den Bosch & ZLTO: Ondernemerscafé
20 januari @ 20:15 uur

NAJK vergadering
26 januari @ 13:00 uur

12 januari Werkgroepavond Verbreding: Alternatieve financieringsvormen


Altijd al willen weten welke financieringsmogelijkheden er zijn voor jouw idee, activiteit of project? Of gewoon nieuwsgierig naar welke subsidieprogramma's er allemaal zijn en wat je daar aan kunt hebben in de toekomst?

Kom dan naar de bijeenkomst van de Werkgroep Verbreding. Tijdens deze avond gaat ZLTO in op alternatieve financieringsvormen. Ook wordt tijdens deze avond het discussiestuk van NAJK behandeld over 'Financiering van bedrijfsopvolging'. Lees hier het gehele discussiestuk.

Datum: 12 januari 2016
Tijd: 20:15 uur
Locatie: Stapperij, Spoordonkseweg 80, 5688 KE Oirschot
Sprekers: Maja van Putten en Robert Vos

Tot 12 januari!


Bestuurder aan het woord: Wendy LuijtenBinnen het project Keten&samenwerking wat dit seizoen loopt binnen BAJK hebben we afgelopen maand de Provinciale Avond ‘Nederlandse kansen in de wereldmarkt’ gehad. Sprekers uit het onderzoeks-, politieke- en ondernemersveld waren het er over eens dat de Nederlandse agrosector nog steeds sterk is ten opzichte van de rest van de wereld. MAAR we moeten goed ons best gaan doen om deze voorsprong te behouden: ‘’We zullen alle kansen moeten pakken’’. Suggesties van sprekers hiervoor waren: maximaal inspelen op consumentenwensen, maximaal efficiënt zijn en goed samenwerken. Deze laatste is interessant in het licht van ons BAJK-project Keten&samenwerking.

Alhoewel de toppositie van de Nederlandse agrofoodsector in het verleden is ontstaan door sterke coöperatieve samenwerking hoor ik steeds vaker signalen dat we op het gebied van samenwerking binnen de Nederlandse agrosector achter beginnen te lopen. Ik denk dat dit in veel gevallen te maken heeft met verlies aan vertrouwen en op korte termijn meer voordeel kunnen halen uit een individueel spoor. Maar gaat dat voordeel ook op voor de lange termijn? 
Lees hier het gehele verhaalGezocht: Plantaardige bestuurder voor dagelijks bestuur BAJK (M/V)BAJK is op zoek naar een bestuurder met een plantaardige achtergrond voor het dagelijks bestuur. Besturen bij BAJK biedt de mogelijkheid om je netwerk te vergroten en bestuurlijke ervaring op te doen!

Wat wordt er van je verwacht?
Een minimale tijdsinvestering van ongeveer 1 dagdeel (4u) per week (veelal in de avonden) en een pro-actieve houding! 

Reageer als je:
- Bestuurlijke ambities hebt (ervaring is niet nodig)
- Interesse in de plantaardige sector hebt (je hoeft zelf geen bedrijf te hebben of over te gaan nemen).
- Het eigenlijk best druk hebt, maar wel tijd wilt investeren in BAJK en je eigen netwerk!
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lins Keijzers, voorzitter BAJK (lins@bajk.nl) 
of via 0641756114. Lees hier het gehele berichtStudiereis AustraliëBAJK organiseert samen met de Rabobank een buitenlandse studiereis richting Australië. De reis staat gepland voor de tweede helft van maart  2017 met eventuele uitloop naar de eerste week van april. 

Wil jij graag mee op buitenlandse excursie en gebruik maken van de voorinschrijving of heb je leuke ideeën voor bedrijven om te bezoeken? Stuur dan een mail naar jolijn@bajk.nl. De eigen bijdrage voor de studiereis wordt geschat op
€ 2.500,-  en er is plek voor 17 BAJK-leden.BHV cursusdagen

Ook dit jaar organiseert BAJK de BHV cursusdagen zowel voor de basis- als herhalingscursus. Na het volgen van 1 cursusdag behaal je het NIBHV-certificaat. Speciale prijs voor BAJK leden €130, - excl. 21% BTW.
 

Wanneer Waar Tijden  
19 januari 2017 Boerdonk 08:00–15:30 uur Code 95
10 februari 2017 Oirschot 09.30–15.30 uur  
27 maart 2017 Raamsdonk 09.30–15.30 uur  

 

Wil je deelnemen aan één van de BHV cursusdagen? Stuur dan een mail naar ines@bajk.nlNiels Pals deelt ervaringen over de netwerkgroep voor agrarische ondernemers van BAJK en ABAB'Bedrijfsopvolging is een complex onderwerp waar veel bij komt kijken. Zowel op financieel als emotioneel vlak. Ik ben al enkele jaren bezig met het traject. Deelname aan de netwerkgroep helpt mij om nog beter voorbereidt te zijn op wat komen gaat. Als jonge ondernemers leren wij van elkaar. Niet alleen over ondernemerschap, maar ook over de diverse sectoren die vertegenwoordigd zijn in de groep. Ik heb verbanden en verschillen ontdekt, die ik kan toepassen op mijn onderneming.

Dankzij het programma wordt ik bewust van wie ik ben, wat ik wil en wat ik kan. Ik ontdek mijzelf door de benadering van Paul Bosch en externe sprekers. Zij leren mij dat je altijd kritisch moet zijn. Zo blijf je scherp. Mijn blik is veranderd. Ik zoek kansen en grijp ze! Dat maakt mij een ondernemer van de toekomst." Lees hier het gehele berichtBAJK en Jonge Helden in het Groen gaan naar de Huishoudbeurs 

Vind jij het leuk om op de Huishoudbeurs (18 t/m 26 februari 2017) in gesprek te gaan met de consument en om onze stand te bemannen? Neem dan contact op met Ines van de Waarenburg via ines@bajk.nl of via 0618957973.BAJK wenst iedereen een knallend uiteinde en de beste wensen voor 2017!Afgelopen activiteiten


In de tweede helft van december zijn er weer veel avonden georganiseerd door de diverse AJK’s. In deze Informail de afgelopen activiteiten op een rijtje:
AJK Eindhoven-Noord/ Diessen: Ledenavond met ABAB: Jaarrekeningen en Financiering
14 december @ 20:30 uur

Werkgroepavond Verbreding
15 december @ 20:15 uur


AJK Den Bosch: Bedrijfsovername bij landbouwmechanisatiebedrijf Doevendans & kerstborrel
21 december @ 20:30 uur

BHV Cursusdag
15 december @ 09:30 uur

AJK Cubar: Krachten bundelen voor de optimale ruwvoeropbrengst
21 december @ 20:00 uur


NAJK bestuursvergadering
22 december @ 13:00 uur 

   


Copyright (C) 2016 BAJK All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BAJK · Onderwijsboulevard 225 · Den Bosch, Noord-Brabant 0 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp