Copy

Agenda

Ledenbijeenkomsten
AJK West-Brabant: Bouwstenen voor een succesvolle onderneming
6 april @ 20:00 uur


BAJK Werkgroep Dierlijk: Ketenwerking bij Jumbo Foodmarkt Veghel
10 april @ 19:45 uur


Bestuursbijeenkomsten
Vergadering dagelijks bestuur
5 april @ 20:00 uur


BAJK-feest: Biggenbal 2.0
8 april @ 21:00 - 03:00 uur


 

Op 10 april thema-avond bij Jumbo Foodmarkt Veghel over 'ketenwerking'
Vraag jij je ook weleens af wie bepaalt wat en waar onze producten in de schappen van de supermarkten komen te staan en wat er allemaal gebeurt in de keten? Welke schakels er in de keten aanwezig zijn en wat de macht is van de verschillende partijen? Kom dan naar de avond over ketenwerking!

We zijn te gast bij een van de nieuwste filialen van Jumbo in Veghel: de Jumbo Foodmarkt. Een pand met een agrarische historie, want het bevindt zich in een deel van de voormalige CHV voerfabriek.

 
Datum: Maandag 10 april
Aanvang: 19:45 uur
Locatie:
 
Jumbo Foodmarkt
Verlengde Noordkade 14, 5462 EH Veghel

Lees hier het gehele bericht


Henri van den Boomen unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van het BAJKTijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 28 maart is Henri van den Boomen unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van BAJK. Henri is sinds maart 2016 betrokken bij het BAJK als dagelijks bestuurder en woonachtig op het melkveebedrijf van zijn ouders in Westerhoven. Na zijn studie Agrotechnologie in Wageningen is Henri aan de slag gegaan als onderzoeker/ klimaatspecialist bij Vencomatic Group. Nu gaat Henri deze werkzaamheden combineren met het voorzitterschap van BAJK.

Henri wil als voorzitter van BAJK zorgen dat jonge agrarische ondernemers de ruimte krijgen en gestimuleerd worden om zichzelf en hun bedrijf te ontwikkelen op een manier die bij hun past. Daarnaast wil hij de zichtbaarheid van de agrarische sector in de samenleving verbeteren en meer waardering creëren voor de Nederlandse agrarische producten. Hiervoor is het belangrijk dat consumenten begrip hebben voor het verhaal achter het product.

Wij wensen Henri veel succes toe als nieuwe voorzitter van BAJK! Ben jij benieuwd naar andere bestuurswisselingen bij BAJK? Lees dan hier het gehele nieuwsbericht!


Lins Keijzers: Bedankt voor deze mooie tijd!Wat gaat de tijd toch vlug! Na vijf seizoenen als bestuurder en vier seizoenen als voorzitter is het tijd het stokje door te geven. Met trots kijk ik terug op wat wij als Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt de afgelopen jaren bereikt hebben. Een vereniging die staat voor kennisoverdracht, netwerken, belangenbehartiging en gezelligheid. Graag zou ik hier voortaan één term aan toe willen voegen: 'trots'! Als ik nu naar het BAJK kijk, dan zie ik een vereniging die naar de toekomst kijkt en vooruit wil en hierbij de samenwerking opzoekt met allerlei partijen om het toekomstperspectief beter in beeld te krijgen.

Lees hier de gehele blog van Lins!

Wij willen Lins hartelijk danken voor zijn bijzondere inzet voor BAJK de afgelopen jaren. Hij heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op BAJK. Vooral de samenwerking met de AJK's is iets waar hij enorm trots op is en waar hij ook zeer veel energie ingestoken heeft. Ook zijn enthousiasme, kennis van zaken en lobbykracht hebben ervoor gezorgd dat BAJK de afgelopen jaren flink op de kaart is gezet en vol goede moed de toekomst in kan gaan.

Op vrijdag 21 april is er een afscheidsreceptie georganiseerd voor Lins bij de Stapperij, Spoordonkseweg 80 in Oirschot. Wil jij hier graag bij aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar info@bajk.nl. De informele afscheidsborrel wordt gehouden van 16:00 tot 18:30 uur.Winnaar LIV-beursactie Venray

Mike Heijmans heeft in Venray de LIV-beursactie gewonnen en ging naar huis met een staatslot. Mike kwam het beste uit de bus tijdens het raden van het aantal gekleurde veren in de vaas. Er zaten 195 veren in de vaas en Mike kwam het dichts bij met het raden van 193 veren. BAJK's Biggenbal 2.0Op 8 april is het weer tijd voor het jaarlijkse BAJK-feest. Dit jaar is het extra feest, want BAJK bestaat 25 jaar en het 'Biggenbal' wordt geherintroduceerd. Gastoptredens zijn er van Lampegastuh en Zanger Bas!

Kaarten aan de deur kosten € 10,. Ledenkaarten zijn helaas niet meer te bestellen.

Datum: Zaterdag 8 april
Tijd: 21:00 - 03:00 uur
Locatie:
 
Uitgaanscentrum Lunenburg - Zaal Saloon
Dorpsstraat 39, 5472 PH Loosbroek


Intensieve leden geloven in de toekomstOp 4 april tijdens de gezamenlijke georganiseerde ledenavond van het LAJK en BAJK hebben jonge agrariërs aangegeven vertrouwen te hebben in de toekomst voor de intensieve sector. Wellicht ziet de sector er in 2025 wel wat anders uit, maar de reguliere pluimveehouderij en varkenshouderij zal blijven bestaan naast de trend dat een gedeelte van de intensieve landbouw zich meer gaat richten op de nichemarkten. Trends die de toekomst van de intensieve sectoren gaan beïnvloeden zijn onder andere track en tracing op herkomst van producten door de consument en de verdere opkomst van vleesconcepten gericht op dierenwelzijn en milieu.

Lees hier het gehele nieuwsberichtAfgelopen activiteiten


In maart zijn er diverse avonden georganiseerd door de diverse AJK’s. In deze Informail de afgelopen activiteiten op een rijtje:
Ledenbijeenkomsten
AJK HAS: Workshop jaarrekening lezen
22 maart @ 14:00 uur

BHV Cursusdag
27 maart @ 9:30 uur

AJK Uden en Land van Cuijk: Trekkertrek Boekel
2 april @ 12:00 uur

BAJK/LAJK: Thema-avond voor de intensieve sectoren
4 april @ 19:30 uur


Bestuursbijeenkomsten
BAJK: Algemene Ledenvergadering (ALV)
28 maart @ 20:15 uur

 


AJK Uden en Land van Cuijk: Workshop samenwerken
22 maart @ 20:15 uur

AJK HAS: Excursie Ambachtshoeve
29 maart @ 13:00 uur


NAJK vergadering
30 maart @ 13:00 uur 

    

  
Copyright (C) 2017 BAJK All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BAJK · Onderwijsboulevard 225 · Den Bosch, Noord-Brabant 0 · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp