Copy

Doe mee met het Brabants kampioenschap rundveebeoordelen!Op zaterdag 30 augustus vindt het Brabants kampioenschap rundveebeoordelen in Moergestel plaats. De familie Timmermans – Moonen stelt hun bedrijf ter beschikking voor het kampioenschap welke door AJK Diessen in samenwerking met BAJK georganiseerd wordt.
 
Alle leden van het BAJK mogen deelnemen aan het kampioenschap. De 8 beste deelnemers mogen door naar het NK veebeoordelen op 20 september in Gelderland.
 
Iedereen is van harte welkom om tijdens het Brabants kampioenschap rundveebeoordelen een kijkje te komen nemen.
 
Wil je deelnemen aan het Brabants kampioenschap rundveebeoordelen? Inschrijven kan vanaf 9.00 uur voorafgaand aan het kampioenschap of stuur een mail naar Ines@bajk.nl.
(€15, -inschrijfgeld inclusief eten en drinken.) Leden boven 30 jaar mogen ook deelnemen aan het kampioenschap.Kom naar de dag van de Coöperatie.

 
ZLTO houdt samen met HAS, Kamer van Coöperatie, Provincie Noord-Brabant en PON op 19 september de Dag van de Coöperatie. Deze middag bij ZLTO in Den Bosch staat in het teken van samenwerkingsverbanden anno 2014.
Samenwerken is samen delen en doen. Het begint vaak met het verbinden van ideeën, kennis en ervaring. De Dag van Coöperatie gaat over dat verbinden.
Dit evenement biedt je een platform om ideeën uit te wisselen over actuele vraagstukken samen met een breed publiek.
Klik hier om je aan te melden voor de dag van de Coöperatie.
 
Wie wil zijn of haar samenwerkingsverband 'pitchen'?
Voor de invulling van het programma zoekt ZLTO nog pitches van jongeren. Wil je jouw vraag of idee over samenwerken of samenwerkingsverbanden presenteren en daarover brainstormen met anderen bij de Dag van de Coöperatie? Stuur dan een e-mail aan Silske de Goeij via Silske.de.Goeij@zlto.nl.
Kijk hier voor meer informatie over de pitches.Bas Antonissen aspirant bestuurslid

 

Vanaf juni heeft het dagelijks bestuur er een nieuwe aspirant bestuurder bij. Tijdens de algemene ledenvergadering in september kan hij gekozen worden tot bestuurder. Graag wil hij zich even voorstellen:
 
Ik ben Bas Antonissen, 25 jaar en woon in Rucphen. Thuis heb ik samen met mijn ouders een biologische varkenshouderij en een hectare biologisch grasland. Daarnaast ben ik als zzp’er werkzaam bij een melkveebedrijf in de buurt.
 
Bij het BAJK neem ik plaats in het dagelijks bestuur en de werkgroep Plantaardig. Hier wil ik graag helpen met het organiseren van leuke, leerzame en interessante projecten en activiteiten. Het opzetten van gezellige en nuttige netwerken waar we nog jaren mee vooruit kunnen.
En bovenal een bijdrage leveren aan het imago van de agrarische sector.NAJK betrokken bij tot stand komen deelakkoord pachtbeleid 

 

Vertegenwoordigers van pachters en verpachters hebben een deelakkoord bereikt over een herziening van het pachtrecht. Namens NAJK was dagelijks bestuurder akkerbouw en pacht, Eric Pelleboer, betrokken bij het tot stand komen van het deelakkoord. “Het deelakkoord is een belangrijke stap voorwaarts”, aldus Pelleboer.
Lees hier het hele persbericht.Samenwerken

 

De politiek heeft het tijdens het zomerreces behoorlijk druk door de welbekende vliegrampen. De politici zijn niet de enige die er last van hebben. Onze boeren hebben er meer dan last van. De gevolgen zijn niet bekend, maar volgens de geruchten zijn ze groot.
De Nederlandse landbouw staat bekend om zijn kwaliteitsproducten. Doorgaans produceren wij betere producten dan die in andere landen te verkrijgen zijn. Onze producten zijn gewild over de gehele wereld. Door onze kracht optimaal te benutten produceren wij meer landbouwproducten dan dat wij zelf kunnen gebruiken. Dit maakt ons afhankelijk van de wereld, onze zwakte.
Lees hier de hele column van Rolf Beex.ZLTO zoekt bedrijven voor ‘familieportretten’

 

Dit jaar is door de VN uitgeroepen tot het Internationale Jaar van het Agrarisch Familiebedrijf. In dat kader maakt ZLTO een serie familieportretten over de ervaringen van verschillende generaties op het bedrijf. ZLTO zoekt bedrijfsopvolgers en jonge ondernemers die hiervoor in aanmerking willen komen.
Een familieportret laat zien wat een agrarisch familiebedrijf te bieden heeft en wat het zo bijzonder maakt. Wil je ook een familieportret laten maken? Neem dan contact op met Jacqueline Kroon via Jacqueline.Kroon@zlto.nl of Marieke Grassens via Marieke.Grassens@zlto.nl.
Lees hier meer over de familie portretten.
  

  
Unsubscribe <<Email Address>> from this list.

Copyright (C) 2014 BAJK All rights reserved.

Forward this email to a friend
Update your profile
Email Marketing Powered by Mailchimp